icon

Náhrada surového vajca v kokosových ježoch

avatar
ivica5555
24. júl 2025

Ahojte,chcem piect zajtra kokosove jeze podla bonvivani. sk,avsak do polevy ma ist podla receptu jedno vajce.
Bojim sa v lete takto dat surove vajce na polevu...
Nahradili by ste ho,ak ano,cim?
Alebo ho mozem vynechat?

avatar
13uzivatelka11
24. júl 2025

Má sa urobiť nad parou, takže surové nebude, ale veď je milión iných receptov s polevou bez vajca 🤷‍♀️ bonivani má podľa mňa najhoršie recepty..

avatar
viestta
24. júl 2025

@ivica5555 vsak tu polevu slahas nad parou, cize to vajce uvaris, nejde tam surove

avatar
ivica5555
autor
24. júl 2025

Dakujem Vam obidvom, mate pripadne iny overeny recept na jezkov? Chcem to na oslavu piect 🙂

avatar
viestta
24. júl 2025
@ivica5555

Dakujem Vam obidvom, mate pripadne iny overeny recept na jezkov? Chcem to na oslavu piect 🙂

@ivica5555 korpusy peciem z hrncekoveho cesta na bublaniny, Poleva: 200 g cukru, 200 g masla, 2 dl mlieka a 3 lyzice kakao spolu rozpustit, do hotoveho 3 lyzice rumu alebo trosku rumovej aromy. Ked je velmi husta pridat mlieko

avatar
ivica5555
autor
24. júl 2025
@viestta

@ivica5555 korpusy peciem z hrncekoveho cesta na bublaniny, Poleva: 200 g cukru, 200 g masla, 2 dl mlieka a 3 lyzice kakao spolu rozpustit, do hotoveho 3 lyzice rumu alebo trosku rumovej aromy. Ked je velmi husta pridat mlieko

@viestta Dakujem Ti skusim Tvoj recept 🥰

avatar
lindous
24. júl 2025

@ivica5555 U nás roky rokúce iba tento recept... cesto: 200g cukor, 2 vajcia, 300g máslo, 2 PL med, 250g hladká múka, 1 kypriaci prášok (máslo, vajcia, cukor do hladka, ku tomu med, mlieko a nakoniec múku s kypriacim práškom, 180 °C 25-30 min.) a poleva: 150g máslo, 200g práškový cukor, 10 PL mlieko, 2 PL rum, 2 PL kakako 🙂

avatar
ivica5555
autor
24. júl 2025
@lindous

@ivica5555 U nás roky rokúce iba tento recept... cesto: 200g cukor, 2 vajcia, 300g máslo, 2 PL med, 250g hladká múka, 1 kypriaci prášok (máslo, vajcia, cukor do hladka, ku tomu med, mlieko a nakoniec múku s kypriacim práškom, 180 °C 25-30 min.) a poleva: 150g máslo, 200g práškový cukor, 10 PL mlieko, 2 PL rum, 2 PL kakako 🙂

@lindous dakujem,vyskusam nabuduce,uz peciem☺️

avatar
ivica5555
autor
24. júl 2025
@viestta

@ivica5555 korpusy peciem z hrncekoveho cesta na bublaniny, Poleva: 200 g cukru, 200 g masla, 2 dl mlieka a 3 lyzice kakao spolu rozpustit, do hotoveho 3 lyzice rumu alebo trosku rumovej aromy. Ked je velmi husta pridat mlieko

@viestta s polevou sa dobre robilo je chutna,dakujem 🙂)

avatar
viestta
24. júl 2025
@ivica5555

@viestta s polevou sa dobre robilo je chutna,dakujem 🙂)

@ivica5555 dobru chut