icon

Môžem namiesto papiera na pečenie použiť striebornú fóliu?

avatar
carolinaherr
19. okt 2024

Môžem na miesto papiera na pečenie použiť tu striebornú fóliu?

avatar
janai1
19. okt 2024

@carolinaherr akoze alobal?
Vymasti a vysyp plech a netreba ti papier

avatar
deti95060810
19. okt 2024

čo ideš piecť... niekedy stačí plech potrieť tukom a troška nasypať múkou...

avatar
carolinaherr
autor
19. okt 2024

@deti95060810 slivkovy kolac z kysnuteho cesta

avatar
carolinaherr
autor
19. okt 2024

@janai1 Ano alobal mi to vypadlo z hlavy ako sa to vola 😅

avatar
deti95060810
19. okt 2024

nemusíš...stačí len potrieť plech tukom - hera, alebo palmarín, troška masti, olej, čo máš ....
nemusíš v tomto prípade ani vsypať múkou

avatar
biba_18
19. okt 2024

ale odpoveď na otázku - áno, môžeš…

avatar
carolinaherr
autor
19. okt 2024

@deti95060810 dakujem ❤️

avatar
kp7333
19. okt 2024

Pod kysnute cesto nic netreba, len pomastit plech.

avatar
mia_von_prag
19. okt 2024

Ja som raz použila alobal a koláč zhorel 😂
Radšej vymasti

avatar
deti95060810
19. okt 2024

plech sa vysype múkou a samozrejme ešte pred tým pomasti ak potrebuješ cesto upečené dať z plechu dole - napr. rolády
ale ja vtedy dávam papier na pečenie.... lebo jednoduchšia práca.
len aby si vedela rozdiel kedy sa múka dáva a kedy netreba.

avatar
joannita
19. okt 2024

@carolinaherr nie raz som citala, ze alobal by sa nemal dotykat jedla ktore pecies v rure.

avatar
biba_18
19. okt 2024

@joannita ako potom pečieš živanku napr. ?

avatar
joannita
19. okt 2024

@biba_18 nepeciem zivansku 🙂
Ked aj zakryvam plech alobalom, snazim sa aby neprislo do kontaktu s jedlom.
Tak je to hlinnik a pri vysokych teplotach.....dava to logiku podla mna.

avatar
dadushka007
19. okt 2024

Pri vysokých teplotách sa z alobalu uvoľňuje hliník, nie je vhodné, aby sa alobal dotýkal jedla. Preto radšej vymastit plech ako použiť alobal

avatar
kp7333
19. okt 2024

@biba_18 zivansku peciem bez alobalu. Maso prikryjem vrstvou zemiakov nakrajanych na kolieska, aby zostalo stavnate.

avatar
januska12323
19. okt 2024

Alobal by sa ti na koláč prilepil, daj len niečo mastné na spodok.

avatar
rachel36a
19. okt 2024

@carolinaherr pod kysnuty nedavam nič, len vytriem maslom/herou plech...netreba ani vysypať mukou

avatar
osky
19. okt 2024

@carolinaherr to staci poriadne vymazat olejom.plech aj ruky a
Cesto iba roztlac na plech
Ziadny papier,ziadna muka!
Alobal nikdy.
Na ziadne cesto
To sa ti prilepi,moze aj zhoriet

avatar
biba_18
19. okt 2024

@joannita presne. preto je fólia na potraviny, aby to neprišlo do styku s nimi…

avatar
biba_18
19. okt 2024

@kp7333 do pahreby dáš čisté maso a zemiaky? alebo ako mám tomu rozumieť…

avatar
joannita
19. okt 2024

@biba_18 nerozumiem, aka folia na potraviny?

avatar
kp7333
19. okt 2024

@biba_18 v rure peciem, nie v pahrebe.