icon

Overený recept na prípravu panenky

25. aug 2025

Ahojte. Idem prvý krát pripravovať panenku na večeru. Nikdy som ju ešte nerobila a na nete je xy postupov. Vedeli by ste mi poradiť overený recept? Ďakujem

anonym_9d6c30
25. aug 2025

@anonym_autor ja robím jednoducho.. odblanim panenku, nakrajam ju na väčšie kusy, možno že tak na 6 časti, opeciem prudko na rozpálenom oleji z každej strany, potom dám piecť na 10min na 200st do rúry. Medzi tým si urobím omáčku nejakú.. alebo miesto rúry sa dá piecť na panvici tiež tých 10min

avatar
janai1
25. aug 2025

očistiť panenku, osoliť, okoreniť, pridať maslo a bylinky
zavakuovať
souvidovať na 55°c 2 hodiny
Potom sprudka opiecť na panvici aby okraje chytili farbu

avatar
mirage
25. aug 2025
@janai1

očistiť panenku, osoliť, okoreniť, pridať maslo a bylinky
zavakuovať
souvidovať na 55°c 2 hodiny
Potom sprudka opiecť na panvici aby okraje chytili farbu

@janai1 tak.. za predpokladu, ze ma doma potrebne vybavenie..

avatar
janai1
25. aug 2025
@mirage

@janai1 tak.. za predpokladu, ze ma doma potrebne vybavenie..

@mirage pýtala sa na overený recept 😉

avatar
tundra
25. aug 2025

@anonym_autor panenku nakrajaj na 2 cm kolieska,otoc okolo tenky platik slaninky a hod na panvicu.Priloha hranolky,opekane zemiaky.

avatar
tundra
25. aug 2025

Takto to vyzera 😉

avatar
mirage
25. aug 2025
@janai1

@mirage pýtala sa na overený recept 😉

@janai1 hej, a pise, ze prvy krat, tak asi nebude na 1x suvidovat

avatar
guudy
25. aug 2025
@tundra

Takto to vyzera 😉

@tundra to podla mna nie je dobry postup, take tenke platky sa strasne rychlo vysusia a maso je ako mrtva podosva. Najlepsie je obalit slaninou a piect v kuse tak, aby maso ostalo ruzove. Nakrajat az nasledne.

avatar
tundra
25. aug 2025
@guudy

@tundra to podla mna nie je dobry postup, take tenke platky sa strasne rychlo vysusia a maso je ako mrtva podosva. Najlepsie je obalit slaninou a piect v kuse tak, aby maso ostalo ruzove. Nakrajat az nasledne.

@guudy vyskusaj a daj vediet😉.Mäsko je ako pavucinka a nie je suche.Ked sa da do truby,tak je suchsie,v panvici nie.

avatar
guudy
25. aug 2025
@tundra

@guudy vyskusaj a daj vediet😉.Mäsko je ako pavucinka a nie je suche.Ked sa da do truby,tak je suchsie,v panvici nie.

@tundra nemusim skusat, skoda panenky ;)

avatar
tundra
25. aug 2025
@guudy

@tundra nemusim skusat, skoda panenky ;)

@guudy fuu,niekto je tu mudry👍
Ak rozumies nemecky,tak pozri videorecept.

https://www.youtube.com/watch?v=WkgLKvfU37c
avatar
lubka1508
25. aug 2025

@anonym_autor ja robim velmi jednoducho. Panenku odblanim obalim ju v koreni steak 7 korenin a dam do janskej misy polozim trosku maslo a peciem 15 az 20.minut v rure. Podavam so zemiakmi a zeleninovym salatom

anonym_1029f2
Autor odpoveď zmazal
avatar
guudy
25. aug 2025
@tundra

@guudy fuu,niekto je tu mudry👍
Ak rozumies nemecky,tak pozri videorecept.

@tundra len skusena ;)
Vo videorecepte kraja panko panenku na cca 5-8 cm kusy. Nie na 2 cm, ako si pisal. To zasadne meni vysledny produkt ;)

avatar
tundra
25. aug 2025
@guudy

@tundra len skusena ;)
Vo videorecepte kraja panko panenku na cca 5-8 cm kusy. Nie na 2 cm, ako si pisal. To zasadne meni vysledny produkt ;)

@guudy 🙈,ja nerobim panenku podla toho videa,ja ju krajam,tak ako som napisal na zaciatku.
Autorka chcela overeny recept,ten som napisal.
To,ze ty mas iny nazor,mi je jedno.Ale napisat,skoda panenky a potom,ze hrubka meni vysledny produkt je trochu zvlastne...
Maj pekny vecer,nemam chut, sa s tebou dotahovat.

avatar
guudy
26. aug 2025
@tundra

@guudy 🙈,ja nerobim panenku podla toho videa,ja ju krajam,tak ako som napisal na zaciatku.
Autorka chcela overeny recept,ten som napisal.
To,ze ty mas iny nazor,mi je jedno.Ale napisat,skoda panenky a potom,ze hrubka meni vysledny produkt je trochu zvlastne...
Maj pekny vecer,nemam chut, sa s tebou dotahovat.

@tundra pekne ranko. Ano, na 2 cm kusky je panenky skoda ;)
Samozrejme, ze velkost meni vysledok. Co je ja tom k nepochopeniu? 🙂