Overené recepty zo špargle pre deti
Ahojte, viete prosim poradit?
moji sparglu nemaju radi, cize neporadim... aj pre dospelych je tato zelenina dost specificka...
@katkaseiner je pravda ze zatial nemala uspech, ale vzdy po case zabudnem a kupim..ze ved vyskusam 😄 nech je zmena.. ale mozno keby bola vmixovana dp niecoho
Keď chcem do deti dostať nejakú zeleninu nenápadne, spravím z nej krémová polievku😁
Ja som ju robila prvy krat takto (podla mnozstva ako priloha, ale kludne aj ako hlavny chod so zemiakmi):
zelenu sparglu ocistis, odrezes spodky. Hodis ju do osolenej vriacej vody na cca 2-3 minuty - podla hrubky. Mozes aj na dlhsie, ale ja ju chcem este taku chrumkavu (nebola vobec surova). Nasledne ju vyberies a hodis do vody s ladom, aby sa zastavilo varenie.
Na panvici rozpustis maslo, pridas cesnak, limetkovu koru, limetkovu stavu a cierne korenie. Do toho vlozis sparglu, nechas prehriat a hotovo. Nakoniec to podla chuti dosolis. S tou limetkou by som bola opatrna, v recepte bola stava z polovice limetky. Ja som mala malicku a aj tak to bolo podla mna dost. Nabuduce si dam len zopar kvapiek. Nakoniec posypat parmezanom.
Ale mne to naozaj velmi chutilo. Uz som raz jedla sparglu niekde v restike, tam mi chutila, preto som ju skusila doma. Este mi ostala polka balicka, dnes ju robim opat.
Aj k mäsu na šťave ako hrášok. Alebo zapekana.
Aj podľa toho či biela alebo zelená.
Tak špargľa ma veľké využitie. Najkor ako biela,potom ako zelená, a nakoniec ako aparát ku kvetom -tá vňať. 🙂
Ja som ju robila prvy krat takto (podla mnozstva ako priloha, ale kludne aj ako hlavny chod so zemiakmi):
zelenu sparglu ocistis, odrezes spodky. Hodis ju do osolenej vriacej vody na cca 2-3 minuty - podla hrubky. Mozes aj na dlhsie, ale ja ju chcem este taku chrumkavu (nebola vobec surova). Nasledne ju vyberies a hodis do vody s ladom, aby sa zastavilo varenie.
Na panvici rozpustis maslo, pridas cesnak, limetkovu koru, limetkovu stavu a cierne korenie. Do toho vlozis sparglu, nechas prehriat a hotovo. Nakoniec to podla chuti dosolis. S tou limetkou by som bola opatrna, v recepte bola stava z polovice limetky. Ja som mala malicku a aj tak to bolo podla mna dost. Nabuduce si dam len zopar kvapiek. Nakoniec posypat parmezanom.
Ale mne to naozaj velmi chutilo. Uz som raz jedla sparglu niekde v restike, tam mi chutila, preto som ju skusila doma. Este mi ostala polka balicka, dnes ju robim opat.
@katarinaba ja zelenú pečiem v rúre, neviem sa jej dojesť 😂
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/30683/fot...
U nas ju synko zje v polievke (zeleninova, krémová) alebo v rizote s mäsom/kus kus so zeleninou a mäsom 😊
cestoviny primavera. Podusis nakrajanu sparglu a hrasok na masle (pre deti odporucam pridat trochu cukru) a premiesas s uvarenymi cestovinami. Najlepsie su muslicky alebo orecchiette
Moj zje zelenu z teplovzdusnej fritezy a potom este smotanovu kremovu polievku zo zelenej. Biela nehrozi na ziadny sposob.

moji sparglu nemaju radi, cize neporadim... aj pre dospelych je tato zelenina dost specificka...