icon

Musím umývať rukolu z Lidla alebo Kauflandu?

10. máj 2025

Ahojte , umývate ešte pred konzumáciou tu rukolu v tých plastových vanickach ? Kamoska mi hovorí že je určená na priamu konzumáciu a teda ju nemusím premývať .

miriamzba
10. máj 2025

Vždy ju umyvam, ale je z nej čistá voda a žiadne nečistoty tam nebyvaju.

adeladulova
10. máj 2025

Niekde napíšu prana.
Kamoška nasla v takej vanicke exkrement. Ze nevie od čoho ale nasla...

lussy203
10. máj 2025

Ja umývam všetky tieto zeleninové šaláty, aj ked je na obale napísané, že už je to umyté

ikonica
10. máj 2025

Neumyvam jedine rukolu z billy... Na ostatnych sa vacsinou pise, ze treba umyt pred konzumaciou...

luliu
10. máj 2025

I napriek tomu, že je napísané, ze netreba umývať, umývam všetko.....

struhanka
10. máj 2025

Šaláty i rukolu umývam. Raz sme v nich našli mini slimáčiky.

zuzubb007
10. máj 2025

Fuj to by som nedala do úst bez umytia, ani žiadne iné veci z obchodu, všetko umyť až potom jesť

aliziana
10. máj 2025

ja umývam. tiež som raz v niečom našla slimáčika

simona20201309
10. máj 2025

Keby si videla aká špinavá voda z toho ide, nepýtala by si sa.
https://www.tupperwarenitra.sk/produkt/salatovy...
Odporúčam len neviem či to ešte zoženieš
Dokonalá vec na umývanie šalátov

any_soj
11. máj 2025
@zuzubb007

Fuj to by som nedala do úst bez umytia, ani žiadne iné veci z obchodu, všetko umyť až potom jesť

@zuzubb007 :D aj chlieb si umývaš?
Tu ide o balenú rukolu, podobnú ako hotové šaláty zeleninové, ktoré už tiež netreba umývať.
Autor - podľa toho čo píšu na obale - ak praná, neumyvam. Niekde píšu že pred konzumáciou umyť.

zuzubb007
11. máj 2025
@any_soj

@zuzubb007 :D aj chlieb si umývaš?
Tu ide o balenú rukolu, podobnú ako hotové šaláty zeleninové, ktoré už tiež netreba umývať.
Autor - podľa toho čo píšu na obale - ak praná, neumyvam. Niekde píšu že pred konzumáciou umyť.

@any_soj nie ale aj prane zemiaky sú a nejedla by som ich teda lebo tá šupka je špinavá, prane neprané vždy by som si to umyla, fuj ide to niekoľko dní z bohvie kade, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné, slimačika tam asi prečo nájdeš až tak dôkladne to nieje vyumyvane, ako by som si doma

lasona
11. máj 2025

Ja umývam, mne to nedá.

any_soj
11. máj 2025
@zuzubb007

@any_soj nie ale aj prane zemiaky sú a nejedla by som ich teda lebo tá šupka je špinavá, prane neprané vždy by som si to umyla, fuj ide to niekoľko dní z bohvie kade, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné, slimačika tam asi prečo nájdeš až tak dôkladne to nieje vyumyvane, ako by som si doma

@zuzubb007 ale ono je to v uzatvorenom obale ;)
Tieto malé listové veci (rukola, poľníček, špenát....) zvyknú predávať v uzavretej vaničke a býva na nich napísané že netreba umývať, na priamu konzumáciu. A zas inde, iné značky, býva že treba umyť pred použitím. O tom bola táto otázka, že ktorá kategória sú tie z Kauflandu... Je to ako keď je čojaviem šalát zeleninový s mäsom a krutónmi balený - tiež to samozrejme nikto neumyva, lebo je to už pripravené na jedenie.

danica2711
11. máj 2025

prepláchnem, okrem čistoty mi to opláchnuté pripadá také čerstvejšie

mantilka
12. máj 2025

V jednej relácii lekárka hovorila, že každé ovocie zeleninu treba umývať tesne pred jedením. ( Napr. Nestačí, že umyješ po nákupe jablká a dáš do košíka, keď to tam máš niekoľko dní. )
Ja umývam. Dám do sitka a preplachne prúdom vody.

margotka17
18. máj 2025

Ja vždy pre môj dobrý pocit z jedla umývam.

cafelatte
18. máj 2025

vždy preplachujem vodou

vivien234
19. máj 2025

Nespoliehala by som sa určite by som umyla.. Napísať na etiketu sa dá hocičo.

aliziana
20. máj 2025

Autor asi čítal túto diskusiu 🙂
https://primar.sme.sk/c/23491624/zeleny-salat-v...