icon

Môžem dať surovú klobásu na očká?

12. feb 2025

ahojte,
kupila som klobasu, ktora nebola vysusena, ale nechala som ju v chladnicke vysusit
mozem taku ''surovu''davat na ocka?

avatar
kratucka
12. feb 2025

Ja inu ani nedavam 😀 Akoze co by si ju chcela dat uvarenu?

avatar
ivanakal
12. feb 2025

Ja davam tiez len taku vysusenu 😀

autor
12. feb 2025

@kratucka tak ja som tu klobasu kupila ''makku'' to znamena ze taku co sa mala varit.
no teraz je dlho v chladnicke a uz je tvrda a sucha. nevadi ked taku ''surovu'' budem jest?

avatar
h2
12. feb 2025

Môžeš, je vyúdená a vysušená. Každá "suchá" klobása bola najprv mäkká.
Ináč, pri tom názve som si predstavila ženu v pleťovej maske, s kolieskami klobásy namiesto uhorky na očiach. 😂

avatar
katina02
12. feb 2025

Tak už nie je "surová" už je usušená 😀 Jasné, že môžeš takú dať.

avatar
mirabelia
12. feb 2025

Som jediná, ktorá si myslela, že tú klobásu si autorka chce priložiť na oči, niečo ako obklad na unavené oči ? 😎

autor
12. feb 2025

dakujem dievcata

avatar
h2
12. feb 2025

@mirabelia Nie, nie si, viď môj príspevok vyššie. 😂

avatar
veselo_neveselo
12. feb 2025

Ty musis vediet, aku si kupila.
Ak nebola udena, a bolo ju treba uvarit pred konzumaciou, tak ju musis uvarit.
Ak bola makka, ale bola predtym tepelne opracovana v zavode, tak nemusis.
Ja by som to neriskovala a uvarila ju.

avatar
viestta
12. feb 2025

a co myslis ako vyrabaju tu vysusenu klobasu? Tiez je na zaciatku surova a makka, zaudia ju a potom susia

avatar
jajka257
12. feb 2025

Ja mám len zvedavu otázku. Koľko ťa klobása bola v chladničke, keď z mäkkej určenej na varenie sa stala vyudena a vysušená a hodí sa na očká?

avatar
bluka2
12. feb 2025

@h2 Ja ale doteraz nechapem ten spravny vyznam 🙈

avatar
h2
12. feb 2025

@bluka2 Očká vo význame jednohubky.

avatar
deti95060810
12. feb 2025

som myslela že to chceš dať malému bábu na očká... ako obklad...

avatar
bluka2
12. feb 2025

@h2 Tak to pocujem 1. krat, vdaka

avatar
h2
12. feb 2025

@bluka2 Niekde to takto volajú, u nás sa to nepoužíva, ale už som to počula.
Teraz som skúsila len tak, pre srandu, dať do vyhľadávača "klobásové očká" a našlo to, čo malo. 😀

avatar
h2
12. feb 2025

A s trochou námahy sa dá na internete nájsť naozaj úplne všetko! 😂😂😂

avatar
aniele
12. feb 2025

Ja to poznám ako iný výraz pre ančovičky (sardelové očká). Tie sa používajú ako obloha na jednohubky. Možno tak vzniklo aj prenesené pomenovanie jednohubiek - očká, hoci na nich už môže byť kadečo. Pomenovanie sardelové očká je aj priamo na konzerve s ančovičkami.

avatar
stankadu
12. feb 2025

Tak buď je klobása udená, čiže sa da jesť bez tepelného spracovania. Alebo je klobása surová, ktorú treba uvariť alebo upiecť (tepelne spracovať). Tieto klobásy sú väčšinou neúdené a keď sú, tak len trošku pre chuť. Ešte som nepočula, že surovú klobásu nechať vysušiť a potom jest.