icon

Prečo má bravčové kare iné sfarbenie?

27. aug 2025

Ahojte, prosim, kto sa vyzna, poradte 🙏🏻 Maso nekupujem a nevarim nejak casto, ale velakrat ma prekvapi pri bravcocom kare ine zafarbenie, struktura aj chut masa. Na fotke je napravo take tmavsie maso, nalavo bledsie a jemnejsie.Obe rovnako povykrajovane a kupovane v rovnakom masiarstve. Je to napravo od starsieho zvierata alebo? To nalavo bude o 100% chutit lepsie, ale ja to pri kupe celeho kusu nevidim a predavacky velmi nie su ochotne toto riesit - najradsej daju ten kus, ktory prvy chytia.Vdaka za odpoved ❤️

Prečo má bravčové kare iné sfarbenie?
avatar
simca06022011
27. aug 2025

obe su v poriadku

avatar
moonlight1210
27. aug 2025

Svetlejsia strana moze byt mladsi kus. Asi.
Preto je sanca, ze bude jemnejsi a menej vyrazna chut bravcoviny, viac nasaje prichute a koreniny.

Ked kupujem cely kus, tak mi je jedno, ze chcu dat prvy skraja. Normalne slusne trvam na tom, ktory chcem ja (ktory som si vyhliadla).

A zvycajne cast necham nakrajat uz tam (vedia to rovnomernejsie). A cast pomliet. Doma uz len podelim na porcie a nasackujem do mrazaku.

autor
27. aug 2025
@simca06022011

obe su v poriadku

@simca06022011 vdaka, to viem, ze su v poriadku, ale pytala som sa na nieco ine 😊

autor
27. aug 2025
@moonlight1210

Svetlejsia strana moze byt mladsi kus. Asi.
Preto je sanca, ze bude jemnejsi a menej vyrazna chut bravcoviny, viac nasaje prichute a koreniny.

Ked kupujem cely kus, tak mi je jedno, ze chcu dat prvy skraja. Normalne slusne trvam na tom, ktory chcem ja (ktory som si vyhliadla).

A zvycajne cast necham nakrajat uz tam (vedia to rovnomernejsie). A cast pomliet. Doma uz len podelim na porcie a nasackujem do mrazaku.

@moonlight1210 Ano, aj ja ich tam vytrapim, ale toto boli realne 2 najschopnejsie kusy a na prvy pohlad pre mna vcelku rovnake a predsa ine po rozkrajani...u nas musim chirurgicky odstranit akykolvek naznak "tlsteho", takze to musim urobit doma 🙈

avatar
tundra
27. aug 2025

To na pravo vyzera,ze je stehno.Prasiatko by muselo mat 400kg,aby malo, take velke kare.
Suhlasim,ze to svetle, moze byt z mladsieho jedinca.

avatar
simca06022011
27. aug 2025
@tundra

To na pravo vyzera,ze je stehno.Prasiatko by muselo mat 400kg,aby malo, take velke kare.
Suhlasim,ze to svetle, moze byt z mladsieho jedinca.

no len neviem ci vies ze aj na rovnakom zvierati, mozes mas dvojfarebne kare... :D proste ja sa len divim, co vobec riesite. Neviem ci ste niekedy videli cele prasa naporcovane, asi nie...
@tundra je to kare, aj vacsie su :D

avatar
tundra
27. aug 2025

Kare,ked sa vykosti,ma po kraji tukovu vrstvu,ktora tam zostava.Podla toho,co pise autorka,tak mam podozrenie,ze predavaju stehno, za cenu kare.
Ako si prisla na to,ze je to kare?

avatar
simca06022011
27. aug 2025
@tundra

Kare,ked sa vykosti,ma po kraji tukovu vrstvu,ktora tam zostava.Podla toho,co pise autorka,tak mam podozrenie,ze predavaju stehno, za cenu kare.
Ako si prisla na to,ze je to kare?

@tundra je to kare, autorka to obrezava a dava dole tuk.. aj z toho druheho ho dala...

avatar
tundra
27. aug 2025

@anonym_autor takto vyzera kare v kuse.

autor
27. aug 2025
@tundra

Kare,ked sa vykosti,ma po kraji tukovu vrstvu,ktora tam zostava.Podla toho,co pise autorka,tak mam podozrenie,ze predavaju stehno, za cenu kare.
Ako si prisla na to,ze je to kare?

@tundra Nie, nie, je to kare 😊 kupovala som aj bravcove stehno na segedin a ano, to ma podobnu farbu ako ta kopka napravo na tanieri. Ja len vykrajujem kazdy milimeter "tlsteho", tak to potom tak vyzera...a k tej velkosti - aj kuracie prsia su rozne velkosti - teraz som kupila take mini, ze som sa sama cudovala a to teda kupujem v Gasparik masiarstve a zvycajne tam maju take stredne velke...ale zase pre mna lepsie ako tie nafuknute obrovske, co som videla uz kade-tade. Len mi islo o to, ze ci je to teda vekom toho zvierata alebo niecim inym.

avatar
margotka17
27. aug 2025

@anonym_autor asi to bude vekom prasiatka. Minule manžel kúpil krkovičku. No veľmi bola široká, taká hrubá. Naklepali sme ju, dali do pacu a na gril, ale nebola dobrá, nejako sa ani prepiect nechcela. Tak už som mu vravela, že čím tenší plat, tým je mäsko lepšie.

autor
27. aug 2025
@margotka17

@anonym_autor asi to bude vekom prasiatka. Minule manžel kúpil krkovičku. No veľmi bola široká, taká hrubá. Naklepali sme ju, dali do pacu a na gril, ale nebola dobrá, nejako sa ani prepiect nechcela. Tak už som mu vravela, že čím tenší plat, tým je mäsko lepšie.

@margotka17 ano 👍🏻

anonym_60425b
27. aug 2025

Baby, videli ste niekedy klasickú zabíjačku ? Takže karé už podľa foto je buď z jedného konca úplne bledé a z druhého obsahuje časť bledšiu a časť tmavšiu… a je to z toho istého prasiatka…nemusí byť automaticky mäso zo starého kusa….

anonym_89faa7
27. aug 2025

Prečo je jedno svetlejšie? Lebo každé zviera je originál. Aj tvoje mäso a mäso tvojej susedy by bolo málinko odlišné.