Obľúbené recepty na cestovinové obedy
Aké cestovinove obedy máte radi a máte nejaké zvláštne chute ale chutí vám to? ohľadne cestovín
Lasagne, tagliatelle s lososom a spenatom, rezance s tvarohom na sladko, spagety s lubovolnou omackou, najradsej s tuniakovym salatom z konzervy, studeny cestovinovy salat so zeleninou co dum dal.
Kuracie mäso podusim so susenymi rajcinami a napokon pridam smotanu a pesto z bazalky, parmazanu a kesu orieskov - mali to v jednej resike v Moravskom krase.
A dalsie oblubene - s bazalkovym pestom a oprazenymi piniovymi orieskami - jednoduche ale velmi chutne. Tiez okukane z restiky 🙂
Z možno zvláštných kombinácií mám raz za čas chuť na cestoviny s grankom, máslom a práškovým cukrom 😂 a také klasiky čo točíme - syrová omáčka s kuracím mäsom/šunkou a kukuricou, omáčka z pečených paprík, zapečené so šunkou a brokolicou alebo cuketou, s pestom, aglio olio, cestovinový šalát na studeno buď na štýl šunka, syr, zelenina a dressing z kyslej smotany a tatarky alebo s kuracími prsiami, uhorkou, kukuricou, balkánskym syrom, olivovým olejom, parmezánom... ja na rajčinové moc nie som, ale chlap má rád aj také, buď podusené cherry s cesnakom a bazalkou alebo klasika nejaká rajčinová omáčka... a potom ak rátame aj čínske rezance, tak aj tie robíme celkom často či už s kuracím alebo tofu
ja keby mozem, zijem z cestovin, nosime vzdy tasky plne z Talianska. Som cestovinovy puritan, u mna nase slovenske verzie neprejdu 🙂
Varim:
moja naj je putanesca (olivy, ancovicky, kapary, cesnak, rajciny)
cacio e pepe
amatriciana
aglio olio
arrabiata
bolognese
carbonara
@anonym_autor U nás lasagne, boloňské špagety, cestoviny so syrovou omáčkou, cestoviny so syrom, kuracím mäsom, brokolicou, šampiňonmi a farebnou paprikou, studený cestovinový šalát, tuniakové špagety, tagiatelle s bazalkovym pestom a opekanou slaninkou na cesnaku, perkelt s cestovinou, tagiatelle s čučoriedkami dusenými na masielku a cukre, plus potom také z ázijskej kuchyne mie rezance s kuracím mäsom, mrkvou a čínskou kapustou viac mi nenapadá už 😄
Varím len obľúbené, penne carbonra a špagety s bolonskou omáčkou.
Ale vari dosť bezmasitych jedál, na ktoré kúpené cestoviny nepotrebujem.
Ja napríklad milujem špagety s cuketou a rajčinami , cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami , deti majú radi fake carbonara , smotana brokolica kukurica , smotana sunka rajčina syr alebo bez rajčiny . Alebo klasika grankove alebo vajickove .
Tiktokove recepty - paradajky ,feta, bazalka,cesnak
Niekedy pridám burattu , mozzarellu čo mám
Alebo tuniakove- tuniak ,cibuľa ,cesnak ,olivy
A niekedy akože ,, Čína,, keď zvýšia špagety - zelenina narezana , sojovka, vajíčko
@anonym_autor cestoviny CIK CAK so sladkou kapustou a cibuľkou s maslom. Toto môžem jesť každý deň.

grenadír - 3krát do roka, lazane so špenátom, cestoviny s mletým mäsom, špagety s cesnakovým desingom.