icon

Praktické tipy na stravovanie počas víkendu na chate

natalka81
24. sep 2025

Ideme 3 rodiny na víkend na horskú chatu. S deťmi.
Nemám skúsenosti ako je to s jedlom a varením. Tie čo chodievate na chaty, beriete s domu navarene hotové jedlo, alebo varíte na chate?
Ktorá možnosť je najpraktickejsia?

V okolí reštaurácie niesu, ani donáška žiadna

denkabemommy
24. sep 2025

@natalka81 na prvý deň berieme jedlo z domu - niečo jednoduché -koláč, pomazánka,…, druhý deň varíme guláš alebo grilujeme mäso + deťom rýchlu polievku, tretí zvyčajne ideme domov pred obedom, takže sa zastavíme na jedlo cestou 🙂

pribinak
24. sep 2025

Tak chata bez varenia gulášu nie je chata.

Niečo veríme z domu a potom sa vari na chate

Nosíme koláče, rezne, chleba vo vajci, šaláty, …

anonym_f6c905
24. sep 2025

@natalka81 Každý donestie niečo .Od koláčov,pagáče, rezne,zelenina, ovocie, slané, sladké, chleby a potom sa varí, guláš, opeká a vždy niečo ostane aj na ďalší deň.
Keď sa spoja tri,štyri rodiny tak je tiho aj na týždeň 😀

anonym_f6c905
24. sep 2025

@natalka81 Ja som zvykla za misu cestovinový šalát a fašírky.To sa dá aj deň vopred a celkom rýchlo.

lucia13022023
24. sep 2025

Prvý deň väčšinou obedujeme cestou na kolibe, na večeru si vždy dáme vajickovy chlieb. Bez toho nie je chata . Na druhý deň guláš, grilované mäso, zelenina.. na tretí deň ľahké raňajky a obed opäť na kolibe. Večera uz doma.

petamich
24. sep 2025

Prvy den obedujeme cestou, vecera nieco jednoduche, dalsi den niekto spravi polievku, iny cestoviny, zvykneme z domu nejaky kolac a pizza rozky. A potom este ak sa da grilujeme a gulas. Ranajky vianocka, vajicka, cerealie a na veceru pokojne krupica, parky...snazime sa velmi jednoducho a efektivne.

lucik194
25. sep 2025

za mna je sice gulas super vec na chate, ale ak chcete ist na vylet niekam turistikovat, tak by som zvolila nieco ineho. predsa len gulas sa nekonecne dlho vari, a este dlhsie pripravuje..... a teraz uz je pred 19:00 tma.

my ked ideme na chatu len na vikend, tak normalne posledny vecer pred cestou uvarim fazulovu polievku alebo sosovicovu, take huste, alebo kludne aj segedinsky, nieco co zavriem do kuchty a na chate len vybalime a zjeme. teda pokial mate taku chatu, ze auto zaparkujete hned vedla chaty.

potom radsej ugrilujeme (ak je ta moznost, to je rychlejsie, ako gulas)....

take nieco ako kolace donesie kazdy, do toho kludne aj parky, urobia sa na ranajky spolocne prazenica, volske oka, ...... proste idete tri rodiny tak to "vyskladate".

a na veceru kludne len cestoviny pre deti, oni to skor ocenia ako segedinsky 🙂

co je to horska chata?

belllinka
25. sep 2025
@lucik194

za mna je sice gulas super vec na chate, ale ak chcete ist na vylet niekam turistikovat, tak by som zvolila nieco ineho. predsa len gulas sa nekonecne dlho vari, a este dlhsie pripravuje..... a teraz uz je pred 19:00 tma.

my ked ideme na chatu len na vikend, tak normalne posledny vecer pred cestou uvarim fazulovu polievku alebo sosovicovu, take huste, alebo kludne aj segedinsky, nieco co zavriem do kuchty a na chate len vybalime a zjeme. teda pokial mate taku chatu, ze auto zaparkujete hned vedla chaty.

take nieco ako kolace donesie kazdy, do toho kludne aj parky, urobia sa na ranajky spolocne prazenica, volske oka, ...... proste idete tri rodiny tak to "vyskladate".

co je to horska chata?

