Nápad na rýchlu večeru
Prosim Vas, hladam inspirativny napad na rychlu lahku večeru, niečo ako paradajkove pyre mozzarella a podobne.
Nic mi nenapada, poraďte niečo.
@onedaynick vies ze ani neviem. ale robievame to iba pri tejto omacke, aspon to mame take pestre a dcera to zvykne jest palickami. ked robime inu omacku tam davame len spagety.
Uvarime kolienka (lumachi mam radsej), odlozime si trochu vody v ktorej sa varili.
Ďalej potrebujeme
Cherry paradajky
Cibuľa väčšia
Cesnak (dala som sušený)
Oregano
Bazalka
Kukurica
Olivy
Petrzlenova vnat
Cierne korenie
Sol
Voda z kolienok/Vyvar hovadzi
Olej (slnecnicovy na zaklad, olivovy par kvapiek do hotoveho jedla)
Na oleji spenit cibulu, pridat nakrajane paradajky, cesnak, cierne korenie, osolime. Zalejeme vodou/vyvarom a necháme prebublat, zredukujeme, odparime vodu, ale nie uplne. Pridame oregano, bazalku, petrzlenovu vnat, kukuricu, nakrajane olivy. Prehrejeme, prebublame a vsypeme cestoviny (kolienka, penne, vrtulky...co mate). Premiešame, pridame par kvapiek olivoveho oleja a podavame. Na tanieri posypeme parmezanom.
A za tym kto chce tak koliesko salamky 😀
Dám robiť omeletu z.dvoch vajíčok, na polku dať pokrájanu polku paradajky na ňu nejaký syr napr aj mozzarella, prekryť s druhou polovicou, počkať kým sa roztopí syr. Veľmi rýchle a chutné 🤗
@michelle567 co davas prosim do omelety okrem vajicok ?
@simonah73 mamma mia!!
@bianka08 😃 OMG, toto sme mávali, keď som bola malá, keď mama nebola doma a večeru nám chystal otec - kuchársky antitalent. Okrem toho bol ešte aj vedec, biochemik, takže zohrievanie prebiehalo vo vodnom kúpeli: konzervu postavil do hrnca s vodou a tak zohrieval na sporáku. Trvalo to veky! 😁
kari - masove, zeleninove alebo strukovinove (cicer z konzervy alebo cervena sosovica... atd). k tomu basmati ryza alebo naan.
.
@onedaynick nechapem s cim mas problem, naozaj to neprestaneme robit, kvoli niekomu uplne cudziemu ....
Rozne kase. Pseno,kukuricna,krupica..
@simonah73 ale ved jasne, myslela som to ako zart, to mamma mia, toto keby videl Talian, 3 druhy cestovin dokopy, este s kupovanou omackou a este s chopsticks.. jedzte co vam chuti, len to nerad ako tip pre ostatnych. Ja som na jedlo velky puritan, tak ma ber s rezervou.
@onedaynick chcela rychlu a lahku veceru, fakt nechapem preco to riesis. otazka ak sa nemylim bola ina, poradit veceru, tak skus sa vyjadrit k veci ked uz mas potrebu sa vyjadrovat a mne daj pokoj a neries co doma a s cim jeme.
@simonah73 ano, mas pravdu, len ja som na to dobre/kvalitne jedlo vysadena, je to moja vasen, tak to riesim. Niekto riesi zamestnanie, niekto gramatiku, ja riesim jedlo. No a uz cestovinove druhy nemiesaj a omacku urob z rajcin z konzervy a jedzte vidlickou. /zart/
@shewinka chlebík vo vajíčku a paradajkový šalát , mozzarellovy šalát s pagacikom , bruschettky
Fuu no mna by bolel zaludok z tychto jedal co su tu napisane 🥲 uz by som letela na zachod po cestovinach zmiesanych s kade cim
@shewinka aj cestovinový šalát je celkom fajn , rýchlo hotový a chutný
@shewinka tak ženy, nehnevajte sa, ale takto má zdrbať a vysmiať má, čo som chcela pomôcť
Čo je dlhé na príprave granadíra? Zemiaky dať povariť , zaroveň aj cestoviny, popražiť si cibuľku a zmiešať?
A z kilá zemiakov ? Dotyčná ... nepísala som pre XY člennú rodinu, s piatimi deťmi.
Ako píše oila, autorka neuviedla si či chceš, jedlo s rýchlou prípravou, alebo na tvoje brucho - žalúdok.
Tak výpi vodu do 20:00 a máš postarané.
@elizabet173 ale vieš, už mám tu niekedy na niektoré fakt nervy, to už aby som sa bála čo i len niečo napísať.
Nech si uvedomia. Človek chce pomôcť a ťa ešte vysmejú. Prečo si autorka nevšímla špagety napríklad, hneď si našla niečo, aj podaktoré, do čoho rýpať, dobre lečo som písala ako rýchla príprava...
@shewinka zapekané rožky s nivou , tie robím vždy keď mi zostanú rohlíky k tomu nejaký šalátik a večera hotová do desiatich minút

@shewinka tepla tortila s vajcom. Rozhabarkujes vajce, hodis na panvicu (mozes aj sunku pridat), prikryjes tortilou, upecies, prehodis na druhu stranu na par sekund, vyberies. Posypat syrom, zeleninou, dresing (tatarska omacka) zabalit a zjest