Použitie bravčovej masti namiesto oleja v koláči
Ahojte, ked mam dat do kolacu 2dcl.oleja, ako ten olej nahradim bravc.mastou? Roztopim ju a odmeram tiez 2dcl? Nebude ju v sladkom kolaci citit? Dakujem.
Tak mozes este prepocitat objem na hmotnost pomocou hustoty. Ja by som asi od oka odhadla tie 2 deci. V kolaci to citit bude, ja robievam jablkove pite s husacou mastou, ale manzel si to prave chvali. Tiez u nich v rodine sa robili bratislavske rozky s mastou.
Budeš to cítiť a hlavne v takom veľkom množstve. Ešte rak lyžica by sa možno stratila.
Nebudeš vedieť či ješ koláč alebo rezeň. Cítiť to
Je to cítiť.
To skôr nahraď maslom
Masť do koláča? To snáď nie, bleee
@nikoleta999 ok.dakujem
Ja som to raz skúšala a nebolo to vôbec cítiť. Ale samozrejme záleží koľko tam toho dávaš. Ja som dávala do 750g cesta asi 70g masti, takže to tvorilo minimum hmoty. Je to recept na kysnute buchty, ale je to vlastne take univerzálne cesto na všetko. Tiež dávam väčšinou maslo, ale nemala som rozmrazene, nechcelo sa mi čakať tak som to tam šupla a nebolo to cítiť ani trochu. Prípade, že robím kysnute cesto na slano, dávam bravčovu masť vždy. Do domácich rožkov je úplne dokonala.
fuj bravčovu masť do sladkeho koláča.Do slaneho to nepakaža to by som dala. Ale do sladkeho by som nikdy nedala.Ved to bude mať divnu chuť.
Čo je podľa teba koláč? Do kysnutého cesta masť nevadí, ale do piškótového resp. jemného cesta by som nedávala, tam skôr roztopené maslo.
skor do pagacov. podla mna to musi byt citit. ale vies co, vyskusaj,ochutnaj a napis nam.
Daj rozpustenú Heru alebo Palmarin.
@alienkami dakujem.. 👍
@liz_lemon ale kysnutych
ja mam tiez odskusane kysnute cesto, kde ide bravcova mast (nie vsak roztopena, ale zmaknuta pri izbovej teplote, to je dost velky rozdiel), mam taky recept na vianocny stedrak a je fantasticky. Absolutne to tam necitit a robievam ho uz roky.
@janci27 dakujem.tak len do kysnuteho👍🙂

Ja som len raz urobila takúto chybu, ja som to tam cítila.