@lucik194 ja celkom nechápem tvoju otázku, že "čo je to horská chata"?

anonym_46e5c0
25. sep 2025

@natalka81 varíme doma a každý niečo prinesie.Ale my tam ideme za turistikou, bicykle nie, aby sme sedeli na dvore a varili guláš.Ak máte malé deti tak by som určite brala niečo z domu

lucik194
25. sep 2025

@belllinka horska chata pre mna znamena , ze ziadne jedlo si nenosim, kezde som auto zaparkovala niekde dole v doline a potom este 2 hodinky slapem k nejakej chate. je proste sa chata niekde v horachm daleko od civilizacie.

lebo pre niekoho kto do hor a lesa nechodi to moze tiez znamenat , ze je to len pod lesom, kde sa uplne v pohode dostane autom, vsetko si vyvezie, je na samote na okraji lesa a ma dojem, ze je v horach..... co realne je tiez v horach

lebo to su dve odlisne veci.....

a podla toho by som sa zariadila s jedlom

anonym_05a4d0
25. sep 2025

@natalka81 nebolo by lepšie sa dohodnúť s ďalšími účastníkmi chaty? Veď robte ako vám vyhovuje, varte čo máte radi, podľa toho či sa vám chce sedieť pri guláši alebo behať po horách a zjesť len niečo jednoduché.

natalka81
autor
25. sep 2025
@lucik194

co je to horska chata?

@lucik194 horska chata myslim ze nemame v okoli restauracie ani potraviny, aby sme sa vybrali na nakup. Horska chata v lese v chatovej oblasti. Turistikovat nebudeme, maximalne tak prechadzka s detmi po lese. Vikend je kratky na to aby som sa nejako stresovala s jedlom a doma vyvarala ako sialena. Takze som kludnejsia, stale mam pred nejakou cestou strasny stres a plnu hlavu planovania
Svojim detom prinesiem ich oblubene jedlo nech niesu nervozne, a dospeli si poradime. Chlapi chcu v kotliku varit gulas, takze asi budeme mat vsetkeho dostatok

a inak skvele tipy na poplievky si mi dala, dakujem, na sosovicovu som zabudla a ta je nasa oblubena

lucik194
25. sep 2025

uzite si vikend, hlavne nech Vam neprsi, castokrat je dolezitejsia spolocnost a okolie .....

za mna ak mate v plane varit gulas, tak to sa zabavite az az😉 jaska, prechadzka v lese musi byt, neviem kam pojdete, ale este stale rastu hriby, tak aspon papierove tasky pobrat, nech ich mate do coho zobrat a zvonkek proti medvedom, aj ked deti urcite kricia dost.

nicicka
25. sep 2025

Mne sa osvedčilo urobiť prvý deň doma nejaký cestovinový studený šalát a vziať so sebou. Zväčša robím gyros. Ked ideme po praci tak uz je dost neskoro na zastávky. Kým prideme, vybalime je vecer a už sa nam nechce nieco chystat čiže len naložíme a mame bez starosti. Ďalšie dni tak ako sa dohodneme s varením...

margotka17
25. sep 2025

@natalka81 berieme z domu na prvý deň plnené kapustne listy ( hlubky ). Potom druhý deň navarime guláš, pogrilujeme mäsko, urobíme zeleninový šalát ( veeeela šalátu ).

katulienkax
25. sep 2025

Pokial nikde nejdeme tak jeme štýlom, prvý den počas cesty na chatu sa niekde zastavíme v restike a večeru len dačo ľahké. Druhý den varíme guláš, tretí ten dačo ugrilujeme zväčša kuracie a na večeru opekané spekacky. Štvrtý den hodí e dajake raňajky a obed niekde po ceste v restike.

libusak
25. sep 2025

Tak ako vsetci. Kazdy nieco a vari sa gulas 😊