icon

Pečenie na materskej

2. dec 2022

Ahojte. Poraďte mi prosím ak viete, lebo mám z toho mišung.
Začala som pomaly piecť na objednávky. Peciem malé koláče, keďže nemám chladničku ďalšiu je to fakt len také čo si hneď sk vedia zobrať, s je toho malo. Čistý zisk mám z toho možno na týždeň 10- 20 eur, sk vôbec. Nerobím to kvôli peniazom, sle zato že je to pre mňa relax a potešenie.
Čo ale s tým že nemám živnosť a v podstate zarábam si na tom. Neni to nič pravidelne, ani vela, ale nerada by som sa dostala do problémov keby ma niekto kvôli tomuto nahlási 🤨
Počula som niečo také, že pokiaľ ročný zisk nepresiahne nejakú sumu, tak si môžem zarábať aj bez živnosti, sle neviem ako to je 😬

angi07
2. dec 2022

500€ rocne predaj z dvora pokial viem len na pecenie sa to asi nevztahuje lebo suroviny kupujes ale nie som si ista😏

janetinka27
2. dec 2022

ahoj, zisti si na danovom urade. lebo inak ta niekto nahlasi a mas neopravnene podnikanie. pecenie je remeselna zivnost, cize treba sa preukazat aj odbornou sposobilostou

autor
2. dec 2022

Dobre, s teraz mi ešte vysvetlite ak viete lebo fakt tomu nechápem. Čo všetky tie ženy na materskej alebo popri práci, ktoré si zarábajú predajom produktov, nechtami, pečením atd. Veď kvôli tým 50 eurám ledva mesačne sa živnosť neoplatí otvárať. 😅

basska_b
2. dec 2022

Jasne ze nikto nema zivnost z tych zien... kdeze... nepoviem ti teraz konkretny paragraf, ale prekvapilo ma napr., ze kedysi som citala, ze predaj rukodielnych vyrobkov ako napr. na Sashe sa nemusi vobec nikde vykazovat ani danit... ale mozno sa teraz daco meni

janetinka27
2. dec 2022

je to neopravnene podnikanie - pecenie, nechty atd.
cize staci podnet na zivnostensky urad alebo danovy atd...