icon

Použitie bravčovej masti namiesto oleja v koláči

8. mar 2025

Ahojte, ked mam dat do kolacu 2dcl.oleja, ako ten olej nahradim bravc.mastou? Roztopim ju a odmeram tiez 2dcl? Nebude ju v sladkom kolaci citit? Dakujem.

denisa_deniska
8. mar 2025

Ja som len raz urobila takúto chybu, ja som to tam cítila.

marianarem
8. mar 2025

Tak mozes este prepocitat objem na hmotnost pomocou hustoty. Ja by som asi od oka odhadla tie 2 deci. V kolaci to citit bude, ja robievam jablkove pite s husacou mastou, ale manzel si to prave chvali. Tiez u nich v rodine sa robili bratislavske rozky s mastou.

thereisabear
8. mar 2025

Budeš to cítiť a hlavne v takom veľkom množstve. Ešte rak lyžica by sa možno stratila.

gejb
8. mar 2025

Nebudeš vedieť či ješ koláč alebo rezeň. Cítiť to

maca1984
8. mar 2025

Je to cítiť.

nikoleta999
8. mar 2025

To skôr nahraď maslom

huxy
8. mar 2025

Masť do koláča? To snáď nie, bleee

autor
8. mar 2025

@nikoleta999 ok.dakujem

lavender94
8. mar 2025

Ja som to raz skúšala a nebolo to vôbec cítiť. Ale samozrejme záleží koľko tam toho dávaš. Ja som dávala do 750g cesta asi 70g masti, takže to tvorilo minimum hmoty. Je to recept na kysnute buchty, ale je to vlastne take univerzálne cesto na všetko. Tiež dávam väčšinou maslo, ale nemala som rozmrazene, nechcelo sa mi čakať tak som to tam šupla a nebolo to cítiť ani trochu. Prípade, že robím kysnute cesto na slano, dávam bravčovu masť vždy. Do domácich rožkov je úplne dokonala.

liz_lemon
8. mar 2025

@huxy mast sa bezne davala do kolacov volakedy, najdes to aj v starych kucharskych knihach

alickapusinka
8. mar 2025

fuj bravčovu masť do sladkeho koláča.Do slaneho to nepakaža to by som dala. Ale do sladkeho by som nikdy nedala.Ved to bude mať divnu chuť.

alienkami
8. mar 2025

Čo je podľa teba koláč? Do kysnutého cesta masť nevadí, ale do piškótového resp. jemného cesta by som nedávala, tam skôr roztopené maslo.

huxy
8. mar 2025

@liz_lemon to neznamená, že je to aj chutné.

balerina2025
8. mar 2025

skor do pagacov. podla mna to musi byt citit. ale vies co, vyskusaj,ochutnaj a napis nam.

marica61
8. mar 2025

Daj rozpustenú Heru alebo Palmarin.

autor
8. mar 2025

@alienkami dakujem.. 👍

autor
8. mar 2025

@liz_lemon ale kysnutych

janci27
13. mar 2025

ja mam tiez odskusane kysnute cesto, kde ide bravcova mast (nie vsak roztopena, ale zmaknuta pri izbovej teplote, to je dost velky rozdiel), mam taky recept na vianocny stedrak a je fantasticky. Absolutne to tam necitit a robievam ho uz roky.

autor
16. mar 2025

@janci27 dakujem.tak len do kysnuteho👍🙂