• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Poznáte recept na slovenský zemiakový šalát?

9. apríla 2010 
Ahojte babulky,
prosim Vas nevie niektora z Vas dobry recept na Slovensky zemiakovy salat ?
Alebo nejaky salat bez majonezy. Velmi pekne dakujem za radu.
26. júl 2006 o 14:25  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Chceš bez majonézy hocijaké šaláty, al len zemiakový bez majonézy
26. júl 2006 o 14:36  • Odpovedz  • Páči sa mi to
zemiaky, cibula a zaliat nalevom staci taky? emoticon
26. júl 2006 o 14:38  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Jednoduchý zem. šalát
2 kg zemiakov uvar. v šupke, 2 cibule, kyslé uhorky (podľa chuti)5 lyžíc nálevu z uhoriek, olej, cukor čierne korenie, soľ, 1 lyžica horčice, navrch môžeme posypať petržl. vňaťou.

zem. šalát so salámou
600 g zemiakov, 2 kyslé uhorky, 100 g mäkkej salámy, 1 cibuľa - všetko nakrájať, čierne mleté korenie, ocot, cukor, soľ, 0,2 majonézy ( kyslej smotany) - nemusí byť

Zem. šalát s olivami
800g zemiakov, 1 por, 2 kyslé uhorky, olivy-nakrájať
2 dcl zel. vývaru, 4 lyž. vínneho octu, 6 lyžíc oleja, 1 lyžička horčice, soľ, mleté korenie - vymiešať a zaliať zemiaky s ost.
posypať petržl. vňaťou

Zemiakovo - zelerový šalát
1 kg zemiakov, 300g uvareného zeleru, 1 uvar. mrkva, 2 cibule, lyžica horčice, 150 g majonézy ( kysl.smot.)
octový nalev: 1 dcl vody, 4 lyž. octu, 1 lyž. cukru, 1/2 lyžičky soli, mleté č. korenie, 2 strúčiky pretlač. cesnaku

