Poraďte zdravé jedlo
Dobrý deň, môžete mi poradiť zdravé a kvalitné jedlo?
@radopp Tak ja jem aj mäso. Síce nemusím každý deň, ale sem tam hej. To s tou smrťou, ja si myslím, že človek je všežravec, mal by jesť všetko. Sú zvieratá hospodárske a tie sú určené na mäso a mlieko. Samozrejme, mali by sa chovať a zabíjať čo najhumánejšie. Ale jednoducho také prasa je a to, aj keď je to veľmi milé zvieratko.
@natalym Ľudia si myslia že mäso rastie v supermarketoch:
https://www.youtube.com/watch?v=NG4WhppBNCM.
@radopp to si mozno myslia taki ludia, ktori ti zeru tie tvoje teorie o nezdravosti vsetkeho, co sa tebe nehodi do "programu". A este americania... Vsetci, co to maju v hlave zrovnane vedia, ze maso je pre cloveka jest prirodzene a ked chce to maso aspon trochu kvalitne, tak ho nebude hladat v supermarkete. Tak isto, ako je prirodzene jest zeleninu a ovocie a v podstate vsetko, co nezje seba. Jedine, co pre nas nie je prirodzene, je jest soju akoze "naradu" masa... Ale odkedy vymysleli je lacnu GMO verziu a vedia toho vypestovat na tony za par supov, tak je to marketinogvy hit ;)
Btw, su dokazy o neprospesnosti varenej stravy? Mysim doveryhodne, nie v style jedna babka a radopp povedal 😠
@radopp, ako sa zbavist zavislosti na cukre? Kavy som sa zbavila, bolo to tazke, ale nastastie to mam za sebou, ale cukru sa zbavit nedokazem. Maso som znizila mozno vdaka smothies, kt. mam kazde rano, mam pocit, ze odvtedy ma maso menej laka, predtym ked osm nemala maso tak som mala strasne nervy z toho, pre mna den masa, bol uplnym peklom. Ale ako sa zbavit cukru? Navyse ked ma pecenie ukludnuje a bavi?
Mäso je hriešne jedlo, je to proti všetkému dobrému čo v človeku je:
https://www.youtube.com/watch?v=uDu_yUM8sMo@radopp, znizila som prijem masa, no chut na cukor narastla, ale u mna v ten moment ako som vysadila kavu, asi to mam nahradu :( ale od vcera som so sladkym skoncila, myslim tym kupovane sladkosti, zatial ostanem pri doimacich medovnikoch a kolacoch a casom postupne skoncim aj s tym snad, alebo to aspon obmedzim na minimum. Zazila som 3 mesacnu taku speci dietu, kde som nesmela ani cukor, ale trpela som riadne, ale tak tam bolo viac zakaznych veci okrem cukru a poviem ti, bolo to strasne a chut na sladke vobec nepresla, ani nic podobne. Ale ano, je to zacarovnay kruh.
@radopp Určite sa to oplatí. Bylinky nie sú iba tie, čo si spomenul, ale aj napr. Bazalka, Pažitka, Petržlenová vňať, Bobkový list, Majorán, Oregano, Tymian, Šalvia atď...
@radopp K videu: Je rozdiel týrať hospodárske zvieratá prakticky celý ich život a zabiť ich nehumánnym a sadistickým spôsobom (tak, ako sa to, žiaľ, deje na takmer všetkých bitúnkoch).
A je rozdiel konzumovať mäso z domácich podmienok, resp. od overených/známych chovateľov, kde mali zvieratá dôstojný život v dobrých podmienkach a dôstojnú smrť.
@fakegamecz Tiež som si všimol že ako základ (energia, bielkoviny...) s dá použiť akákoľvek výživná rastlina, a koreniami z nej chuťovo vyrobiť čokoľvek.

@lorela V zelenine je zmes antioxidantov, sú známe tisíce.
@natalym Myslím že sladké je potrava pre baktérie a cesta k chorobe. Normálne to telo nechce. Sladké vyvoláva drogovú závislosť ako mäso. Preto to ľuďom chutí.