icon

Palacinkové cesto cez noc v chladničke

avatar
dominik2795
25. júl 2025

Zdravim chcem sa spytat ze ked si spravim v sobotu vecer cesto na palacinky tak ci rano bude vhodne na pripravu, ci to v chladnicke nebude pracovat, davam klasiku mlieko vajco muka

Strana
z2
avatar
miadi
25. júl 2025

Nie uplne ok v chladnicke ja zvyknem robit len tolko kolko deti zjedia Lebo maju radi cerstve.. a ked mi ostane dam do chladnicky druhy den je to uplne rovnake.

anonym_f76df4
25. júl 2025

Ale veď cesto máš do 5 minút hotové?

avatar
petulda333
25. júl 2025

Nic sa nestane,rano premiesas a pecies

avatar
pribinak
25. júl 2025

Robím čerstvé, veď to trvá 5 min.

avatar
0silvia0
25. júl 2025

@dominik2795 nic mu nebude. Ja tak robim, kedze neviem odhadnut objem cesta na cca 3 palacinky, urobim viac cesta a dam do chladnicky na neskor.

avatar
moonlight1210
25. júl 2025

Ked ostane, tiez dam do chladnicky. Rano je zvycajne oddeleny tuhy zaklad dole a tekuty na vrchu. Opatrne premiesam a palacinky dorobim.
Vydrzi kludne dva dni v chladnicke, ak treba. Ale nie dlhsie.

avatar
chrobak7
25. júl 2025

@dominik2795 Ja robím cesto z litra mlieka, 3-4 vajec, kila múky a cukru. Pridám asi deci oleja na liter mlieka. To nechám odležať niekoľko hodín, aby múka nabrala vlhkosť. Kľudne to môže byť cez noc v chladničke. Na druhý deň pridám bublinkovú sódu - primerané množstvo, aby to bolo tekuté - ideálne na roztečenie po panvici. Po zamiešaní už miniem celé cesto. Surové cesto už neodkladám.

avatar
merlinja
25. júl 2025
@chrobak7

@dominik2795 Ja robím cesto z litra mlieka, 3-4 vajec, kila múky a cukru. Pridám asi deci oleja na liter mlieka. To nechám odležať niekoľko hodín, aby múka nabrala vlhkosť. Kľudne to môže byť cez noc v chladničke. Na druhý deň pridám bublinkovú sódu - primerané množstvo, aby to bolo tekuté - ideálne na roztečenie po panvici. Po zamiešaní už miniem celé cesto. Surové cesto už neodkladám.

@chrobak7 ja teda palacinky nerobím, ale kilo múky na liter mlieka....

avatar
petulda333
25. júl 2025
@chrobak7

@dominik2795 Ja robím cesto z litra mlieka, 3-4 vajec, kila múky a cukru. Pridám asi deci oleja na liter mlieka. To nechám odležať niekoľko hodín, aby múka nabrala vlhkosť. Kľudne to môže byť cez noc v chladničke. Na druhý deň pridám bublinkovú sódu - primerané množstvo, aby to bolo tekuté - ideálne na roztečenie po panvici. Po zamiešaní už miniem celé cesto. Surové cesto už neodkladám.

@chrobak7 nejak vela muky
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec

anonym_b287a1
25. júl 2025
@petulda333

@chrobak7 nejak vela muky
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec

@merlinja
@petulda333 ved píše liter mlieka, deci oleja, a ešte sodu - minerálku .

avatar
petulda333
25. júl 2025
@anonym_b287a1

@merlinja
@petulda333 ved píše liter mlieka, deci oleja, a ešte sodu - minerálku .

@anonym_b287a1 no ano,dopisala som. Ja napr davam pol litra mlieka a par lyzic muky a obcas este dolejem sody. Cize sa mi to zda vela,ale aj na mnozstvo palaciniek

avatar
roja01
25. júl 2025

Osvedčený recept je 0.5l mlieka, alebo kombinácie mlieka a sódy asi 3:2, 200g hladkej múky, 2 vajec a 1 vanilkového cukru. Niekto pridá aj olej, ja nie, len minimálne potriem panvicu.
Z tohto množstva je cca 10 palaciniek. Cesto sa pokojne môže skladovať v chladničke 1-2dny.

avatar
rozculena
25. júl 2025

dávate olej a cukor do cesta? 😨

avatar
roja01
25. júl 2025
@rozculena

dávate olej a cukor do cesta? 😨

@rozculena ja nedávam olej (v pôvodnom recepte bol uvedený) a pre seba ani cukor, len keď ich pečiem pre deti, tak 1 vanilkový pridám.

avatar
miadi
25. júl 2025
@rozculena

dávate olej a cukor do cesta? 😨

@rozculena ani olej ani cukor ale roztopene maslo ano . Ale to mam recept na klasicke francuzske crepes . Robia sa tensie ako slovenske palacinky.

