icon

Overený recept na kysnuté cesto.

avatar
smile31
9. jan 2020

Zdravim, baby nemáte dáky overený recept na kysnuté cesto? Sladké či slané recepty.... Skúsila som už veľa receptov, no žiadne cesto nebolo také ako "od babičky"😂.

avatar
liz_lemon
9. jan 2020

ja robim parene buchty podla tohto receptu, a su fantasticke, https://bonvivani.sk/recepty/cucoriedkove-paren...

avatar
janinah
9. jan 2020

1/2 l mlieka vlažného,don 3 PL kr. cukor a 1 kocka droždia,nechať podkysnúť,potom priliať 3dcl oleja,dávam raciol, a všetko vliať do misy,kde máš 1 kg hladká múka špec.+ štipka soli....vymiesiť,nechať postáť pod utierkou asi 30-40min....robím z toho všetko.

avatar
pininka1
9. jan 2020

Kysnuté cesto je dosť náchylné, závisí aj od toho aká je múka a pod.

avatar
deti95060810
9. jan 2020

robím troška inak ako kočky predomnou...
1kg. polohr. múky, kávová lyžička soli, kávová lyžička cukru, 1 vajce, 1dl oleja, 3 dl mlieka vlažného, 1 sušené droždie
Všetko spolu vymiesiť....a nechať min. hod. vykysnúť...

avatar
deti95060810
9. jan 2020

@pininka1 úplne jedno aká je múka - všetko mi vždy vykysne a koláče sú super...😉

avatar
pininka1
9. jan 2020

@deti95060810 mne vyjdú tiež stále, ale už dávno som si všimla že pri rôznej múke, nemyslím hladká polohrubá, ale mlyn ktorý ich spracováva sa chová cesto inak. Roky robim rovnako kysnuté a vidím ten rozdiel.

avatar
deti95060810
9. jan 2020

@pininka1 možno...ja stále kupujem múku v akcii 😉

avatar
simonah73
9. jan 2020

ja kupujem tiez rozne znacky muky, cesto riesim cez pekarnicku, ktoru pouzivam len na vymiesenie cesta. prisady davam od oka a zatial nebol problem, vzdy vykyslo, ked zacne miesat tak podla potreby bud dosypem muku alebo prilejem mlieko ci vodu, zalezi od toho co pripravujem. kvasnice pouzivam cerstve raz len chladene alebo akurat vytiahnute z mraznicky.

avatar
pralinka86
9. jan 2020

Hrnčekový recept 🙂
2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru, 1hrnček=250ml
Na slimáky, hniezda atď je super. Množstvo soli a cukru treba dat podla toho, čo z toho bude

avatar
79viktoria79
9. jan 2020

@pininka1 3dcl mlieka na 1kg muky mi pride malo

avatar
elaela23
10. jan 2020

Ja robim od oka. Hl muka,sol,bravcova mast,kvasok-mlieko,trocha sili,cukor,kvasnice.ak robim na sladko do mlieka pridam viac cukru.a uz na ruke viem,aku konzistenciu cesta mam mat,podla toho co peciem.

avatar
pininka1
10. jan 2020

@79viktoria79 ja som tu recept nedavala

avatar
smile31
autor
10. jan 2020

Vďaka baby skúsim recept každej jednej z vás 😂

avatar
smajluska
2. máj 2020

@smile31 Vyskusali ste? Ktory recept na kysnute cesto bol najlepsi?

avatar
petulda333
2. máj 2020

@liz_lemon toto je 👍👍 aj mne vysli perfektne

avatar
hlubik
2. máj 2020

@smile31 ja pouzivam tento recept: 1 kg hladka muka, 1 prasok do peciva, 6 lyzice cukor, 1 lyzicka sol, 1 lyzica med, 2 dcl olej, 0,5 l mlieko, 1 drozdie. Super cesto. Netrieba vela miesit a dobre sa s nim pracuje. Odporucam