Overené recepty na lahodné šuhajdy
Ahojte, mate nejake vase overene recepty na suhajdy? Ja som robila, ze cokolada + Cera a neviem, nejako mi to tak nechuti… plnka bola salkova, to sa dalo, ale ta cokolada nic moc, jedla som uz aj ine, lepsie. Ako ich robite vy, prosim?
@anonym_autor skus dat maslo, aj ked ja suhajdy nerobim, toto pre mna nie je kolac, roztopena cokolada s karamelom, to si radsej kupim bonbonieru a je to lepsie a bez roboty😂
No a ceru jest, obidem sa😁
@anonym_autor suhajdy nerobím už roky, ale stačilo mi vidieť cera a 🤮Kto toto dobrovoľne zje. To musíš mať recept hádam z roku 1975.
Skús kombináciu viac kvalitnej čokolády + trochu smotany + kakaové maslo.
No lebo čokolády a bonboniery a kde ostatné sladkosti sú vyrobené len z prvotriednych potravín. Robíte tu zo seba zbytočné fanovky.
Priberiete ani neviete z čoho.
Teraz som pozerala, ze ludia robia aj BB puding + Cera, mate skusenost? A ano, ta Cera ma tiez odradza :( ale vacsinou je vsade to, ale dakujem, skusim inu alternativu, snad to bude chutnejsie, lebo toto, co som urobila, by ani pes nezizral asi😔😔
Teraz som pozerala, ze ludia robia aj BB puding + Cera, mate skusenost? A ano, ta Cera ma tiez odradza :( ale vacsinou je vsade to, ale dakujem, skusim inu alternativu, snad to bude chutnejsie, lebo toto, co som urobila, by ani pes nezizral asi😔😔
@anonym_autor vsade kde je cera pouzi kokosovy olej. Kedysi kokosovy olej nebol, pouzivala sa cera
Teraz som pozerala, ze ludia robia aj BB puding + Cera, mate skusenost? A ano, ta Cera ma tiez odradza :( ale vacsinou je vsade to, ale dakujem, skusim inu alternativu, snad to bude chutnejsie, lebo toto, co som urobila, by ani pes nezizral asi😔😔
@anonym_autor ahoj ano, my robime z BB pudingu. Z cokolady sme nikdy nerobili. Popravde mne tie cokoladove vobec nechutia tiez. Cize odporucam z BB pudingu.
@anonym_autor tento rok chcem vyskusat z ladovych gastanov, tak uvidim ako to bude chutit, recept je na vareche.
@anonym_autor vymen ceru za kokosovy olej a nedavaj ho tolko ako byva v receptoch z cias sociku, ked sa cokoladou setrilo.
@viestta ako keby kokosovy olej bol nejaka vyhra oproti Cere
Ked som ich robila tak cokoladu som robila v kombinacii cokolada a kokosovy olej.
Plnku robim mlete mandle, cukor (mozes pouzit kokosovy, klasicky, pripadne ine sladidlo) a rastlinna mandlova smotana, ja som dala klasicky cukor a zmiesala s mandlami a uvarila so smotanou.
@viestta ako keby kokosovy olej bol nejaka vyhra oproti Cere
@anonym_13ed1d kokosovy olej je skvely aj chutovo, aj co sa zivin tyka. Samozrejme nie len v litrovom vedre, co kupis v kazdom supermarkete. Ale ako pise @viesta panensky, za studena lisovany kvalitny olej. Samozrejme sa nepouziva na vyprazanie, ale napr.palacinky na nom v pohode urobim a neprepaluje sa. Ceru som naposledy jedla naozaj pred 30 rokmi, nechapem, ze sa to este predava. A na suhajdy pokojne aj to kakaove maslo, tiez je skvele.
@anonym_autor ja čokoládu zjemnujem mliekom alebo smotanou. Podstatná je plnka, tento rok idem robiť orechové s rumom a pistaciove s malinami🤤
Na co tu ceru? Pozri ako topit cokoladu a nic take nepotrebujes, max kvapku dobreho oleja z napr vlasskych orechov. Ta cera sa davala, ked este ludia nevedeli roztopit cokoladu a nekupili vtedy nic lepsie ako varovu coko, dnes mame cokolady priamo ako napr callebaut pre pracu s cokoladou. Co je mega prakticke, mas k tomu na nete priamo tavnu krivku. A do suhajdy ja pouzivam napr pomlete orechy, trosku cukru, slahacku dat prebublat a do toho tuto zmes a trosku rumu/ vajecneho likeru/ baileys, no co mas doma pre chut. Do stredu davam polovicu amarena ceresne. Kupit bez problemov v obchode. Toto zalejem. Keby je to tekute, tak vylejes formu, nechas zachladit, vylejes plnku, das premrazit hodku a zalejes. Vytiahnes a das do chladnicky roztopit. Takto sa bezne robia aj tekute naplne do praliniek. Inak by to neslo dostat z formy.


@anonym_autor vymen ceru za kokosovy olej a nedavaj ho tolko ako byva v receptoch z cias sociku, ked sa cokoladou setrilo.