Praženica - omeleta
AHOJ ..keď som bola malá moja mama mi robila nejakú praženicu z vajíčok.. kde približne šlo.. muka, vajcia, mlieko, olej.. (podľa sestry). Žiaľ, recept neviem vôbec nájsť na nete.. neviete mi poradiť? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
Ale keď sa to jedlo.. bolo take suché, mama to po väčšine robila v hrnci.. a k tomu bola výborna kombinácia so zváranými uhorkami.. 😝 😝 😝
Hm? 🙂
@kyminka http://varenie.markiza.sk/clanok-470646-omeleta
nemôže to byť toto
@kyminka to bude isto omeleta. Na panvicu si daj trošku oleja, rozotri po celej panvičke(najlepšie papierovým obrúskom, aby tam nebolo toho moc) nechaj dobre zohriať. Do hrnčeka si daj 3 vajíčka, trošku soli, trošku vegety môžeš(aby to malo chuť) a za lyžicu hladkej múky. Dobre rozmiešaj. Keď bude panvica horúca vylej tam vaječnú zmes a nechaj piecť, kým uvidíš, že je zo spodu až do vrchu skoro upečená, potom otoč (dobre podber) nech sa upečie z druhej strany (všetko to trvá do 5 minút).
Potom môžeš vyskúšať ke´d vyleješ vajíčka pridať do toho hrášok z konzervy, alebo kukuricu, alebo nakrájanú šunku, ...
Hotovú je dobré potrieť horčicou, uhorka k tomu a chlebík.
my sme nedávali múku ale strúhanku.
no niečo také robí môj priateľ z východu a oni to tam volajú pankúch 😀 😀 😀
Moja teta zo Skalice ho robieva a je to podobne cesto ako na palacinky len na slano a pridava k tomu sodu bikarbonu
no niečo také robí môj priateľ z východu a oni to tam volajú pankúch 😀 😀 😀
@moni244 my to tiez volame pankuch ide do toho vajicka muka mlieko my davame aj vegetu rozmyesame stoho cesto na panvicu dame trochu masti nechame ju ohriat vylejem tqm rozmyedane cesto pockame kym sa nam z jednej strani oprazi potom to otocime a vareskou nasekame na male kusky a nechame chvilu oprazit

@kyminka..ahoj podla popisu mi to pripada ako taka vajecna omeleta co robila moja babka bolo to nieco ako palacinka len to bolo hrubsie a bolo to na slano ja to obcas robievam ale take ako robila ona neviem spravit 😉