Musím umývať rukolu z Lidla alebo Kauflandu?
Ahojte , umývate ešte pred konzumáciou tu rukolu v tých plastových vanickach ? Kamoska mi hovorí že je určená na priamu konzumáciu a teda ju nemusím premývať .
Niekde napíšu prana.
Kamoška nasla v takej vanicke exkrement. Ze nevie od čoho ale nasla...
Ja umývam všetky tieto zeleninové šaláty, aj ked je na obale napísané, že už je to umyté
Neumyvam jedine rukolu z billy... Na ostatnych sa vacsinou pise, ze treba umyt pred konzumaciou...
I napriek tomu, že je napísané, ze netreba umývať, umývam všetko.....
Šaláty i rukolu umývam. Raz sme v nich našli mini slimáčiky.
Fuj to by som nedala do úst bez umytia, ani žiadne iné veci z obchodu, všetko umyť až potom jesť
ja umývam. tiež som raz v niečom našla slimáčika
Keby si videla aká špinavá voda z toho ide, nepýtala by si sa.
https://www.tupperwarenitra.sk/produkt/salatovy...
Odporúčam len neviem či to ešte zoženieš
Dokonalá vec na umývanie šalátov
Fuj to by som nedala do úst bez umytia, ani žiadne iné veci z obchodu, všetko umyť až potom jesť
@zuzubb007 :D aj chlieb si umývaš?
Tu ide o balenú rukolu, podobnú ako hotové šaláty zeleninové, ktoré už tiež netreba umývať.
Autor - podľa toho čo píšu na obale - ak praná, neumyvam. Niekde píšu že pred konzumáciou umyť.
@zuzubb007 :D aj chlieb si umývaš?
Tu ide o balenú rukolu, podobnú ako hotové šaláty zeleninové, ktoré už tiež netreba umývať.
Autor - podľa toho čo píšu na obale - ak praná, neumyvam. Niekde píšu že pred konzumáciou umyť.
@any_soj nie ale aj prane zemiaky sú a nejedla by som ich teda lebo tá šupka je špinavá, prane neprané vždy by som si to umyla, fuj ide to niekoľko dní z bohvie kade, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné, slimačika tam asi prečo nájdeš až tak dôkladne to nieje vyumyvane, ako by som si doma
Ja umývam, mne to nedá.
@any_soj nie ale aj prane zemiaky sú a nejedla by som ich teda lebo tá šupka je špinavá, prane neprané vždy by som si to umyla, fuj ide to niekoľko dní z bohvie kade, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné, slimačika tam asi prečo nájdeš až tak dôkladne to nieje vyumyvane, ako by som si doma
@zuzubb007 ale ono je to v uzatvorenom obale ;)
Tieto malé listové veci (rukola, poľníček, špenát....) zvyknú predávať v uzavretej vaničke a býva na nich napísané že netreba umývať, na priamu konzumáciu. A zas inde, iné značky, býva že treba umyť pred použitím. O tom bola táto otázka, že ktorá kategória sú tie z Kauflandu... Je to ako keď je čojaviem šalát zeleninový s mäsom a krutónmi balený - tiež to samozrejme nikto neumyva, lebo je to už pripravené na jedenie.
prepláchnem, okrem čistoty mi to opláchnuté pripadá také čerstvejšie
V jednej relácii lekárka hovorila, že každé ovocie zeleninu treba umývať tesne pred jedením. ( Napr. Nestačí, že umyješ po nákupe jablká a dáš do košíka, keď to tam máš niekoľko dní. )
Ja umývam. Dám do sitka a preplachne prúdom vody.
Ja vždy pre môj dobrý pocit z jedla umývam.
vždy preplachujem vodou
Nespoliehala by som sa určite by som umyla.. Napísať na etiketu sa dá hocičo.
Autor asi čítal túto diskusiu 🙂
https://primar.sme.sk/c/23491624/zeleny-salat-v...

Vždy ju umyvam, ale je z nej čistá voda a žiadne nečistoty tam nebyvaju.