• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Poraďte recept na diabetický koláč

20. decembra 2011 
baby nemáte náhodou niektorá nejaký recept na diabetický koláč,bo manžel má cukrovku a ja by som aj napiekla,ale zasa to sama jest,ked tam dám cukor? :frowning2:
11. jún 2008 o 14:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zajtra ti niaky napisem,brat je diabetik-no vacsinou nahradzame normalny cukor,dia cukrom a maslo olejom,ale mame aj dia kucharku tak zajtra nieco popisem/net mam len v praci/
11. jún 2008 o 14:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
ok,dakujem
11. jún 2008 o 19:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
niekolko typov:ked by si robila kysnute kolace do kvasku daj cukor pol napol-kvasnice bez cukru nenakysnu,no na 1kg muky staci polievkova lyzica a dia cukor podla sladivosti.plnky rob len z dia cukru/sorbitol alebo kopec dalsich co je na trhu/ a aj dzemy su bud dostat,alebo sa doma daju varit s dia cukrom.

V zakuskoch sa da nahradit cukor celym mnozstvom dia cukrom,je to trosku ina chut no da sa nato zvyknut,doma sme si zvykli vsetci a robime doma klasicke kolaciky,dokonca aj vianocne.
cast masla sa da nahradzovat rastlinnym olejom/olivovim,repkovim aj slnecnicovym/.
Uvidis ako sa ti bude darit a ako to bude chutit. :grinning:

inak brat je diabetik od 14r. a celkom dokazal aj pocas puberty dodrziavat dietu asi tahsie si zvykali rodicia ,ale dnes po rokoch sme si zvykli naozaj najupovat take veci aby mu neskodili,ze ich automaticky pouzivame aj mi.Deti napriklad piju len nesladeny caj a tak isto vacsinou len mineralky,robila som bazovy sirup s dia cukrom a bol vyborny :grinning: .
12. jún 2008 o 07:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
dakujem niečo vyskúšam... :wink:
12. jún 2008 o 09:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
12. jún 2008 o 10:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte mám dcérku diabetičku a trošku vám budem protirečiť, ja vôbec nepoužívam dia cukor, ak sladím, tak velmi mierne ale hnedym cukrom, lebo ten je podľa výskumov najmenej škodlivý ako ten umelý diabetický, ak pečiem koláč alebo niečo sladké robím tak si dá aj ona ale len 1 kúsok alebo podľa dohody a obsahu cukru danej sladkosti
15. jún 2008 o 12:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
urcite pre male deti a vseobecne dia cukor nieje idealny,je to riesenie z nudze.s hnedym cukrom nemame doma skusenosti no skusime,kazda informacia a skusenost dobra.
16. jún 2008 o 08:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aponchie • 1d • Dnes o 20:01

ahoj..potrebovala bych pro svoji babicku co trpi cukrovkou sehnat recept na kolacky s tvarohem a drobenkou ...jeden takovy recept mela moje tchyne ,ale bohuzel uz se nebavime tak nevim jaky.jen si pamatuju,ze kolacky vypadaly jako klasicke kynute kolace s tvarohovou naplni a drobenkou a nebyl v nich ani gram cukru a kupodivu se to dalo jist!jestli nekdo neco takoveho mate klidne i nekynuteho tak sem s tim.dik:slight_smile::slight_smile::slight_smile:
31. aug 2008 o 20:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
pre všetkých čo chcú piecť dia posielam adresu na Dia koláčiky a zákusky . Sú to recepty overené už veľa krák...proste u nás vo zväze Diabetikov si odovzdávame v becembri na vianočnej oslave recepty aj s upečenými vzorkami. adresa je www.manici.sk a potom klikni na dia recepty. naozaz sú všetky vyskúšané a veľmi dobre chutia. ak máte nový recept pridajte ...
29. okt 2009 o 13:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte,
okrem druhu sladidla je veľmi dôležité (a asi ešte dôležitejšie) používať celozrnnú múku, na začiatok aspoň 1 : 1. Koláč sa dá dosladiť tiež hrozienkami alebo iným sušeným ovocím, ktoré na rozdiel od cukru obsahuje vlákninu, ktorá je pre diabetikov (a nielen pre nich) veľmi dôležitá. Tiež je dobré znižovať obsah tuku v koláči ako ste už aj písali.

Napr. z tých, čo písala mamina je tento zaujímavý:
http://www.diarecepty.manici.sk/recepty.php?id_podkategoria=1&id_recept=20
ale čo tak skúsiť v ňom znížiť ešte obsah margarínu a nahradiť ho radšej olejom?
29. okt 2009 o 14:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Všetkých pozdravujem !
Diabetu sa venujem osem rokov a za ten čas som sa naučil, že diabetik môže jesť všetko, samozrejme za predpokladu, že si jedlo vie zarátať do denného príjmu sacharidov.To ale musí vedieť regulovať svoju liečbu. Ak toto nevie, tak ho nezachránia ani náhradné sledidlá. Na stránke "manici.sk" sú recepty, ale ani pri jednom nie je uvedený obsah sacharidov... Pekne to robí pani Štefáková v časopise Diabetik, alebo napríklad na www.spisiacik.sk ( predtým sk.diabetacek.cz )
24. nov 2009 o 09:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@titkovamiriam
ahoj ja som sa chcela opytat ako presne nahrdzas rastlinny tuk olejom aky pomer alebo skusala si dat do zakuskov alebo kolacov iba olej miesto tuku dakujem
20. dec 2011 o 14:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@fatima30 to je tak od oka-napriklad do kysnutych niekedy uz nedavam tuk .a maslo do kolačov to je tak od oka cca ak treba 120g masla dam tak 60-80g oleja,no niak sa po rokoch vraciame znovu ku klasika maslu...ono vidim že som pisala v roku 2008 dnes je brat už na invalindom a pohužial straca zrak a to velmi rychle,aj ho uz operovali-jedno oko uz ostalo slepe a druhe ma na 30 percent viditelnost...takze teda nic moc pre 30r chalan :frowning2: a čim je mu horsie tým menej poslucha v strave a celkovo v životosprave...
20. dec 2011 o 17:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok