Používanie bujónu pri varení
Ahojte, na mamičkovské fórum absolútne hrôzostrašná otázka.
Používate pri varení bujón? Či už máte mále deti, veľké deti alebo nemáte deti.
My nepouzivame, resp robime domaci - dlho vareny, zredukovany a potom do mraznicky. Vacsinou zeleninovy. Robi ho muz, rano postavi, vecer je mala miska najlepsej veci 🙂. Vegetu nie, kvoli glutamanu. Ale prave u davidka (milujem ich), maju Nesoldik a to je susena zelenina. Alebo Horalka, zmes susenej zeleniny
Bujon som obcas davala ked sa mi nedarilo dochutit polievku, ale odkedy mame dieta, uz nepouzivam, respektive uz len do toho co nejedava. Ale je pravda, ze uz to ani nepotrebujem, lebo tym ze ovela viac teraz varim, som sa naucila lepsie dochucovat jedlo aj bez bujonu, to bola predtym taka zachrana 😁
Vegetu nepoužívam vôbec, bujón do polievok a omáčok tiež nedávam. Ale čo mám rada je len uvarený bujón raz za čas v zime s rezancami - alebo s vyklepnutým vajíčkom. Ale deti to nejedia, tým to moc nedávam, mali to snáď zo dvakrát.
Pouzivam
Nieje bujon ako bujon, ja používam toto, sú výborné https://www.balicekzdravia.sk/bujonka-bujon-ina...
Keď som bola na materskej, robila som si vývar do mrazáku, rôzne druhy. Ako chodím do práce, použijem i bujón, Maggie, domácu vegetu. Tam kde nemám chuťovo výrazne potraviny, pridám i bujón. Ale zas to býva tak raz za pár týzdňov.

@anonym_autor Nie na 95 %. Zvyšných 5 percent používame vegetariánky zeleninový bujón z bio obchodíku. Našli sme jeden druh, ktorý nám chuti