icon

Overená vegetariánska kuchárka pre bývalých mäsožravcov

moninah
13. apr 2025

Máte overenú kuchársku knihu s vegetariánskymi receptami pre ľudí, čo celý život boli mäsožravci? Zo zdravotných dôvodov sa musia naučiť variť aj stravovať nanovo. Potrebujem niečo, kde nie sú len šaláty a ani veľa exotiky. Ja viem, náročné požiadavky, ale tu viete všetko. Ide mi prioritne o nevysmážané hlavné jedlá. Ďakujem.

veselo_neveselo
13. apr 2025

Asi najlepsia bude tato:
https://www.martinus.sk/1048893-jak-nezemrit-ku...

Greger napisal aj knihu : "Jak nezemrit" ( Po anglicky How not to die), a toto je kucharka postavena na rovnakych zakladoch.

13uzivatelka11
13. apr 2025

Slovegan asi zatiaľ jediná kuchárka kde su normálne recepty pre mňa. Vieš aj vygooglit dáke ukážky zadarmo aj na nete. Je to síce vegánska kniha, ale ja používam normálne mliečne výrobky, ak teda môžeš. Prípadne pozri na stránke aktin, majú tiež super jednoduché a chutné recepty

kavenkaa
13. apr 2025

Mne sedí kuchárka “Treba si variť”.

lindous
13. apr 2025

Potrebuješ to v podobe kuchárskej knihy? Internet je fakt že plný receptov a inšpirácie... skús si najskôr dať dokopy jedlá, ktoré máte bežne radi a sú vegetariánske originál bez špeciálnych úprav (u nás, aj keď sme aj mäsožravci, napr. granadír, grilovaný syr, zeleninové krémové rizotá, zapekaná zelenina s fetou, zemiakové a rôzne ďalšie zeleninové placky, halušky, cestoviny/gnocci na rôzne spôsoby - so syrovou omáčkou, s rajčinovou omáčkou, s pestom, s omáčkou z pečených paprík atď,... ryžové rezance s tofu, falafel, cícerové kari, tvarohové guľky s ovocím
a iné sladké jedlá, hlivový perkelt, prívarky...čo mi teraz rýchlo napadlo )... možno budeš prekvapená koľko toho nájdeš a potom postupne hľadať ako nahradiť mäso strukovinami, či tofu a nové inšpirácie 🙂

ivetta1234
13. apr 2025

Ja mam tieto dve, su veganske ale sak to si uz viete prisposobit ak treba, a este odporucam Surovu Dcerku - slovegan a ma aj plno receptov na webe surovadcerka.sk

siska53
13. apr 2025

@moninah je x knih, kde mas aj veggie recepty. Ja mam este prastaru kucharku od manzelov Cervenych, ale uprimne? Varim podla netu a aj kopec bezmasitych ma taka francuzska kucharka, odtial milujem recepty! A casto si aj robim vlastne ci sa inspirujem z restauracii. Nie je to ziadna veda varit bezmasito..
Tento vikend som napr.robila tofu zmes na spagety a zemiaky s tvarohom...

moninah
autor
13. apr 2025

@lindous chcem knihu, lebo je to hlavne na inspiraciu a myslim si, ze bude pre nu v tejto faze lahsie listovat v knizke ako nechat sa zahltit milion receptami na internete. Hlavne potrebujem, aby sa na to pozitivne naladila, v klude si to premyslela, vyskusala nove recepty.

deti95060810
13. apr 2025

aj v knižnici nájdeš kuch knihy pre vegetariánov...

13uzivatelka11
13. apr 2025

Ešte aj táto je celkom fajn 🙂

https://www.martinus.sk/906309-zeleninova-kucha...

wodanka
13. apr 2025

@moninah najlepšia stránka s receptami je jimejinak.cz (vegánske recepty) a veľmi dobré sú knihy Svätojánska Kuchařka (vegetariánske recepty), vyšlo asi 4-5 kníh

lindous
13. apr 2025

@moninah aha, čiže to má byť pre niekoho... ja som síce človek, čo kuchárske knihy vôbec neotvára, ale môj chlap má veľmi rád knižku od Polreicha "Super jednoduše" a tá má aj pokračovanie "bez masa", skús ju kuk 🙂 https://www.martinus.sk/895877-super-jednoduse-...