Poraďte rýchle jedlá
Keďže od januára pracujem,už nemám čas dlho vyvárať všelijaké dobroty.Cez obednú prestávku chodím domov na pol hodinu,niekedy max hodina to je.Za ten čas by som chcela niečo rýchle navariť a stihnúť sa aj najesť.Poradte nejaké dobré rýchle jedlá,čo není s tým veľa roboty ale rýchlo sú hotové.Dajte inšpirácie čo variť popri práci keď není veľa času na varenie.Dakujem
No ja veru neviem.. Dostala si ti rady ale akosi Ti nic nevyhovuje. Jednoducho musia deti aj nieco vydržať. Ked školkar vydrži v skolke bez teba tak prezije aj doma hodinu v tvojej blízkosti. Skolak hadam uz nepotrebuje aby sa s nim mama hrala kazdy deň. Proste zapoj muza. Nech sa s detmi pre baví kym navaris. Unavená si aj z toho neustáleho nahanania sa. Cez prestavku si daj kávu a oddychni si. Zvaz varit na dva dni. Ani mne niečo nechuti na druhy den ale nie som otrok aby som každý den stála pri hrncoch. Muz tiez nevedel varit. Ale naucil sa a vari výborne. Koľkokrát aj nedelny obed uvarí taky ze klobuk dole.. Vsetko sa da len treba chcieť.
@zemiakovysalat Neviem akú výhovorku myslíš.No také čo sedia v kancelárii nechápu čo to je robiť ťažkú fyzickú prácu,že človek po x hodín státia už poobede nevládze.
@ibrunova Na materskej deti na obed spali,zatiaľ som varila robila čo bolo treba.V robote to je iné.
@lienka175 Rodina mi vraví aby som sa vykašľala na varenie,aby sme cez týždeň jedli len suchú stravu chleba so salámou pastekou atď a varila len cez víkend.No ja na mám radšej pestrú stravu.
Tak maj sobotu alebo nedelu variaci den, navar viac jedal na cely tyzden, aby ste mali s chlapom a hotovo... Namrazis, posterlizujes a mas... Poobede len dovaris cestoviny, zemiaky, ryzu a jete... Aj ja som robila fyzicky narocnu pracu, nemala som deti vtedy, a varila som si... A to som robila na 3 zmeny... Ved hadam nevykladas denne kamiony...
A ked ma muz poobednu, tak nech vari doobeda on...
Keď sa chce tak sa dá všetko. Ja varim 2x za týždeň na 2dni a cez víkend muž alebo spolu varíme na 2 aj na 3dni. Niekedy urobím 3 jedlá polievka+mäso s niečím +napr cestoviny ale sulance apod a jeme to aj 3dni aj deti a neubudlo z nás l. Ja ani muž obedy nemáme v práci ja nemám ani stravné. Deti jedia obed v škole škôlke a večera varené väčšinou
Tak tú pestrú stravu, ktirú chceš jesť, za 15 minút neuvaríš. A práve preto, že máš ťažkú prácu, je úplná blbosť lietať ako špinavá handra ešte aj cez obed.
Ale pestrá strava sa za 30 minút uvariť nedá, ako som písala, budú to cestoviny na x spôsobov
Tak ked mas taku tazku prácu na ukor rodiny, tak ju zmeň. Inak by si sa cudovala ze praca za pc nie je taka jednoduchá.. Tak mas zas bolavu hlavu ako telo...
Ešte taký malý dotaz...písala si vyššie, že nemáte na to, aby jedli v reštaurácii každý deň. A na to, aby ste jedli "minútky" máte? Veď je to rovnako drahé, ako jedlo z reštaurácie za sumu stravného. Keď počítame, že neprihrievaš a nedojedaš na ďalší deň. Plus, keď to chces mať pestré.
Jediné, že kúpiš cestoviny, hotovú omáčku za 2€ a syr, to sa dá uvariť aj tri dni po sebe za 2O minút, ale o pestrosti sa hovoriť nedá.
@anickaaa6aaa a kolkokrat aj to telo 😃
@anickaaa6aaa alebo deti, čo nespia poobede a večer by odpadla s nimi a nie o 22hod 😃
@natasha1988 ked to robim v rure, do 12hod to teple vydrzi.ak nie, zohreju si. Tak co uz narobim, nemozem dat vypoved a cakat kazdeho s uplne cerstvo uvarenou vecerou/obedom
Mozno nejaké masove jedlo v tlakovom hrnci- z hydiny (15minut) alebo bravcove to mas do polhodinky. V tlakovom hrnci to aj lepsie prejde chutami. K tomu uz len zemiaky uvarit alebo ryzu, to urcite stihnes do polhodiny. Cestoviny sa daju tiez uvarit, ale ked to chces aj na poobedie pre deti, nemusi to byt uz take chutne, ako cerstvo uvarene.
okrem vysmazanych stihnes aj take ako ryba na masle, zelenina na masle a pod., ale dlhodobo kazdy den uvarit, najest sa a stihnut sa vratit do prace do 30 minut je neudrzatelne
Boze, smiesno mi je
@anickaaa6aaa kto hlavou pohnut nemusel v praci to nepochopi, aka dokaze byt nefyzicka unava 🙂

okrem spominanych, za pol hodinu navaris kuracie vo woku ako cinu, za pol hodinu sa Ti aj ryza v ryzovare urobi, zemiaky si mozes nacistit do vody vecer vopred, alebo kym sa hreje voda na zemiaky, za 5 minut ich mas nacistene. Alebo smazene veci, co zase nie je zdrave jest casto - rezne, rezne napacovane a obalene v struhanke alebo zemiakova omeleta - nastruhat zopar zemiakov, zamiesat 3-4 vajcia, sol a na panvici po jednej "placke" smazit - kym dorobis posledne, prvu mas vychadnutu a najest sa