icon

Neviem variť, mám ročného syna

mia2906
10. jan 2022

Ahojte, je tu niekto ochotný, skúsenejsi ako ja, kto by mal čas a chut mi pomoct, poradit, úplne polopatisticky vysvetlit nenáročné recepty pre ročného syna a celú rodinu? Neviem toho veľa , častokrát sa mi jedlo nepodarí, nemám nikoho takeho kto by mi pomohol, ani rodinu, ani priateľov zaťažovať už nechcem 😔 a nechcem potom ani tráviť poldna googlenim prečo mi jedlo nevyšlo. Ďakujem krásne ak sa nájde daka dobrá duša.

Strana
z4
evitka83
11. jan 2022

@mia2906 youtube nic? 😉

zuzuliennka1
11. jan 2022

@mia2906 pozri videa Kuchyna Lidla - mas to priamo ukazane, vies si to pauznut, cely postup vysvetleny, vidis aj, ako to vyzera.
Ja zas naopak podla videi a receptov varim malokedy, neviem sa naraz sustredit aj na recept aj na varenie, ja varim pocitovo, kuknem co je v chladnicke a idem - dnes napr. kusky z morcacieho stehna na smotane s rozmarinom a horcicou 😁 nic tazke, recept som si vymyslela pocas krajania masa.
chce to len cvik

matabb73
11. jan 2022

@zuzuliennka1 ja som sa podľa kuchyňa Lidla naučila perfektný ryžový nakyp. Video s postupom aj s presným množstvom surovín.

tin331
11. jan 2022

@mia2906 kľudne mi nápis správu 🙂)

poopsie
12. jan 2022

Ahoj ja ti poradím čím dochucujem jedlo, veľa dávam bobkový list, sol - to je jasné , korenie v mlynceku-najlepsie farebné a ešte tam kde by si to možno aj necakala cukor.... Používam aj trstinovu melasu, a nedavno som si kupila sojovu a worcesterskú omáčku... Napríklad vyvar bez papriky už ani nevarím

victory7897
12. jan 2022

@mia2906 veď na začiatok také soté a francúzske zemiaky je dosť si myslím...poznam veľa mamičiek dokonca starých mamičiek čo sa spoľahnú na polotovar v obchode ,myslím tie v sáčku,lebo omáčky im nejdú..nie každý vie dochutiť aby to vyhovovalo každému... recepty tu písať nemá zmysel musíš sama prísť nato čo postupne dávať..teraz sú aj rôzne bujóny v tégliku -štava k mäsu,hubová omáčka..a pre malého na začiatok stačia polievky hustejšie ako základ,s tými haluškami a mäsko so šťavou,zemiaky uvarené k tomu a cestoviny s paradajkovou omáčkou, ta je jednoduchá , špagety, mäsko z vývaru ,plus zeleninu z vývaru môžeš rozmixovať s tyčovým mixérom a Slovenska ryža k tomu

oblecenie99
12. jan 2022

@poopsie Ja so dávala vždy papriku do vývaru (myslím aj cerstvu papriku, odrezem z nej taky plátok, a dám to do polievky, urobí to super chut) ale mam na mysli aj mletú červenú papriku. Aj moja mama. Bez rozmyslania, automaticky. A teraz nás prekvapil môj otec, že on mletú papriku do vývaru nedava 😲 že vraj sa ani dávať akože nemá. Mala si na mysli túto papriku?
A je tu ešte niekto, kto tiež nedáva mletú červenú papriku do vývaru? 😁

alanko20
12. jan 2022

Cestoviny pre dieta (a pokojne aj pre rodicov) omacky nie su moc veda, rozvarit brokolicu, zmiesat s lucinou; tekvica hokkaido, uvarit, rozmixovat, jemne osolit, zmiesat s cestovinou; postruhat cukinu, udusit na kvapke oleja, po chvili priliat asi pol deci vody, nech nehori, taktiez primiesat lucinu, ak moze kukuricu.
Super jedlo je tiez tekvicove alebo cviklove rizoto. Minule som robila omacku- podusit cibulu, korenovu zeleninu, zaliala som vodou, pridala hovadzi vyvar, bobkovy list, Varila som uplne do makma. Rozmixovala som ponornym, na vode a troske oleja udusila mlete morcacie maso. Malej velmi chutilo. Mali sme k tomu knedlu.

Moja velmi neje maso, tak varievam casto vegetarianske, to si moze dat kludne cela rodina, spenatove halusky, strukovinove privarky s vajickom, rozne cestoviny (nie casto len cca 1x do tyzdna), super je aj zemiakove pyre, mozes tam pridat hrasok, mrkvu, strati sa tam zelenina.

Ma rada ryby. To staci na panvici udusit s kuskom masla, priliat vodu, sol, mletu rascu, potom pre rodicov pridat na tanier aj citron.

Tinkine recepty- tam je naozaj vela super receptovz jednoduchych a niektore su aj dobre ochutene. Len neskusaj dusenu kapustu, na tu moj chlap nikdy nezabudne 😅 ked varis a mas doma muza, daj mu ochutnat, aj ja som casto davala, povedal, co mu tam chyba.

Skus nejake hotove koreninove zmesy, vies odobrat pre dieta do misky, jemu len trosku osolit, pridat kusok masla atd, a pre vas dochutit, napr korenim na grilovanie, pridas cesnak. Je to velmi rozsiahla tema a tazko sa radi. Mam napr kamosku, ktora je v chutiach a v jedle vseobecne moc konzervativna, ja pouzijem kludne aj med s cesnakom a sojovkou na maso a velmi nam to chuti. Skus napisat, ake jedlo ti chuti, aky typ kuchune (Azia, Taliansko, alebo take klasicke slovenske/ceske/madarske recepty).

zuzuliennka1
12. jan 2022

@oblecenie99 ja napr. mletu cervenu papriku nepouzivam vobec, nikam 🙂 ale take chilli ano 🙂

poopsie
12. jan 2022

@oblecenie99 myslela som takú čerstvú. Červenú mletú do nedeľného vývaru nedávam, ale keď robim z vývaru takú hráškovú polievku s haluškami, tam dávam.. A vývar varím zvlášť mäso a potom cedím a varím len so zeleninou... Mojej mamine strašne chutí a to som si od nej pýtala rady, keď som začínala

zuzuliatko18
12. jan 2022

Za mna jensuper stranka bonvivani, Oni maju v receptocj navazene aj koreniny, napr..mexicky gulas (ten pochvalil aj moj svokor, teda az na ten hrasok😂). A tinkine recepty si super.
Kuchyna lidla ma.dobre recepty aj s videami, Len nie kazdemu uplne sadnu vsetky suroviny, co pouzivaju.
A niekedy hladam aj.na varecha.sk alebo na mimobazar, tam su aj komentare ludi, niektore recept skusali a napisi, ako im vysiel.
Tiez mam problem s dochutenim, ja mam rada plansie chute ako vsetci naokolo, tak to nejako kombinujeme, aby si muz dochutil.

martulka48
12. jan 2022

skúste si pozrieť recepty pani Marii Pačesovej. Podľa mňa veľmi dobrá kuchárka tradičných jedál, napr.:

https://www.youtube.com/watch?v=5hGwgaWL-5Q
Strana
z4