Môžem dať surovú klobásu na očká?
ahojte,
kupila som klobasu, ktora nebola vysusena, ale nechala som ju v chladnicke vysusit
mozem taku ''surovu''davat na ocka?
Ja davam tiez len taku vysusenu 😀
@kratucka tak ja som tu klobasu kupila ''makku'' to znamena ze taku co sa mala varit.
no teraz je dlho v chladnicke a uz je tvrda a sucha. nevadi ked taku ''surovu'' budem jest?
Môžeš, je vyúdená a vysušená. Každá "suchá" klobása bola najprv mäkká.
Ináč, pri tom názve som si predstavila ženu v pleťovej maske, s kolieskami klobásy namiesto uhorky na očiach. 😂
Tak už nie je "surová" už je usušená 😀 Jasné, že môžeš takú dať.
Som jediná, ktorá si myslela, že tú klobásu si autorka chce priložiť na oči, niečo ako obklad na unavené oči ? 😎
dakujem dievcata
Ty musis vediet, aku si kupila.
Ak nebola udena, a bolo ju treba uvarit pred konzumaciou, tak ju musis uvarit.
Ak bola makka, ale bola predtym tepelne opracovana v zavode, tak nemusis.
Ja by som to neriskovala a uvarila ju.
a co myslis ako vyrabaju tu vysusenu klobasu? Tiez je na zaciatku surova a makka, zaudia ju a potom susia
Ja mám len zvedavu otázku. Koľko ťa klobása bola v chladničke, keď z mäkkej určenej na varenie sa stala vyudena a vysušená a hodí sa na očká?
som myslela že to chceš dať malému bábu na očká... ako obklad...
Tak buď je klobása udená, čiže sa da jesť bez tepelného spracovania. Alebo je klobása surová, ktorú treba uvariť alebo upiecť (tepelne spracovať). Tieto klobásy sú väčšinou neúdené a keď sú, tak len trošku pre chuť. Ešte som nepočula, že surovú klobásu nechať vysušiť a potom jest.

Ja inu ani nedavam 😀 Akoze co by si ju chcela dat uvarenu?