icon

Môžete mraziť šunku a salámu?

20. dec 2024

Ahojte. Teraz počas sviatkov potrebujem toho viac kupit, nechcem vákuovo balenú, to mi nechutí. Skôr premýšľam, že čerstvú kúpiť a zamraziť, len neviem, ako to potom chuti... Robíte to takto niekto? Šunka a saláma. Dakujem

avatar
knieza_pribina
20. dec 2024

Robím to s vákuovo balenou a potom ju použijem keď robím napríklad pizzu. Na chlebík neviem, či by som to dávala a to my teda doma zjeme takmer všetko

avatar
stankadu
20. dec 2024

Šunku keď zmraziš a následne vyberieš, treba rýchlo spotrebovať, lebo skysne. Ja keď musím zamraziť, potom dávam na pizzu, lebo na chlebíčky je už nepoužitelná. Suchú salámu nemusíš mraziť, tá vydrží nenačatá do dátumu spotreby a načatá aj 7 dní.

avatar
mia_von_prag
20. dec 2024

U nas sa to kedysi robievalo, tiekla z toho voda, nič extra zážitok. Obchody su otvorene medzi sviatkami, skôr by som kupila čerstvú

avatar
osky
20. dec 2024

Vakuovo balenu nie,ale roznrazenu vodovu hej..zvlastne
Ja to nejem,tak chut podudit neviem.
Ale bezne mrazim vakuovo balenu,a ked nahodou je cerstva,aj cerstvu.
Ale potom ju na chlebe zapekam,alebo robim hemedex tousty a pod...

autor
20. dec 2024

Ďakujem za odpovede.
@osky čo je na tom zvláštne? Vákuovo balená mi nechutí, chuti mi čerstvo krajana. Na mrazenie sa pýtam, keďže nemrazim šunku. Ak má niekto skúsenosť, tak ju privítam a podľa toho sa zariadim.

avatar
rachel36a
20. dec 2024

Rozmrazenu šunku a salámu už len do tepelnej úpravy...ked ti nechuti vákuová, tak mlandrava vodnata tiež určite nie...

avatar
simca06022011
20. dec 2024

no ako ktora.. ostane zvycajne mokra a na cerstve jedenie podla mna nie je.. pamatam si ze som ju muslea doslova ususit a tak sme ju v podsate hned zjedli. Cize ja som ju mrazila fakt po malych porciach. Ale robim to len ked sa inak neda. SUper je ale na tepelnu upravu, tam ta voda nevadi 🙂)

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. dec 2024

Ďakujem ešte raz, radsej teda nebudem mrazit.

avatar
slavomira236
20. dec 2024

Salama sucha je ok. Sunka mi uz tak nechuti ked ju rozmrazim pouzijem na pizzu pizzivniky. A mrazit najlepsie s vysokym podielom masa. Lebo po rozmrazeni je potom taka vodova

avatar
slavomira236
20. dec 2024

Ja som vcera kupila morcaciu sunku za dobru cenu 1,60 kilo 3kila tak dam do mraznickypriamo z vyroby.podelim si to a nakrajam. Tam prakticky nieje ziadna voda.

avatar
hyta
20. dec 2024

Ja ti neradím mraziť. Robievala to moja svokra, následne šunka i saláma ostali mokré a ako blato. Použila by som len na tepelnú úpravu, napr. na pizzu, omeletu...