icon

Nutričné hodnoty a zdravie sušeného kare

22. aug 2025

Pekný deň, viete mi povedať, akú energetickú hodnotu /tuky, bielkoviny, sacharidy, soľ/má sušené kare na fotke?
Je zdravé jest takýto druh mäsa? Prvýkrát som jedla takéto mäso a celkom mi chutilo 😀

Nutričné hodnoty a zdravie sušeného kare
viestta
22. aug 2025

zo zakona musia byt tieto veci uvedene na etikete, takze obrat balenie a precitaj

biba_18
22. aug 2025

mala by tam byť iba bielkovina a tuk, keď sacharidy tak veľmi máličko ... bežne majú takéto výrobky okolo 170–200 kcal, niečo nad 30 g bielkovín, 3-5 tuku a dosť soli (tiež okolo 5 g)...
fakt to nemajú na obale? nikde?

13uzivatelka11
22. aug 2025

Čakáš že to budeme hľadať za teba, alebo myslíš že niekto má takéto veci v hlave?

autor
22. aug 2025
@viestta

zo zakona musia byt tieto veci uvedene na etikete, takze obrat balenie a precitaj

@viestta nie je tam nič uvedené na druhej strane. Kúpila som to v malej predajni na dedine.

autor
22. aug 2025
@13uzivatelka11

Čakáš že to budeme hľadať za teba, alebo myslíš že niekto má takéto veci v hlave?

@13uzivatelka11 chcela som len vedieť, kde by som našla údaje k danému výrobku.
A aj sa opýtať, či je zdravé konzumovať takýto druh mäsa ?

autor
22. aug 2025
@biba_18

mala by tam byť iba bielkovina a tuk, keď sacharidy tak veľmi máličko ... bežne majú takéto výrobky okolo 170–200 kcal, niečo nad 30 g bielkovín, 3-5 tuku a dosť soli (tiež okolo 5 g)...
fakt to nemajú na obale? nikde?

@biba_18 ďakujem pekne 😉 nie, není to tam

tundra
22. aug 2025

Tu je stitok susene hovädzie,viem mas bravcove,ale take doma nemam🤷‍♀️

janai1
22. aug 2025

a soľ 5,60g

rozculena
22. aug 2025

@anonym_autor na druhej strane nie je žiadny text?

suve99
22. aug 2025

@anonym_autor ahoj, my tieto smeti nejeme…kúpime z času na čas surové mäso, nakrájame, naložíme a sušíme si sami…síce asi tiež nie celkom kóšer😂

hiro
22. aug 2025
@suve99

@anonym_autor ahoj, my tieto smeti nejeme…kúpime z času na čas surové mäso, nakrájame, naložíme a sušíme si sami…síce asi tiež nie celkom kóšer😂

@suve99 Smeti? Googlil som a vyzerá že neobsahuje nič len soľ. Žiadne konzervanty či stabilizátory či farbivá. Ako doma sušené. Tiež ti robím takto hovädzie.