Môžem použiť balzamikový ocot v šošovicovej polievke?
Prosim poradte 🙂 klasicky dosiel a doma mam len balsami8co.
alebo skus v mensom mnozstve ochutit a zistis, ci ti to bude chutit alebo nie.
Urcite radsej citron
@kamowa
@kamowa
@vanilkovazmrzka dobre baby,dam radsej citron 🙂
Ja dávam kyslú smotanu (prípadne trochu rozriedenú tou na varenie) a potom nemusím riešiť dokyslenie. Je to tak akurát. Aj hustotou.
@aniele ked som zabudla esre aj kyslu smotanu kupit,hlava derava 😅.
Na ochucovanie jedal nepouzivam obycajny ocot, radsej jablcny alebo balzamikovy, ak mam tak aj domaci bylinkovy z jablcneho octu a je to uplne v poriadku.
Balzamikový ocot je dosť odlišný chuťovo od klasických octov. Dala by som trochu citrónovej šťavy, alebo to skús bez octu.
Odober na tanier a dochut balzamikom a podľa toho sa zariadis či chuti alebo nie - možno prídeš na nový vylepšený recept ;)
A musí tam byť nejaký ocot? Nikdy nedávam ocot do žiadnej polievky. Zhodou okolností som dnes robila šošovicovú mliečnu polievku, nedala som tam nič kyslé, ešte aj smotanu som dala sladkú a nič jej nechýbalo.

ono skusit mozes, len chut bude ina. Dala by som radsej skor citronovu stavu ako alternativu obyc.octu