Narodeninová torta - cena
Ahojte zaujíma ma kolko u vás v meste pytajú za tortu 3kg torty aká je cena ,myslim ženy ktoré doma pečú
Záleží aj od výzdoby, nie je torta ako torta. Od kila ti už nikto nezoberie ak ti má robiť postavičky pol dňa na tortu.
Podľa zdobenia. 3kg cca 40€
Ešte keď som robila v cukrárni (cca 8 mesiacov dozadu) tak kilo torty bolo 17 eur + 8 eur účtovali výzdobu. Odvtedy však určite už dvihli, lebo aj zákusky išli hore. A svokra pečie doma, naposledy hovorila, že berie okolo 15 eur, ale záleží aj od toho, aká to je torta a aké náklady má na ňu.
@elizabet173 3kg je malá, cca 22cm priemer.
@elizabet173 a asi ešte záleží aj od lokality. A to zdobenie samozrejme.
V bratislave kludne 50- 60€ cena nezavisi id kg, ale co do torty das ake mad zdobenie
16 priemer tiramisu 30e v KE
Viem ze počítajú cenu surovín krat 3. Čiže ak suroviny vyšli povedzme na 10 eur tak výsledná suma je 30 eur.
Okolo 50 euro
@elizabet173 je to odpoved na otázku koľko stoji. My sme traja snažíme sa nežrať a z cukrárne sú torty sladšie ako tie čo upecies sama doma😉 takže stačí až až.
Suroviny sú možno rovnako drahe ale prenájom priestorov ani nie. Asi sa bavíme o oficiálnych podnikoch nie o tetach ktoré pečú v špinavej kuchyni bez hygienických zásad bez blocka a radostne čakajú kedy ich zbalí polícia.
@zeldia no by si sa čudovala ako to funguje v tých predražených cukrárňach, kde síce chodí hygiena 5x do roka, ale to nie je záruka ničoho. Kopu potravín po záruke, lebo však pán podnikateľ potrebuje šetriť, tak čo je na tom, že ovocným pastám expirovala záruka pred rokom/dvomi, treba domíňať a tak podobne. Je to smutné, ale práve majiteľ, u ktorého som robila mal na prevádzke salmonelu z pokazených vajec, zatiaľ čo domáce cukrárky ako moja svokra si prevažne kupujú všetko čerstvé a toľko čo potrebujú (kúpi si max 30 vajec a ešte z nich varí doma, a nie 1000 ako cukráreň a potom sa tam prekladajú hore dole po sklade a neviem kade)
@elizabet173 pracujes v zdravotníctve alebo na hygiene? Tiež by som vedela hovoriť ale hovoriť netreba na to su pokuty. Predpokladám že ten Monk platí dan z príjmu a tak je to ok. Inak je to len príjem na čierno ale ved to je jedno. Tým sa nezastávam žiadnych podnikateľov ani sama cukráreň nevlastnim. Od neakej tety by som osobne nekupila nic.
@elizabet173 ako som písala tiež sa snažím neprehanat so sladkým aj keď my by sme si teda doma všetci dali. A ja zvládnem tak babovku také nazdobene torty a zložité kolace neupeciem lebo nemam na to nervy a šikovnosť (napr opera rezy, Pavlovej torta, aj punčove rezy a podobne)
Naposledy u nás v cukrárni pýtali 25€ za kg

naposledy to bolo okolo 12 e/kg, ale urcite to uz bude okolo 14 e