Overený recept na prípravu panenky
Ahojte. Idem prvý krát pripravovať panenku na večeru. Nikdy som ju ešte nerobila a na nete je xy postupov. Vedeli by ste mi poradiť overený recept? Ďakujem
očistiť panenku, osoliť, okoreniť, pridať maslo a bylinky
zavakuovať
souvidovať na 55°c 2 hodiny
Potom sprudka opiecť na panvici aby okraje chytili farbu
@anonym_autor https://www.bajolafit.cz/recept/fitness-veprova...
@tundra to podla mna nie je dobry postup, take tenke platky sa strasne rychlo vysusia a maso je ako mrtva podosva. Najlepsie je obalit slaninou a piect v kuse tak, aby maso ostalo ruzove. Nakrajat az nasledne.
@guudy vyskusaj a daj vediet😉.Mäsko je ako pavucinka a nie je suche.Ked sa da do truby,tak je suchsie,v panvici nie.
@tundra nemusim skusat, skoda panenky ;)
@guudy fuu,niekto je tu mudry👍
Ak rozumies nemecky,tak pozri videorecept.
@anonym_autor ja robim velmi jednoducho. Panenku odblanim obalim ju v koreni steak 7 korenin a dam do janskej misy polozim trosku maslo a peciem 15 az 20.minut v rure. Podavam so zemiakmi a zeleninovym salatom
@tundra len skusena ;)
Vo videorecepte kraja panko panenku na cca 5-8 cm kusy. Nie na 2 cm, ako si pisal. To zasadne meni vysledny produkt ;)
@guudy 🙈,ja nerobim panenku podla toho videa,ja ju krajam,tak ako som napisal na zaciatku.
Autorka chcela overeny recept,ten som napisal.
To,ze ty mas iny nazor,mi je jedno.Ale napisat,skoda panenky a potom,ze hrubka meni vysledny produkt je trochu zvlastne...
Maj pekny vecer,nemam chut, sa s tebou dotahovat.
@guudy 🙈,ja nerobim panenku podla toho videa,ja ju krajam,tak ako som napisal na zaciatku.
Autorka chcela overeny recept,ten som napisal.
To,ze ty mas iny nazor,mi je jedno.Ale napisat,skoda panenky a potom,ze hrubka meni vysledny produkt je trochu zvlastne...
Maj pekny vecer,nemam chut, sa s tebou dotahovat.
@tundra pekne ranko. Ano, na 2 cm kusky je panenky skoda ;)
Samozrejme, ze velkost meni vysledok. Co je ja tom k nepochopeniu? 🙂

@anonym_autor ja robím jednoducho.. odblanim panenku, nakrajam ju na väčšie kusy, možno že tak na 6 časti, opeciem prudko na rozpálenom oleji z každej strany, potom dám piecť na 10min na 200st do rúry. Medzi tým si urobím omáčku nejakú.. alebo miesto rúry sa dá piecť na panvici tiež tých 10min