Palacinkové cesto cez noc v chladničke
Zdravim chcem sa spytat ze ked si spravim v sobotu vecer cesto na palacinky tak ci rano bude vhodne na pripravu, ci to v chladnicke nebude pracovat, davam klasiku mlieko vajco muka
Ale veď cesto máš do 5 minút hotové?
Nic sa nestane,rano premiesas a pecies
Robím čerstvé, veď to trvá 5 min.
@dominik2795 nic mu nebude. Ja tak robim, kedze neviem odhadnut objem cesta na cca 3 palacinky, urobim viac cesta a dam do chladnicky na neskor.
Ked ostane, tiez dam do chladnicky. Rano je zvycajne oddeleny tuhy zaklad dole a tekuty na vrchu. Opatrne premiesam a palacinky dorobim.
Vydrzi kludne dva dni v chladnicke, ak treba. Ale nie dlhsie.
@dominik2795 Ja robím cesto z litra mlieka, 3-4 vajec, kila múky a cukru. Pridám asi deci oleja na liter mlieka. To nechám odležať niekoľko hodín, aby múka nabrala vlhkosť. Kľudne to môže byť cez noc v chladničke. Na druhý deň pridám bublinkovú sódu - primerané množstvo, aby to bolo tekuté - ideálne na roztečenie po panvici. Po zamiešaní už miniem celé cesto. Surové cesto už neodkladám.
@dominik2795 Ja robím cesto z litra mlieka, 3-4 vajec, kila múky a cukru. Pridám asi deci oleja na liter mlieka. To nechám odležať niekoľko hodín, aby múka nabrala vlhkosť. Kľudne to môže byť cez noc v chladničke. Na druhý deň pridám bublinkovú sódu - primerané množstvo, aby to bolo tekuté - ideálne na roztečenie po panvici. Po zamiešaní už miniem celé cesto. Surové cesto už neodkladám.
@chrobak7 ja teda palacinky nerobím, ale kilo múky na liter mlieka....
@chrobak7 nejak vela muky
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec
@merlinja
@petulda333 ved píše liter mlieka, deci oleja, a ešte sodu - minerálku .
@merlinja
@petulda333 ved píše liter mlieka, deci oleja, a ešte sodu - minerálku .
@anonym_b287a1 no ano,dopisala som. Ja napr davam pol litra mlieka a par lyzic muky a obcas este dolejem sody. Cize sa mi to zda vela,ale aj na mnozstvo palaciniek
Osvedčený recept je 0.5l mlieka, alebo kombinácie mlieka a sódy asi 3:2, 200g hladkej múky, 2 vajec a 1 vanilkového cukru. Niekto pridá aj olej, ja nie, len minimálne potriem panvicu.
Z tohto množstva je cca 10 palaciniek. Cesto sa pokojne môže skladovať v chladničke 1-2dny.
dávate olej a cukor do cesta? 😨
@anonym_b287a1 no ano,dopisala som. Ja napr davam pol litra mlieka a par lyzic muky a obcas este dolejem sody. Cize sa mi to zda vela,ale aj na mnozstvo palaciniek
@petulda333 ale nevieš koľko stravníkov má @chrobak7 doma 😉
@petulda333 treba robit na dvoch panviciach naraz
@petulda333 nas je 6 a robim z takmer 2 litrov mlieka. Deti maju radi aj ohrievane alebo robim cerstve z cesta, co odlozim do chladnicky, ak mame na obed, tak bud na veceru alebo na ranajky zopar ostane. A muky tam ide teda dost, ale robim od oka.
bezne si spravim cesto vopred a nechm v chladnicke, kym dlhsie stoji cesto, tym lepsie sa rozvinie lepok a potom sa daju robit krasne tenucke palacinky. Kludne ho necham aj cez noc
Tu sa pripnem. Robím často palacinky, od oka...ale nikdy nie sú také nadychane, akoby s bublinkami. Čím to je? Skúšala som aj hrubšie, tenšie, hustejšie cesto, redšie...aj s minerálkou...a vždy sú rovnaké.
Tu sa pripnem. Robím často palacinky, od oka...ale nikdy nie sú také nadychane, akoby s bublinkami. Čím to je? Skúšala som aj hrubšie, tenšie, hustejšie cesto, redšie...aj s minerálkou...a vždy sú rovnaké.
@kavasmliekom no na posudenie musis napisat recept ako robis. Skus nechat cesto na noc odlezat v chladnicke.
@dominik2795 mňa babka učila tak, že ráno urobiť cesto a keď sa vrátim z práce ťa robím. Kvôli lepku o ktorom @viestta píše
@petulda333 Robím asi 40-50 palaciniek.
@petulda333 ale nevieš koľko stravníkov má @chrobak7 doma 😉
@anonym_b287a1 Presne - robievam, keď príde na návštevu syn. Vtedy sme na tie palacinky štyria a máme aj na druhý deň.
@dominik2795 mne by to bolo hnusne na 2.den. pokazit sa nepokazi, ale pre mna by to bol grc. Cesto urobis za 5minut , takze niet dovodu ho robit vecer.
@dominik2795 mne by to bolo hnusne na 2.den. pokazit sa nepokazi, ale pre mna by to bol grc. Cesto urobis za 5minut , takze niet dovodu ho robit vecer.
@jamidea este dodam, ze vacsinou robim bzlpk., ktore nam aj ovela viac chutia.
@chrobak7 obdivujem
@petulda333 Na 3 panviciach medzi hodinou až dvomi, záleží od rýchlosti pečenia. Zase nerobím ich každý mesiac. Tak 2-4x do roka.
@kavasmliekom no na posudenie musis napisat recept ako robis. Skus nechat cesto na noc odlezat v chladnicke.
Píšem, že odoka. Ale asi tak pol litra mlieka, 200g hl.muka, 2 vajcia. Niekedy dám olej, niekedy nie, niekedy vanilkový cukor, niekedy nie.

Nie uplne ok v chladnicke ja zvyknem robit len tolko kolko deti zjedia Lebo maju radi cerstve.. a ked mi ostane dam do chladnicky druhy den je to uplne rovnake.