icon

Potrebujem recept na korpus a výbornú plnku do torty

love232
18. mar 2013

Ahoooj maminky chcem upiect drahemu a nasmu drobcovi torty chcem dat na vrch marcipan len netusim aky korpus a plnku...dakujem velmi pekne za rady 😀

love232
autor
26. mar 2013

@aduskatt aj puse ze vo vode to som i nevsimla.. ;)) noo momentalne mi drahy spravil take nervy ze mi je us ulpne jedno ci sa vydari alebo pokazii 😢 ☹

aduskatt
26. mar 2013

@love232 ale no, hadam to nebude az tak zle🙂 hlavu hore

love232
autor
26. mar 2013

@aduskatt uz je to ok ;)) pitala som sa ze co chce radsej tak vyhral ten pribinak krem ...a co hovoris na piskotovy korpus je ok? A chcela by som ho neak zafarbit a dat ze korpus marhul.lekvar pribinak krem znovu korpus lekvar krem korpus a asi uz len lekvar ay som mohla dat hmotu navrch je to ok?

aduskatt
26. mar 2013

@love232 pod potah musis dat maslo vymiesane s cukrom, pripadne par odrobiniek z korpusu, lekvar roztopi potah, piskotovy je samozrejme fajn

diabambulka
27. mar 2013

ahoj tak ja ti poielam link na kakaový korpus :
http://receptarik.blogspot.sk/2013/01/kakaovy-k... a plnka? jenoznačne parížsky krém, alebo ak chceš ovocné
tu je recept na pomarančovú a jahodovú, tá momarančová je vážne super, taká netradičná a chuťovo výborná http://receptarik.blogspot.sk/2013/02/torta-s-t... 😉

love232
autor
27. mar 2013

@aduskatt aaano??? Lekvar roztopi korpus?? Bo som citala ze treba dat levar aby hmota drzala ci naco...kks dobre ze som sa opitala...daaaakujem

aduskatt
27. mar 2013

@love232 nie korpus, ale potah🙂 ano, roztopi a znutra Ti to potom nechutne zoslizovatie, najma tie hnusne lekvare z obchodov, co su plne vody a chemiz, najistejsie mas normalne maslo zivocisne vymiesat s cukrom a par odrobinkami, pripadne lyzickou nutely a tym vyhladit korpus pred potahovanim

love232
autor
27. mar 2013

@aduskatt inac no hej mas pravdu dakujem tedy a este poslesnu otazku mam na ako tentko rozvalkach hmotu cca kolko mm?

aduskatt
27. mar 2013

@love232 ja rozvalkam tak na 3 mm, ked sa zdobi kliestikmi, treba na hrubsie

trnka77
30. mar 2013

@aduskatt ahoj,poprosím ťa o radu,ak robím mramorový korpus s višňovým krémom,do neho ide maslo,môžem ho použiť aj pod poťahovú hmotu?

aduskatt
30. mar 2013

@trnka77 ahoj, ak je to krem z pudingu a masla, tak musis mat vacsi podiel masla ako tekutiny pouzitej na puding..... 🙂

trnka77
30. mar 2013

@aduskatt aký pomer má byť v maslovej plnke?-robím tortu s priemerom 26 cm

aduskatt
30. mar 2013

@trnka77 v plnke si urob aky chces, ale na obmazanie pod potah musi byt krem, kde je najv podeil asla, takze kludne mozes dat aj krem, ktory davas dnu do torty, ale pridaj maslo...znamena to asi tolko, ze ak mas plnku, kde davas pol litra mlieka, tak aby to mohlo ist pod potah, musis dat minimalne pol kila masla....ak je menej, tak na obmazanie torty musis potom este pridat maslo🙂

love232
autor
30. mar 2013

@aduskatt este sa chcem spitat ...tortu chcem vo velkoati normalneho plechu na tri korpusy cize dva krat plnim kolko mi treba tej pribinak plnky?

aduskatt
30. mar 2013

@love232 myslis plech 30x40?

trnka77
30. mar 2013

@aduskatt a parížsky krém je vhodný?čítala som jedn recept a tam dávala rovno na krém.....

aduskatt
30. mar 2013

@trnka77 ak to budes robit ako krem, teda das maslo a bude viac masla ako smotany, tak mozes

trnka77
30. mar 2013

@aduskatt tak som to mala krásne vymyslené 😀 😀 ...urobím teda višňový krém(robím podľa @mishule) tam ide 250gr masla-do jednej polovice krému a krém,ktorý pôjde na vrch torty ešte zmiešam s dalším maslom-125 gr bude stačiť????
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/

aduskatt
30. mar 2013

@trnka77 ak myslis ten parizsky, co je tam od nej, tak staci

trnka77
30. mar 2013

@aduskatt nie,tento som myslela:Višňový krém
Višne (2 poháre) zleješ, vykôstkuješ. Šťavu doleješ do litra a uvaríš s 2 zlatými klasmi. Ten uvarený puding rozdelíš na polovicu. Do jednej zamiešaš ešte zahorúca višne - ja ich krájam nadrobnoa druhú polovicu necháš vychladnúť. Do tej potom vmiešaš 250g maslo. Na korpus dáš najprv ten višňový maglajz a na to krém. Je to veľmi dobré a pekne to ukáže na reze.

aduskatt
30. mar 2013

@trnka77 no v polovicke kremu mas pollitra tekutiny a mas tam 250 g masla, takze musis pridat minimalne 250, aby to bolo viac ako 500g masla🙂, alebo si z toho kremu zober tri lyzice a vmiesaj ich do masla a s tym obtri boky a vrch torty🙂

trnka77
30. mar 2013

@aduskatt Ďakujem za rady 😉 🙂

aduskatt
30. mar 2013

@trnka77 za malicko

love232
autor
30. mar 2013

@aduskatt no hej asi tolko ma normalny plech ;))

love232
autor
30. mar 2013

@diabambulka waw ta pomarancova plnka moze byt ozaj super mnam ;))) hmm no tak by som dala ze piskotovy cesto a jednu plnku pomarancovu a druhu pribinak...moze byt?

@aduskatt

aduskatt
30. mar 2013

@love232 moze, k pribinaku je fajn cokolvek ovocne🙂

aduskatt
30. mar 2013

@love232 tak na taku velkost plechu mas jednu davku pribinakoveho dost malo.mne vyjde na jednu mensiu opkruhlu.pokojne by som urobila dve davky na taku velkost

love232
autor
30. mar 2013

@aduskatt oki tedy dakujem ...ja som myslela ze aj 3 porcie moo super teda...ci ty myslis ze na jeden plat dve porcie? A co hovoris na tu pomarancovu plnku hodi sa ze pribinak a druha plnka ta pomarancova?

diabambulka
30. mar 2013

Ahojky love232 jasné to budeš mať super,tu pomarancovu naši chválili aj navsteva,je mierne kyselkava a myslím že pribinak sa k tomu super hodí držím palce papa

aduskatt
30. mar 2013

@love232 mne vyjde jedna na tortu 21x21, takze dve by ti mali vyjst na plech, ak tam das este aj pomarancovu