icon

Pečienka pre dieťa

21. dec 2021

Baby kedy ste skúsili dat dieťaťu pečienku?

ivkazba
21. dec 2021

Nikdy by som pečienku nedala dieťaťu ani dospelému. Pečienka v každom organizme funguje ako filter na všetky škodlivé a toxické látky, cez tú pečienku sa prefiltruje všetok humus, ktoré to zviera zje.

enoula
21. dec 2021

Kolo 2r, ak je to raz za cas v malom množstve a hlavne overeny zdroj, tak je to dobre spestrenie stravy, čo sa tyka vyzivovej stránky

deti95060810
21. dec 2021

my sme dali troška trestovanej keď mala dcéra 1 rok.... 2 týždne mala hnačky a tráviace problémy... lekár mi povedal že sme spravili poriadnu blbosť... 😉

deti95060810
21. dec 2021

@ivkazba no neviem či je to až zas tak moc zlé keď v každej jedálni či v školskej alebo závodnej svojim stravníkom z času na čas restovanú pečienku podávajú... A ten jedálny lístok predsa musí odsúhlasiť lekár... 😉

sono2
21. dec 2021

@ivkazba prosím ťa, aké toxické látky je taká kura?

lenkike
21. dec 2021

Ak máte z overeného zdroja, po prvom roku by som skúsila, ale nerobte si veľké nádeje, deťom väčšinou pečeň nechutí. Moje dve (2,5 a 4r) zjedia fakt skoro všetko, aj olivy, jaternicu, boršč, surovú cibuľu, ale pečeň nie. Ale pečeň, ako aj všetky ostatné vnútornosti sú dobrým zdrojom železa, takže by som skúsila po troške zvykať 😉

sono2
21. dec 2021

Ja z čas na časť robím, mám to veľmi rada, robím s takým paradajkovým sósom.
Dcéry? Čo ja viem od 2 rokov? Mladšia možno trošku skôr a možno nie. Ja fakt neviem.ale asi od 2
Naše ale majú celkovo dobre brucho, nikdy nevracali, zápcha nikdy ak bola hnačka tak deň dva ale určite nie po pečienke ani že lietaju na záchod každú chvíľu. Proste ta stolica bola iná, nikdy som neriešila prečo.

gleep1
21. dec 2021

@ivkazba škodlivé latky sa v pečeni filtrujú a vylúčia sa von. Skoro nič pečeň neukladá- nejake ťažké kovy, ale asi na takej úrovni ako morské ryby. Takze nedávaj radšej ani morské ryby teda 😀

Pečeň je jedno z nutrične najbohatších jedál. Jediný problém môže byt príliš vysoký obsah vitamínu A, takze malé dieťa by jej nemalo kvoli tomuto vitamínu zjesť príliš veľa. Raz za cas neuškodí, hlavne keď máš z overeného zdroja. Moja dcéra mala prvý krát v 8 mesiacoch maly kustik. Miluje pečeň, neznáša mäso.

ivkazba
21. dec 2021

@sono2 no také kura, pokiaľ si ho nechováš doma, konzumuje len humus. Ale ja nikde netvrdím, že ostatní nemajú jesť pečienku. Ja píšem iba svoj názor, že za mňa je to hnus. Či treba aby sme mali všetci rovnaké názory?

marianarem
21. dec 2021

Ja som dala, ked mal maly nieco medzi 15 a 18m, uz si nepamatam presne kedy. Mal problem pozut klasicke maso kvoli iducim zubom a pecienku papal, hoci je inak vyberavy jedak. No bola to taka nejaka lepsia pecienka, mama kupila v dedine, nie z antibiotickeho velkochovu.

henka123123
21. dec 2021

Ano od roka obaja jedia

patka06
21. dec 2021

Na odporúčanie pediatričky od 9 - 10 mesiacov nepamätám presne, v každom prípade dcére veľmi chutili a dodnes sú kuracie pečienky obľúbené jedlo.

petruldo
21. dec 2021

tak ja som mala pred pár rokmi v ruke brožúru WHO, kde pečeň bola odporúčaná od začiatku príkrmov pred mäsom, tak si vyberte.
osobne by som dala po roku z overeného domáceho chovu a hlavne z mladého zvieraťa

dadulamamula
21. dec 2021

Synovi keď mal asi 2 roky som robila "rizoto" a nič mu nebolo, pokým je dobre spracovaná nemá sa co štát.. Ale lepšie sú bravčové srdiecka.

nikpa
21. dec 2021

@ivkazba bemusime mať samozrejme rovnaké názory nemusis ale keď takéto niečo napíšeš a stojíš si za tým tak by si mala mať aj hodnoverné informácie a zdroje k tomu. To čo si napísala je blud, ktorý sa síce bežne pri pečeni a iných vnútornostiach hovorí ale jeho zdroj je, jedna babka povedala....

nikpa
21. dec 2021

Starší syn keď mal okolo 8 mesiacov na odporúčanie lekárky, dlhodobo mal nízke hodnoty železa, okrem doplnkov som ho musela tlačiť aj jedlami s vysokým obsahom železa, v rámci toho aj pečeň. Je tu, živý a zdravý a pečeň jedáva doteraz. Samozrejme záleží od toho koľko a ako často, viac ako raz mesačne nie.

scorpionflower1
21. dec 2021

Nikdy.