Používanie bujónu pri varení
Ahojte, na mamičkovské fórum absolútne hrôzostrašná otázka.
Používate pri varení bujón? Či už máte mále deti, veľké deti alebo nemáte deti.
@anonym_autor nie ,nikdy a ani vegetu, ale len preto ,že mi to nechuti
Do polievok nikdy, občas do omáčky zeleninový.
bujon nie,ale zeleninove ochucovadla bez glutamanu,ano...
@anonym_autor nie, naco?
Ano, a odkedy som objavila tekute bujony od vitany, pouzivam tie ak nemam v mraznicke vlastny vyvar. Vegetu si robime domacu.
Áno používam, kuraciu aj zeleninovú mám doma a aj vegetu používam
Kým som neobjavila Davidkovo korenie raz za čas som pľasla kúštik do varenia
@miskakyska ich stránku mám už dlhšie uloženú. Oplatí sa u nich prosím naozaj objednávať? Ď
Ano, a odkedy som objavila tekute bujony od vitany, pouzivam tie ak nemam v mraznicke vlastny vyvar. Vegetu si robime domacu.
@viestta tie milujem, tekuté od vitany, Vegetu kupujem na LII trhu, domácu z Maďarska,
Zalezi podla toho co varim.niekedy ano ked namam v zasobe vyvar hlavne pri rychlom privarku alebo omacke.
Ano 🙂 obcas veru pouzivam
@miskakyska ich stránku mám už dlhšie uloženú. Oplatí sa u nich prosím naozaj objednávať? Ď
@stellarstar ...zatiaľ som spokojná...
minimalne.. zial zelenina z obchodu nema chut ani vonu a domacu tu nezozeeniem a ani yvar zo sliepky sa mi tu nikdy nepodari spravit tak ako na sk ... takze ano obcas kocku podsuniem kvoly chuti .. vegetu len do ryze-bez nej moze byt akokolvek dovaa ryzu nezjem 😀
Áno, sú jedlá, kde kúsok hodím... ale nie každý mi chutí, napríklad ten Vitana tekutý som skúsila kurací a ani som ho nedopoužívala, divnú pachuť som tam cítila, tak isto keď som raz nejaký Tesco kúpila 😅
@anonym_autor vegetu si robím svoju a ke%d robím vývar, vždy urobím viac, zredukujem a zamrazím, Ja ale nevarím denne, tak sa to dá
@anonym_autor Do vyvaru nie. Ale do inych polievok ano. Kym boli mali, kupovala som na trhu taky dokonca bez soli, len cista zelenina. Len to nebol bujon, bolo to sypke. Teraz to uz tak neriesim.
Aj bujón, aj vegetu aj Maggi. 😱
Obcas, napr. do hubovej omacky pouzivam hubovy, pripadne na zelene fazulky dam kusok zeleninoveho pre chut, ak ich robim ako prilohu. Do vyvaru a pod bujon nedavam. Nepouzivam ani vegetu, ani maggi.
Aj bujón, aj vegetu aj Maggi. 😱
@doriiis no ty si ma milo prekvapila. Som cakala, ze bujon bude nadavka pre teba. Ale super. Aj maggi? Sodoma gomora 🙂.
Ja si pamätám , ako nás susedia ako decka naučili jesť chleba pokvapkany s maggi a posypany vegetou 🤣 . Teraz by som to do úst už nedala, ale nie z dovodu , že to nie je eko, bio , raw 🤣, len mi to nechuti . Používam vegetu , ale domácu ,čo mi robí mamina , lebo je mnaaam
Ja nepoužívam vôbec, len domácu vegetu.
@miskakyska majú ešte niekde obchod? Mali vo fresh, potom stánok. Fungujú ešte niekde?
bujón občas,vegetu nie,ani maggi
@miskakyska majú ešte niekde obchod? Mali vo fresh, potom stánok. Fungujú ešte niekde?
@tilly ..to netuším...objednávam na internete z ich stránky
Nie.Ani vegetu a s korenín len ten základ.Bobkový list,kôpor,majoránka,soľ,čierne mleté kor.,nové korenie.Nie zmesi z obchodov.
tiež použivam Davidkove korenie , objednávam cez net majú všetko možné
mne osobne bujon nevadi tiež ho občas šupnem do polievky ked sa mi zdá že nemá chuť a už sa mi nechce davať ďalšie prisady
Používam pravidelne bezglutamanový
Ano pouzivam
@doriiis no ty si ma milo prekvapila. Som cakala, ze bujon bude nadavka pre teba. Ale super. Aj maggi? Sodoma gomora 🙂.
@anonym_autor ... Nie, nie som jedna z tých nóbl, čo detom do 18 tky nedajú brumika. 😄
Nevidím žiaden problém v používaní a jedení čohokoľvek ak to je s rozumom. U nás napríklad nenájdeš normálnu soľ.🤷🏻♀️Jedine ružovú himalajsku.
@anonym_autor ... Nie, nie som jedna z tých nóbl, čo detom do 18 tky nedajú brumika. 😄
Nevidím žiaden problém v používaní a jedení čohokoľvek ak to je s rozumom. U nás napríklad nenájdeš normálnu soľ.🤷🏻♀️Jedine ružovú himalajsku.
@doriiis aj my máme doma túto soľ. Veľa byliniek si pestujem sama, ale zase sa nebránim ani spracovaným potravinám.