icon

Prečo je domáce lečo horké?

29. aug 2025

Ahojte, robila som doma lečo. Len som podusila papriku a paradajky, dala do fliaš a sterilizovala. Nedala som ani olej, cibulu, sol nič. Otvorila som dnes pohár. Viečko pekne držalo, vôňu malo normálnu, ale chuť bola strašne horká a taká divná, ani to neviem popísať. Stalo sa mi to prvý krát. Kde môže byť problém? Ďakujem.

anonym_580b09
29. aug 2025

Nebola vhodná paprika, resp nezrelá paprika. Nie každá paprika je vhodná na lečo, pri dusení sa stávajú horkou

anonym_2fb53a
29. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa chyba soľ

alickapusinka
29. aug 2025

viečka si na pohár dala nove alebo už predtým použite

lukbe
29. aug 2025

Pridávam aj soľ, takmer vždy používam použité viečka, lečo mam dobré. Asi to bude paprikou🤔

stellarstar
29. aug 2025
@alickapusinka

viečka si na pohár dala nove alebo už predtým použite

Paprika nebola dobrá resp vhodná. Moja mama dava aj olej normálne opraží cibuľu dokonči lečo aj osolí a všetky boli dobré. Raz robila tak že pridala hrunostennú tmavozelenú papriku a ta bola veru horká nedala sa jest.
@alickapusinka my vždy používame použité ak máme tu veľkosť a vzdy sa vydarili

anonym_fdf2f6
29. aug 2025

Veru, paprikou to je

autor
29. aug 2025

Môže to byť veru paprikou, min rok som kúpila takú na lečo, ale tak štípala, že som dostala silnu reakciu na ruky a tak som kúpila takú obyčajnú na jedenie. Min rok som robila rovnako a vydržalo až do tohto roka. Viečka sú ok. Ono nieje skysnuté, ani nesyčí. Len je horké. Hnusne chutí.

margotka17
30. aug 2025
@stellarstar

Paprika nebola dobrá resp vhodná. Moja mama dava aj olej normálne opraží cibuľu dokonči lečo aj osolí a všetky boli dobré. Raz robila tak že pridala hrunostennú tmavozelenú papriku a ta bola veru horká nedala sa jest.
@alickapusinka my vždy používame použité ak máme tu veľkosť a vzdy sa vydarili

@stellarstar ja som si raz dávno urobila praženicu na cibuľke s hrubozelenou paprikou a fakt som to dala do koša, lebo to bolo strašné horké.

stellarstar
30. aug 2025
@margotka17

@stellarstar ja som si raz dávno urobila praženicu na cibuľke s hrubozelenou paprikou a fakt som to dala do koša, lebo to bolo strašné horké.

@margotka17 ta je len surovo na jedenie dibra, rodičia uz posledné roky túto papriku nesadia

margotka17
30. aug 2025
@stellarstar

@margotka17 ta je len surovo na jedenie dibra, rodičia uz posledné roky túto papriku nesadia

@stellarstar ja ju už tiež nesadim, vždy len tú, čas je žltá či červená. Tej zelenej sa vyhýbam aj v reštike 🫣