Nápady na chutné a rýchle obedy do práce
Ahojte, prosím, tie, ktoré si nosíte do práce obedy z domu tak čo si chystáte aby to bolo chutné aj na druhý deň? My máme pri práci len čínsku jedáleň a rozvoz nejak neriešime lebo nie vždy sa dostaneme na čas na obednú prestávku (práca s ľuďmi, klientmi) tak som sa rozhodla nosiť si jedlo z domu. Kolegyne si nosia také že rožky a nátierka, chleba s pastekou
alebo idú na Čínu ktorá mi fakt už nechutí, n o ja by som radšej mala teplé jedlo z domu. Poradíte nejaké chutné rýchlovky? Napadlo ma že rizoto, cestovinový šalát, ryža s masom na stave ... Čo si ešte nosíte? Dnes som mala halušky ale boli hnusne suché a bryndza sa mi akoby stratila. Ďakujem
Mame v práci mikrovlnku, nosím si úplne bežné jedlá, všetko možné (od cestovín, palacinky, rezeň, proste čokoľvek) Polievku, hlavné, aj nejaký šalát k tomu..
@janai1
@andaluzia12 zabudla som napísať nemám si to kde ohriať
Ja som nosievala do práce rožok/chleba s pastekou/salámou/so syrom k tomu zeleninu alebo varené jedlo rezeň s ryžou,cestovinový šalát,palacinky,buchty,koláče barsco čo som mala predtým deň uvarené doma.Nosila som v dozicke a tiež sme nemali mikrovlnku v práci.Alebo koláče z obchodu anglický rožok/čokoládový slimák a pod.
Dlhodobo jedávať studené jedlábza mňa nič moc. Radšej by som si objednala teplé jedlo
Ideálne sú jedlá ktoré sa dajú ohriať v mikrovlnke, alebo ktoré sa vôbec nemusia ohrievať. K tomu nejaké jogurty alebo ochutený tvaroh ktorý zase možno dať do chladničky + niečo slané / sladké.
Mne napadlo. Objednať si donášku nechceš, kvôli nepravidelnej prestávke. Ok. Tak prinesú jedlo a zješ ho o 20 minút polhodinu. Ale nosiť si studené jedlo už problém nie je. 🤔Tak si rob šaláty. Ja na sladké veľmi nie som.
Robievam si sladké: zapečené tvaroh s ovocím, alebo pečenú palacinku
Na slano: šaláty cestovinový buď s mozzarellou,pestom,paradajky rukola, alebo s tuniakom olivy cibuľka alebo cestoviny feta, zelenina,
Alebo zeleninove , s quinoa, kuracím mäsom, s cicerom na čo mám práve chuť
Alebo zelenina a tortillaplnena s čímkoľvek
Alebo cottage,vajíčka k tomu knackerbrot,zelenina
@enmery Základ je obmieňať hoci aj studený obed. Cestou do práce sa zastavím v Lidli. Niekedy si kúpim bagetu, niekedy slané pečivo čo tam majú. Ďalší deň niečo doma pripravené (omeleta so syrom, cestoviny, omáčky s ryžou...), nejaký šalát s pečivom, ovocné šaláty... Máme síce kuchynku, ale tam chodím len kvôli kávovaru 😋
Ja inak toto nechapem ked niekde nezabezpecia mikrovlnku, aby si ludia normalne mohli najest a zohriat si jedlo.
Moj kolega si kupil toto a velmy si to pochvaluje.
Ja si neviem predstaviť pracovať v takých podmienkach kde nie je mikrovlnka...
Pokiaľ nemáš možnost si ohriať jedlo, tak by som volila asi len cestovinove šaláty, možno rezeň, pečene zemiaky s nejakým dipom... Občas si robím kuracie spiziky so zeleninou, to zjem tiež aj studené... Občas len tousty/chlieb/rožky so šunkou, zeleninou, chlieb vo vajíčku... Ja sladké na obed nezjem, max jogurt ako dezert😁
Ja si tiež nosím len z domu, lebo strava v práci je o ničom a zakaždým som skončila do polhodiny na WC a málokedy si nosím veci, ktoré treba zohriať, keďže prestávka 30 minút a mame 1 mikrovlnku, keď mi treba zohriať jest tak čakám aj 10 minút v rade na mikrovlnku
Existuju take obedare na elektriku, ktore ti to ohreju. Alebo termosky na jedlo. Obcas si mozes spravit/kupit sushi, to sa je neohriate
Kúp si termosku na jedlo.
Hmm,praca s klientami .... zamestnavatel nema par €,aby zakupil MW?