anonym_b287a1
25. júl 2025
@petulda333

@anonym_b287a1 no ano,dopisala som. Ja napr davam pol litra mlieka a par lyzic muky a obcas este dolejem sody. Cize sa mi to zda vela,ale aj na mnozstvo palaciniek

@petulda333 ale nevieš koľko stravníkov má @chrobak7 doma 😉

avatar
belllinka
26. júl 2025
@petulda333

@chrobak7 nejak vela muky
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec

@petulda333 treba robit na dvoch panviciach naraz

avatar
mandzula
26. júl 2025
@rozculena

dávate olej a cukor do cesta? 😨

@rozculena do pol litra mlieka dam cca pol lyzicky oleja a potom urobim celu varku na raz vymastenej panvici, palacinky potom nie su mastne, napite. Cukor nedavam, prave ten sa zbytocne pripeka a este aj navysuje kalorie

avatar
nevenka
26. júl 2025
@petulda333

@chrobak7 nejak vela muky
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec

@petulda333 nas je 6 a robim z takmer 2 litrov mlieka. Deti maju radi aj ohrievane alebo robim cerstve z cesta, co odlozim do chladnicky, ak mame na obed, tak bud na veceru alebo na ranajky zopar ostane. A muky tam ide teda dost, ale robim od oka.

avatar
viestta
26. júl 2025

bezne si spravim cesto vopred a nechm v chladnicke, kym dlhsie stoji cesto, tym lepsie sa rozvinie lepok a potom sa daju robit krasne tenucke palacinky. Kludne ho necham aj cez noc

avatar
kavasmliekom
26. júl 2025

Tu sa pripnem. Robím často palacinky, od oka...ale nikdy nie sú také nadychane, akoby s bublinkami. Čím to je? Skúšala som aj hrubšie, tenšie, hustejšie cesto, redšie...aj s minerálkou...a vždy sú rovnaké.

avatar
0silvia0
26. júl 2025
@kavasmliekom

Tu sa pripnem. Robím často palacinky, od oka...ale nikdy nie sú také nadychane, akoby s bublinkami. Čím to je? Skúšala som aj hrubšie, tenšie, hustejšie cesto, redšie...aj s minerálkou...a vždy sú rovnaké.

@kavasmliekom no na posudenie musis napisat recept ako robis. Skus nechat cesto na noc odlezat v chladnicke.

avatar
saraxyz
26. júl 2025

@dominik2795 mňa babka učila tak, že ráno urobiť cesto a keď sa vrátim z práce ťa robím. Kvôli lepku o ktorom @viestta píše

avatar
chrobak7
26. júl 2025
@petulda333

@chrobak7 nejak vela muky
Sice,potom dolievas sodu este...ale to kolko palaciniek mate??? Ja robim max z pol litra mlieka a mam pocit,ze pecenie nema koniec

@petulda333 Robím asi 40-50 palaciniek.

avatar
chrobak7
26. júl 2025
@anonym_b287a1

@petulda333 ale nevieš koľko stravníkov má @chrobak7 doma 😉

@anonym_b287a1 Presne - robievam, keď príde na návštevu syn. Vtedy sme na tie palacinky štyria a máme aj na druhý deň.

avatar
jamidea
26. júl 2025

@dominik2795 mne by to bolo hnusne na 2.den. pokazit sa nepokazi, ale pre mna by to bol grc. Cesto urobis za 5minut , takze niet dovodu ho robit vecer.

avatar
jamidea
26. júl 2025
@jamidea

@dominik2795 mne by to bolo hnusne na 2.den. pokazit sa nepokazi, ale pre mna by to bol grc. Cesto urobis za 5minut , takze niet dovodu ho robit vecer.

@jamidea este dodam, ze vacsinou robim bzlpk., ktore nam aj ovela viac chutia.

avatar
petulda333
26. júl 2025
@chrobak7

@petulda333 Robím asi 40-50 palaciniek.

@chrobak7 obdivujem

avatar
chrobak7
26. júl 2025
@petulda333

@chrobak7 obdivujem

@petulda333 Na 3 panviciach medzi hodinou až dvomi, záleží od rýchlosti pečenia. Zase nerobím ich každý mesiac. Tak 2-4x do roka.

avatar
kavasmliekom
27. júl 2025
@0silvia0

@kavasmliekom no na posudenie musis napisat recept ako robis. Skus nechat cesto na noc odlezat v chladnicke.

Píšem, že odoka. Ale asi tak pol litra mlieka, 200g hl.muka, 2 vajcia. Niekedy dám olej, niekedy nie, niekedy vanilkový cukor, niekedy nie.

Strana
z2