icon

Overené recepty na lahodné šuhajdy

13. dec 2025

Ahojte, mate nejake vase overene recepty na suhajdy? Ja som robila, ze cokolada + Cera a neviem, nejako mi to tak nechuti… plnka bola salkova, to sa dalo, ale ta cokolada nic moc, jedla som uz aj ine, lepsie. Ako ich robite vy, prosim?

avatar
viestta
13. dec 2025

@anonym_autor vymen ceru za kokosovy olej a nedavaj ho tolko ako byva v receptoch z cias sociku, ked sa cokoladou setrilo.

anonym_749fe7
13. dec 2025

@anonym_autor skus dat maslo, aj ked ja suhajdy nerobim, toto pre mna nie je kolac, roztopena cokolada s karamelom, to si radsej kupim bonbonieru a je to lepsie a bez roboty😂
No a ceru jest, obidem sa😁

anonym_cfb5e1
13. dec 2025

@anonym_autor suhajdy nerobím už roky, ale stačilo mi vidieť cera a 🤮Kto toto dobrovoľne zje. To musíš mať recept hádam z roku 1975.
Skús kombináciu viac kvalitnej čokolády + trochu smotany + kakaové maslo.

anonym_f3f788
13. dec 2025

No lebo čokolády a bonboniery a kde ostatné sladkosti sú vyrobené len z prvotriednych potravín. Robíte tu zo seba zbytočné fanovky.
Priberiete ani neviete z čoho.

autor
13. dec 2025

Teraz som pozerala, ze ludia robia aj BB puding + Cera, mate skusenost? A ano, ta Cera ma tiez odradza :( ale vacsinou je vsade to, ale dakujem, skusim inu alternativu, snad to bude chutnejsie, lebo toto, co som urobila, by ani pes nezizral asi😔😔

avatar
viestta
13. dec 2025
@anonym_autor

Teraz som pozerala, ze ludia robia aj BB puding + Cera, mate skusenost? A ano, ta Cera ma tiez odradza :( ale vacsinou je vsade to, ale dakujem, skusim inu alternativu, snad to bude chutnejsie, lebo toto, co som urobila, by ani pes nezizral asi😔😔

@anonym_autor vsade kde je cera pouzi kokosovy olej. Kedysi kokosovy olej nebol, pouzivala sa cera

anonym_0195a3
13. dec 2025
@anonym_autor

Teraz som pozerala, ze ludia robia aj BB puding + Cera, mate skusenost? A ano, ta Cera ma tiez odradza :( ale vacsinou je vsade to, ale dakujem, skusim inu alternativu, snad to bude chutnejsie, lebo toto, co som urobila, by ani pes nezizral asi😔😔

@anonym_autor ahoj ano, my robime z BB pudingu. Z cokolady sme nikdy nerobili. Popravde mne tie cokoladove vobec nechutia tiez. Cize odporucam z BB pudingu.

avatar
domkakvet
13. dec 2025

@anonym_autor tento rok chcem vyskusat z ladovych gastanov, tak uvidim ako to bude chutit, recept je na vareche.

avatar
btus
13. dec 2025
@domkakvet

@anonym_autor tento rok chcem vyskusat z ladovych gastanov, tak uvidim ako to bude chutit, recept je na vareche.

@domkakvet ja robím z ľadových kaštanov. Je to super.

avatar
btus
13. dec 2025

snáď sa to dá prečítať. Ak nechceš ceru, daj maslo.

anonym_13ed1d
13. dec 2025
@viestta

@anonym_autor vymen ceru za kokosovy olej a nedavaj ho tolko ako byva v receptoch z cias sociku, ked sa cokoladou setrilo.

@viestta ako keby kokosovy olej bol nejaka vyhra oproti Cere

avatar
viestta
13. dec 2025
@anonym_13ed1d

@viestta ako keby kokosovy olej bol nejaka vyhra oproti Cere

@anonym_13ed1d aspon je to prirodne, nie chemicky vyrabany tuk. A kokosovy olej kupis aj panensky, zavisi od toho kolko chces investovat

anonym_6ae93c
14. dec 2025

Ked som ich robila tak cokoladu som robila v kombinacii cokolada a kokosovy olej.
Plnku robim mlete mandle, cukor (mozes pouzit kokosovy, klasicky, pripadne ine sladidlo) a rastlinna mandlova smotana, ja som dala klasicky cukor a zmiesala s mandlami a uvarila so smotanou.

avatar
lindusss2016
14. dec 2025
@anonym_13ed1d

@viestta ako keby kokosovy olej bol nejaka vyhra oproti Cere

@anonym_13ed1d kokosovy olej je skvely aj chutovo, aj co sa zivin tyka. Samozrejme nie len v litrovom vedre, co kupis v kazdom supermarkete. Ale ako pise @viesta panensky, za studena lisovany kvalitny olej. Samozrejme sa nepouziva na vyprazanie, ale napr.palacinky na nom v pohode urobim a neprepaluje sa. Ceru som naposledy jedla naozaj pred 30 rokmi, nechapem, ze sa to este predava. A na suhajdy pokojne aj to kakaove maslo, tiez je skvele.

avatar
misiak7777
14. dec 2025

@anonym_autor ja čokoládu zjemnujem mliekom alebo smotanou. Podstatná je plnka, tento rok idem robiť orechové s rumom a pistaciove s malinami🤤

avatar
agajka22
Autor odpoveď zmazal
avatar
kiki68
14. dec 2025

Na co tu ceru? Pozri ako topit cokoladu a nic take nepotrebujes, max kvapku dobreho oleja z napr vlasskych orechov. Ta cera sa davala, ked este ludia nevedeli roztopit cokoladu a nekupili vtedy nic lepsie ako varovu coko, dnes mame cokolady priamo ako napr callebaut pre pracu s cokoladou. Co je mega prakticke, mas k tomu na nete priamo tavnu krivku. A do suhajdy ja pouzivam napr pomlete orechy, trosku cukru, slahacku dat prebublat a do toho tuto zmes a trosku rumu/ vajecneho likeru/ baileys, no co mas doma pre chut. Do stredu davam polovicu amarena ceresne. Kupit bez problemov v obchode. Toto zalejem. Keby je to tekute, tak vylejes formu, nechas zachladit, vylejes plnku, das premrazit hodku a zalejes. Vytiahnes a das do chladnicky roztopit. Takto sa bezne robia aj tekute naplne do praliniek. Inak by to neslo dostat z formy.