Pracuješ s klientami, takže asi neobeduješ v kancli pred nimi, že? Tak sa informujte u zamestnávateľa o možnosti mikrovlnky a jej umiestnení v časti kde obedujete.
A co keby si si robila bagety/zemle/sendvice a zelwninove salaty a vecer doma jedla teple jedlo?
Aby si mala aspon nieco teple,mohla by si si robit kremove polievky,to das aj do normalnej teemosky na caj ...k tomu pecivo.
Alebo aj vyvar so slizikmi kludne...
A uz druhe moues mat aj na studeno....
Ja ked si beriem so sebou pecivo,zeleninu...dam si k tomu aspon velku mliecnu kavu alebo caj.mam pocit tepleho obeda...
Ryžové jedlá nie sú velmi vhodné, v ryži sa pri izbovej teplote už po pár hodinách množia toxíny a môžeš si zarobiť na riadnu hnačku. Iba ak to riadne uskladníš doma v chladničke a aj v robote to dáš do chladničky.
Chutné sú zohrievané lasagne, francúzske zemiaky, rôzne husté polievky.
Kup si termosku, ak das do nej horucu polievku/jedlo, tak do obeda vydrzi tepla. Potom mozes rozne zeleninove kari, alebo aj slovenske privarky s niecim. K tomu trochu chleba.
Ja si robim oblozene rozky, k tomu nakrajana zelenina.
Rozne salaty, zaklad: quinoa, bulgur, pseno. Pridat strukovinu. Pridat sladky zemiak, brokolicu, ci karfiol. Zeleny salat. A doplnit niecim chutnym: rajciny, paprika, cvikla, kalerab, hrachove lusky. Dosypat samiackami/orechmi. Tak sa da jest salat kazdy den inak.
Alebo kladiky majonezove salaty s rozkom, hermrlinovy, vajivkovy, zemiakovy - zalezi podla toho, ako sa bezne stravujes.
Ale poziadajte vedenie aspon o mikrovlnku, ak mate spolocny priestor. Kanvicu na horucu vodu tiez.
Alebo sa zlozte, ked vas bude viac - jednoducha mikrovlna uz nie je draha.
Mne stacilo dat ráno dozu na radiátor, na obed bolo akurát 😂
Priniesla by som som si vlastnú mikrovlnku, kúpenú z druhej ruky aj za 10 e
@chrumka333 ale to nie všade môžeš. Aj ja by som si priniesla kanvicu do kancelárie priamo aby som nemusela do kuchynky behať a čakať, ale máme zakázané elektroniku kvôli šetreniu energií a tiež riziko požiaru. Nemôžeš si podľa mňa nosiť do práce len tak čo si zmyslíš.
Kks, ubohe ze ani blbu mikrovlnku co stoji par ecok v dnesnej dobe nevedia svojim zamestnancom zabezpecit. Ale tak k tym co si uz pisala by som navrhla poké. To vies pokojne zjest aj nezohriate. Ale existuju aj elektricke termoboxy na jedlo, nad tym by som sa na tvojom mieste zamyslela. Lebo ja studeny obed dam jedine v lete, inak potrebujem mat teply
@personality no koľko už len zhltne elektriny ta mikrovlnka keď ju zapnem,zohrejem jedlo a hneď vypnem zo siete.ako tak hrozí požiar? Ale tak zamestnávateľ 👎
Mali sme v práci mikrovlnku, ale ja som ju nepoužívala. Okrem toho čo si spomínala, tak strukovinový šalát, nejaká obilnina so zeleninou čerstvou alebo dusenou, napríklad pšeno, quinoa atď. Ráno som si zvykol urobiť zeleninu s vajíčkom, to bolo za 5-10 minut hotové, tak, že som podusila mrazenú zeleninu, keď zmäkla, hodila som tam vajíčko a dala si to termosky na jedlo a na obed to bolo akurát. A takisto aj husté polievky, mávala som porciu v mrazničke - tekvicová, mrkvová, brokolicová - ráno som si ju rýchlo rozmrazila a nechala v termoske 🙂 alebo tortilly s tuniakom, vajíčkom, zeleninou, toasty
No zemla so zeleninkou a vajíčkom, šunkou, palacinky ja zjem aj na studeno, rôzne omelety s bagetkou či chlebom, fašírka so zemlou a oblohou, hrnčekova polievka stačí zaliať vodou z kanvice mám rada tie hustejšie hraskova, hríbová....

a máš si to kde ohriať či to musí byť niečo čo je chutné studené?