icon

Poraďte krém do torty pri alergii na mlieko

8. apr 2022
slavkadi
9. apr 2022

Napr z jabĺk, postrúhané rozvarit osladiť a zahustiť Zlatým klasom.

mimka1402
9. apr 2022

Ved sú aj vegan slahacky, smotany (lidl má fajn vegan smotanu) atď...Vždy sa dá niečím iným nahradiť aj vegan marscapone je.😀

autor
9. apr 2022

@mimka1402 aha dík a vieš mi napísať nejský konkrétny recept na takú vegan plnku? Mascarpone kde zoženiem?

autor
9. apr 2022

@slavkadi ďakujem, to môže byť zaujimavé. Už si ho robila?

slavkadi
9. apr 2022

Áno, naša obľúbená.

slavkadi
9. apr 2022
ukulela
9. apr 2022

Ak klasiku, tak zlaty klas uvarit v bezlaktozovom mlieku a sup rovnake maslo, alebo mascarpone. U nas malu lactofree vo freshi. Aj kopu rastlinnych slahaciek. Z takej urobis aj parizsku slahacku cokoladovu....

autor
9. apr 2022

@ukulela potrebujem vegan maslo keby už. máme alergiu na mlieko.

sojorez
9. apr 2022

Robim z pudingoveho prasku vareneho vo vode alebo rastlinnom "mlieku", spolu s rastlinnym tukom (napr.Helia).

autor
9. apr 2022

@slavkadi vyzerá krásne. Musím vyskúšať. Aj ste skúsili dochutiť krém napr kakaom?

slavkadi
9. apr 2022

Nie, možno ešte tak kakaové cesto by k tomu šlo.

mimka1402
9. apr 2022

@ukulela Neber to osobne, ale ak o niečom neviem tak neradim. Alergia na mlieko nir je intolerancia na laktózu.
Mrzí ma tato neznalosť ľudí. Keďže už neraz mi bolo zle všade možne, lebo si to mýlia 😅

mimka1402
9. apr 2022

Napíš mi IP, pošlem ti linky na skupiny.
A vegan maslo má aj Rama, takú kocku zelenú. To nájdeš. Najlepšie objednať takéto veci z netu ak si z menšieho mesta alebo pibehat obchody 😊

ukulela
9. apr 2022

@mimka1402 ok, sorry, ak som niekoho urazila. Je pravda, ze ja tieto aletgie a intolerancie nerozlisujem. Ked niekomu ponukam, mam napr mandlove mlieko a podobne.

autor
9. apr 2022

@mimka1402 kde prodím ťa v ktorom reťazci kupuješ tú vegsn ramu?

autor
9. apr 2022

@ukulela je to dosť vážna vec ak má niekto alergiu na mlieko a ty by si mu ponúkla bezlaktózovè, môže nastať anafilaktický šok a napr. príznaky po požití čo len stopového množstva ofznirvajú 2 týždne až mesiac. Nie je to taká sranda a organizmus to poriadne podkope.

myraia
9. apr 2022

Flora je tiež bez mlieka bežne ju synovi dávam na pečivo..a krem na tortu som robila zo zlatého klasu..uvarila som zlatý klas v mandlovom mlieku, heru vyslahala s praskovym cukrom a zmiešala dokopy, natrela na korpus a hotovo

mimka1402
9. apr 2022

@ukulela Jasne ja to nemyslím akože v zlom, len často si niekto myslí svoje a už som viedla dlhé rozhovory v kaviarni či reštaurácii, kde mi niekto tvrdil,že mi stačí bezlaktozove a dal mi ho do nápoja. Moje telo reaguje hneď takže som mala okamžite problémy. 🙄
Ale ak do budúcnosti, tak alergia na mlieko je alergia kde môžeš iba rastlinné náhrady, nič živočíšne.
A na laktózu tam stačí naozaj bezlaktozove.
Ale samozrejme ak zakaznik neupresni otázku, to je iné.

mimka1402
9. apr 2022

Autorka no Ramu vegan majú myslím aj v Tescu.
Neviem presne. Musíš ozaj iba pochodit obchody a čítať...

stefi_k
9. apr 2022

V receptoch, ktore normalne použivaš treba vymenit zložky na bezmliečne. Na puding poži rastline mleiko najviac sa mne osvečilo ovsene a mandlove, niektore maju silnejšiu chut ako kokosove to je fajn do kokosovej plnky. Da sa kupit rastlina šlahačka označena ako vegan napr hulala, schlagfix a dalsie, treba davat pozor či je sladena alebo nesladena. Ako tuk mam najradšej alsan bio, ale je ich viacero aj spominana rama treba pozerat ci je vegan. Pri čokolade treba tiež davat pozor na zloženie, vačšinou plati čim vyšie percento kakaa tym menej inych blbosti je pridanych. Treba pobehat obchody, v každom mavaju nieco len si to treba začat všimat, dalej su bio obchody tam niekedy zaujmave veci. Pozor na dr oetker šlahacku v prašku obsahuje mliečnu bielkovinu. Aku prichut plnky hladaš ?

autor
9. apr 2022

@stefi_k ahoj, ďakujem. Ešte neviem vôbec ktorým smerom sa v druhu torty vyberiem, nakoľko aj korpus bez vajíčok by sa mi hodil :D a bojím sa celkového výsledku. asi nejakú banánovú tortu spravím, aj keď viem, že nevydrží dlho 🙂.

vorkola
9. apr 2022

@slavkadi ten je super

stefi_k
10. apr 2022

Ked budeš mat konkretnu predstavu, daj vediet poradim recept. Inak na korpus môžeš použit tento recept https://www.mimibazar.cz/recept/126843/kakaovy-...

autor
10. apr 2022

@stefi_k ďakujem, skúšala si ten recept? Je korpus dostatočne pevný aby zvládol 3 poschodia torty?