icon

Overený recept na poťahový krém pre oslavu

7. feb 2025

Máte prosím niektorá overený recept na fakt dobrý poťahový krém? V sobotu má syn oslavu a krastná ktorá mala piecť tortu ochorela tak to zostalo na mňa. 😰

avatar
luga_luga
7. feb 2025

za mna naj je swiss meringue

avatar
nika_val
7. feb 2025

Vždy som torty obťahovala tým čím som plnila. Čiže mascarpone + šľahačka
Ale na to nesmú ísť ozdoby z marcipánu (ani samotný marcipán ) to mne nevadilo pretože som zdobila inak

avatar
barbora9312
7. feb 2025

@nika_val v akom pomere robíš aby to nebolo riedke?

avatar
nika_val
7. feb 2025

@barbora9312 1:1 a nikdy som ho nemala riedky
Mascarpone sa nesmie šlahať lebo zredne. Takže vyšľahať šľahačku a potom buď len pár sekúnd zašlahat to mascarpone alebo ručne
Ja robievam tam že naozaj nejakých 10 sekúnd na vysokých otáčkach zašlaham a potom domiešam ručne

autor
7. feb 2025

@nika_val koľko bude treba spraviť na tortu s priemerom 20cm?

avatar
nika_val
7. feb 2025

Tak to neviem povedať.. ja som robila torty väčšinou 25cm
A teda záleží to aj od toho ako na hrubo plniš a tak
Na 25cm som dávala tuším 750g mascarpone