Na čo použiť cesto na baklavu?
Ahojte,
Toto cesto používam iba na prípravu baklavy. Viete mi povedať na čo ešte ho používate vy? Má okrem baklavy aj iné využite? Štrúdľa sa mi neosvedčila.
Poprípade vás poprosím o nejaké recepty
Za každý budem povďačná 🙂

Kľudne aj štrúdľu/závin jablkový, ale každú vrstvu cesta musíš pred poskladanim a plnením potrieť roztopeným maslom. Potom sa ti bude cesto pekne lístkovať.
Filo cesto sa v stredomori pouziva na XY roznych sposobov, od slanych az po sladke.
Ja ho pouzivam na strudle. Poukladam 3 cesta aby sa prekryvali, vydatne pomastim maslom, naplni, stocim a upeciem
https://varecha.pravda.sk/recepty/spanakopita-g...
v Srbsku robia z fila cesta satocky plnene tvarohom
https://varecha.pravda.sk/suroviny/cesto-filo/
https://www.apetitonline.cz/filo-testo
@zanka777 ahoj, áno to je to úplne tenučké cesto . Burek? To znie veľmi dobre , určite pozriem nejaké recepty 🤗
@pinkgirl ja som nikdy nepotrela maslom a možno preto sa mi štrúdľa z toho nepáčila 🤦🏽♀️ ďakujem za typ
@viestta ďakujem za recepty a radu 👌🏼🙂
@lizatko1009 to vyzerá parádne , už sa mi zbiehajú slinky 🤤🙂


Ahoj to je to úplne tenučké cesto ako papiere na sebe naskladane?ak áno tak z toho robím burek originál taký ako v Chorvátsku buď s tvarohom alebo špenátom alebo jablkami na sladko ... Ja to milujem 👌❤️