Mňam emoticon
26. júl 2006 o 14:55  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ja nedavam ocot, ale trocha kyslej stavy z domacich kyslych uhoriek..a majonezu zmiesavam s bielym jogurtom a kyslou smotanou...pomer zalezi na mnozstve salatu..a davam tam aj trocha kukurice a hrasku (mrkvu menej, moj muz ju nema rad...)...nedavam ani cukor, bojim sa, ze to pokazi celu chut...a ostatne ingrediencie ako pisala zuzu13....
osvedcilo sa mi pouzit len kvalitne zemiaky...teda tvrdsie...aby salat nebol mazlavy jednak preto, ze su zemiaky makke este pred varenim a jednak preto, ze pomalsie maknu vo vriacej vode (mam tendenciu na nich zabudnut...) ale aka odroda zemiakov to je, si nespominam...len viem, aky to bol obal... emoticon
26. júl 2006 o 15:00  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor zuzu dakujem, presne taky ako je ten prvy.
Jednoduchy slovensky zemiakovy salat bez majonezy.
Viem ze tam idu zemiaky, uhorka, hrasok a dalej uz nie.
Ale ten jednoduchy skusim.
Zuz - taky staci - len som nevedela kolko toho treba, aby bol taky akurat.
Diky
26. júl 2006 o 15:00  • Odpovedz  • Páči sa mi to
my uplne najjednoduchsi robime iba zemiaky, cibulu a nalev a vsetko tak od oka a podla chuti a nalev sa zarobi zvlast a zalieva kolko zemiaky piju emoticon
26. júl 2006 o 15:02  • Odpovedz  • Páči sa mi to
tak neviem, vsetky spominate ocot...to je pravy slovensky salat? je pravda ze si to vsetky prisposobujeme podla vlastnej chuti, ale ked ja si nepamatam, ze by starka robila zemiakovy salat s octom... emoticon davate ho tam furt?
26. júl 2006 o 15:03  • Odpovedz  • Páči sa mi to
No ja ocot nahrádzam nálevom z uhoriek, a stará mamka to tak tiež robila a aj robí. Len v receptoch je uvádzaný ocot, cukor a ostat. tak každý nech si podľa chuti spraví emoticon
26. júl 2006 o 15:07  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor zuz a z coho robis ten nalev ?
zuzu aj mne sa viac pozdava voda z uhoriek ako ocot, z octu pali mojho manzela zaha. V nedelu chcem robit rezne a k tomu salat, ale teraz sa bojim majonezy ked je teplo. Skusim vase recepty a dufam, ze si pochutime.
26. júl 2006 o 15:20  • Odpovedz  • Páči sa mi to
No keď zaváram uhorky tak do každeho pohára dám 2 lyžice cukru, 1/2 lyžičky soli a 1/2 dcl octu. No a dolejem studenou vodou, koľko sa zmestí. Nerobím klasické varené nálevy a ani nepoužívam DEKO. Dúfam, že si myslela taký nálev?
26. júl 2006 o 15:23  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor zuzu dakujem veeeeeeeeeeeeelmi moooooooooooc.
26. júl 2006 o 15:28  • Odpovedz  • Páči sa mi to
No viem, že si myslela zuz11, no keď mne to teraz moc nepáli a niekedy pochopím až na dva razy emoticon
26. júl 2006 o 15:29  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor v pohode, ja som tiez Zuzana a niekedy neviem o koho ide.
Prajem krasny den a prcham domov.
26. júl 2006 o 15:32  • Odpovedz  • Páči sa mi to
nas nalev na salat sa robi voda, cukor a ocot ( popripade stava z kyslych zavaranych uhariek) dotoho nadrobno cibulu a nechat prevriet emoticon vlazne naliat na zemiaky kolko vypiju, a nalev ma byt silne sladko kysly emoticon
26. júl 2006 o 15:38  • Odpovedz  • Páči sa mi to
presne vcera som na ziadost mojho draheho robila zemiakovy salatik. (zemiacky,mrkva,kukuricka,hrasok,uhorka... nalev bol ten sami,ktory sa mi zvysil z uhoriek emoticon a potom som zmiesala majonezku,kys.smotanku a jogurt, no a samozrejme sol a peper....vcera to bolo fajn,dnes ( ak este nieco ostalo) to bude este lepsie,pretoze sa vsetky tie chute premiesali ....
26. júl 2006 o 15:51  • Odpovedz  • Páči sa mi to
To je pravda. Šalátik je na druhý deň ešte lepšíííííí emoticon
26. júl 2006 o 15:52  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Zemiaky v šupke, uvariť, ošupať. Pretlačiť cez zemiakové sitko. Nakrájať por na kolieska, otvoriť konzervu kukurice, červenu papriku na pásiky nakrájať. Toto všetko zmiešať so zemiakmi, keď vychladnú.Niekedy pridávam aj vajco na tvrdo. Jogurt, sol, vegeta, pažitka, čierne korenie zmiešam a zalejem šalat. nechám stať do druheho dňa.Mňam
11. máj 2009 o 11:29  • Odpovedz  • Páči sa mi to
zemiaky v supke varim nad parou ( tak sa mi vo vode nerozpadnu, ak neuhadnem ten pravy cas ) a najlepsie je nechat ich potom v supke do druheho dna ( ked niesu poriadne vychladnute tak sa rozpadavaju), dalej pridam varenu mrkvu, hrasok a vajicka natvrdo ( mnozstvo zavisi od zemiakov, nech je vidiet ze tam su), pokrajane kysle uhorky. nalev majonezu zmiesat s hustou kyslou smotanou ( pomer 1:1) a doliat vodu z kyslych uhoriek nech je salat stavnaty a ni suchy
11. máj 2009 o 20:19  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ja uvarim zemiaky v supke,cibulu uvarim v sladkokyslom naleve,nakrajam na male kocky sterilizovane uhorky.ked zemiaky vychladnu tak ich pretlacim,pridam vychladnutu cibulu ,nakrajane uhorky a dochutim solou a ciernym korenim
12. máj 2009 o 09:11  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
Práve dnes sa chystám robiť tento šalátik s rybkou emoticon emoticon
9. apr 2010 o 07:05  • Odpovedz  • Páči sa mi to