icon

Použitie smotany 3 dni po záruke

25. feb 2025

Zdravim idem robit sunkofleky a zistil som ze smotana je 3 dni po zaruke. Hrozi mi nieco ked ju pouzijem? Dakujem

bg92
25. feb 2025

Ovonaj-ochutnaj a podla toho sa rozhodni. Ja si myslim ze jej este nic nebude ak bola dobre skladovana ale spolahla by som sa na cuch a chut

andreakotesova
25. feb 2025

Ak na nej nie je plieseň, tak ju kľudne použi.

patka06
25. feb 2025

Ak bola neotvorená v chladničke, je ok.
Na obale je dátum minimálnej trvanlivosti, reálne je dobrá oveľa dlhšie.

sisska96
25. feb 2025

Max sa pose...reš 😂

biba_18
25. feb 2025

hlavne na chuť by som sa spoľahla 🙂

vikusjk
25. feb 2025

Nie, tri dni po zaruke je stale dobra. Ak bola v chladnicke a nebola otvorena, na 99% bude dobra. Ak si nie si isty, ochutnaj trochu a tak ju pouzi.

srdeenko19
25. feb 2025

Určite bude dobra. 3 dni po záruke je nič.

sense
25. feb 2025

Ak bola v chladničke a zavretá nie

angelous1991
25. feb 2025

Ja som minule omylom použila po záruke 5 dňovú všimla som si až keď bola v hrnci . Nebolo jej abolútne nič . Ani sme sa nepo💩 🤣 aj som z kelimka potom ochutnala a bola v poriadku

really8
25. feb 2025

Hrozi ti trest odnatia slobody na 3-7 rokov.

stellarstar
25. feb 2025

Akurát som robila a tiež 2 d po, už je v žalúdku. Ak nesmrdí nie je tam pleseň a mala si to v chladničke tak kľudne.

tetapetra
25. feb 2025

Hlavne ochutnaj, aby nebola horká.

masinka
25. feb 2025

Zaruka na obale je datum, dokedy vyrobca garantuje ze bude smotana/jogurt vyzerat tak ako vyzerat ma ( ak bol spravne skladovany) . Ked je smotana dlhsie pod zaruke, uz zvykne byt v kelimku okolo hustej casti aj trochu volnej tekutiny, co nie je nic zdraviu skodlive, len uz to tak esteticky nevyzera. Ked som bola v Mnichove na unverzite, robili tam vyskum a vyslo im ze jogurty/smotany su v priemere este tri tyzdne po zaruke uplne nezavadne. Priemer je priemer, takze samozrejme niektore sa mozu zgrcnut uz po par dnoch, niektore vydrzia ok aj par mesiacov. A ked su zle skladovane, tak mozete zazit neprijmne prekvapenie aj ked maju do konca zaruky este daleko, takze sa treba riadit cuchom/chutou a sedliackym rozumom.

autor
25. feb 2025

Horka ani kysla nebola tak hadam ok

ivanakal
25. feb 2025

2 dni je nic.. Ja niekedy pouzijem aj viac dni po zaruke a nikdy sa nic nestalo.

osky
25. feb 2025

Ani po 2 tyzdnoch nebude zla..
Ak je spravne uskladnena,neotvorena...

yosi
25. feb 2025

Kyslá smotana alebo jogurt ti vydržia aj mesiace po záruke.

sisska96
25. feb 2025

Uplne v pohode vydrží aj viac.