Plnka do torty pre syna ktorý má alergiu na BKM, vajce a orechy

klaudiaemma
24. apr 2021

Prosim poradte, syn ma alergiu na bkm, vajce a orechy. Aku plnku dat do torty, s korpusom si poradim, len ta plnka...

stefi_k
24. apr 2021

Jaku by si chcela prichut ? Ovocnu, čoko, kokos , karamel ...

lindous
24. apr 2021

Napríklad klasická pudingová, ale s rastlinnými náhradami mliečnych výrobkov by nemohla byť ? teda puding uvarený v rastlinnom mlieku alebo sa dá aj len vo vode alebo podľa príchute aj v ovocnej šťave a miesto másla palamarín 🙂 nemám v okolí túto alergiu, takže neviem na 100% čo všetko sa môže/nemôže

lindous
24. apr 2021

alebo ešte mi napadlo aj bez varenia, trasený krém 🙂 Do uzatvárateľnej misky dať Olé puding bez varenia, rastlinnú šľahačku, a manadarinky z konzervy - nakrájané na kúsky, aj so všetkou šťavou (prípadne iný kompót) a trepať, kým nezhustne 🙂

szdan
24. apr 2021

@klaudiaemma aj z kokosového jogurtu by bola ok

klaudiaemma
autor
24. apr 2021

@stefi_k skuste ovocnu a coko

stefi_k
25. apr 2021

Cokoladova uvariš puding z rastlineho mlieka (napr ovsene, mandlove... ) do horuceho pridaš čokoladu a cukor a po vychladnuti vyšlajaš alsan a spojiš.
Rovnako sa da spravit ovocna pudingova ako tekutinu na puding použiješ rozmyxovane obocie, pi vychladnuti spojiť s alsanom.
Dalšia možnost je z rastlinaj šlahačky len musiš kupit taku ktora je deklarovana ako veganska, pretože mnohe rastline šlahačjy obsahuju nejaku mliečnu zložku.
Z rastlinej šlahačky vieš spravit parižsku šlahačku, len nesmie prejst varom, roztopiš cokoladu a odstaviš nechas vyhladnut do druheho dna a vyšlahaš. Pri rastlinej šlahačke davaj pozor či obsahuje alebo neobsahuje cukor, podlantoho treba pridavat cukor.
Moja oblubena uvariš pudkng z rastlineho mlieka pridaš vanilku, po vychladnuti vyslahas rastlinu šlahačku a spojiš. Tato plnka sa dobre kombinuje s ovocim davam bamany alebo broskyne kompotove, mrazene bobulove ovocie.

klaudiaemma
autor
25. apr 2021

@stefi_k prosim vas viete mi poslat obrazok konkretnej rastlinnej skahacky? Moze byt aj kokosova smotana, ci to nie?

marianarem
25. apr 2021

@klaudiaemma Moja sestra raz robila nejaky takyto kolac s avokadovym coko kremom a bolo to vyborne. Mohol by taky krem byt aj ako plnka do torty, ona to este osladila sirupom z agave.
https://korzar.sme.sk/c/7817471/nepecena-cokola...

stefi_k
25. apr 2021

@klaudiaemma https://bezlepka.sk/produkt/celiakia/schlagfix-...
V robote použivame tuto na vegan veci, je bez cukru. Ale su aj ine druhy, treba pozerat zloženie ale ked je deklarovana ako veganska tak tam nie je nič živočišne a nemusis sa bat ju použit.
Z kokosoveho mlieka vieš vyšlahat len tu hustu čast aj to len za určitých podmienok, a ešte to musiš niečim štbylizovat. Ale toto nemam pretestovane.

klaudiaemma
autor
25. apr 2021

@marianarem velmi pekne dakujem

klaudiaemma
autor
25. apr 2021

@stefi_k dakujem