Pečenie mini pavlovky: Prečo je ich vnútro mäkké?
Robila som prvýkrát a je ok ak ten spodok teda to cesto je vnútri stále také vláčne ? Nemalo to byť celé suché ? Nejak sa mi roztiekki a tie okraje neostali hore ale stiekki dole a vlastne je z toho taky akokeby plochy keksík 😃 len teda neviem či to vnútro má byť stále mäkké ...piekla som na 110 stupňov 2 hod skoro
Nema sa to roztekat a nema to byt dnu vlacne. Jedle to bude, ale reprezentativne nie. Mala si dost uslahany sneh?
@ukulela no myslela som že mám 😃 ale asi nie veru lebo to vôbec nedržalo tvar ...skúsim asi zajtra ešte raz
Slahat uplne do tuha. Slahas strojom?
@ukulela áno keď som skúšala aj na prst tak tuhé to bolo ale keď som začala cez vrecko dávať na plech tak to nedržalo tu vysokú formu stekalo to dole .... A šľahám ručným mixérom ...celkovo som to slahala 10 min
Ked chces tuhu penu, treba po vyslahani biekov a sukru pridat lyzicu octu (najlepsi je jablcny ale ani obycajny v nich necitit) na 4 bielky a 1 lyzicu majzeny
Pozor, aj sneh sa dá prešľahať. Mne sa to stalo presne pri pavlovkách. Vyzeral dobre, ale kým som si urobila všetky na plech a dala piecť, začali sa roztekať. Aj keď nie až tak, ako tebe na fotke.
citronova stava zrazi bielka ako ocot a zlaty klas je to iste co maizene, len zafarbene
@viestta preto nerozumiem či som to teda malo alebo veľa slahala ....no nič skúsim zajtra zas....
Ja vyslaham sneh do makkych spiciek, potom postupne pridavam cukor a doslaham az do tuha. Robim s krystalovym cukrom
Ja som robila prvý môj pokus s mini pavlovkami podľa tohto receptu, je tam pekne podrobne napísaný postup a aj ako piecť a vydarili sa hneď na prvý raz.
https://tortyodmamy.sme.sk/recept/zakusky/mini-...
Malo si slahala. Z k9lkych vajec? Ja davam 100g bielkov 150g krystal cukru a 17g maizeny/klasu plus stpku kys citr. Bielka vazim a upravujem podla pomeru cukor. Presne na gramy. A krustal, ci krupicu. A slahat do nemoty. 10 min bolo malo.
Ja som nedavno robila laskonky, tam musis mat aj dost cukru. Nasla som recept, kde siel cukrovy rozvar, drzalo to aj hodinu/dve po uslahani, nedavala som ani citronovu stavu ani ocot. Sice to nie su torticky, ale skusila by som takto mozno.
Tam bolo asi 210g bielkov, 450 krystaloveho cukru, 2/3 z tohto cukru sa uvarili na taky husty sirup, pozri si video na YT, ako to ma bublinkovat cez ocko, to som varila dost dlho, dala som viac vody,...no a 1/3 cukru som smarila s bielkami a kuskom soli, fakt len stipka, do stolneho velkeho robota a slahala asi 15 minut. Rozvar sa mi varil asi 20 min., ten som este horuci pomalicky zaslahavala do snehu. Slahalo sa to, kym to nevychladne, asi 15 min, mozno aj 20, ale na brutalne vysokych otackach. Podla mna si to nemohla rucnym mat preslahane za 10 min., skor kratko to bolo. Este tam sli orechy a praskovy cukor, akoze ide tam fakt vela cukru. Ale tieto snehove torticky som nerobila este.
Potom som susila tie laskonky na 2x, lebo ich bolo dost, druhu varku som davala po 2 hodinach na plech a bolo to tuhe.
tak ja len dodám robila som ich dnes zas, upravila som pomer cukru a ostatných vecí podla @ukulela a už sú super takže dakujem 🙂



Len doplním ide mi o to že či to nemôže byť vnútri surové