Prečo má bravčové kare iné sfarbenie?
Ahojte, prosim, kto sa vyzna, poradte 🙏🏻 Maso nekupujem a nevarim nejak casto, ale velakrat ma prekvapi pri bravcocom kare ine zafarbenie, struktura aj chut masa. Na fotke je napravo take tmavsie maso, nalavo bledsie a jemnejsie.Obe rovnako povykrajovane a kupovane v rovnakom masiarstve. Je to napravo od starsieho zvierata alebo? To nalavo bude o 100% chutit lepsie, ale ja to pri kupe celeho kusu nevidim a predavacky velmi nie su ochotne toto riesit - najradsej daju ten kus, ktory prvy chytia.Vdaka za odpoved ❤️

Svetlejsia strana moze byt mladsi kus. Asi.
Preto je sanca, ze bude jemnejsi a menej vyrazna chut bravcoviny, viac nasaje prichute a koreniny.
Ked kupujem cely kus, tak mi je jedno, ze chcu dat prvy skraja. Normalne slusne trvam na tom, ktory chcem ja (ktory som si vyhliadla).
A zvycajne cast necham nakrajat uz tam (vedia to rovnomernejsie). A cast pomliet. Doma uz len podelim na porcie a nasackujem do mrazaku.
obe su v poriadku
@simca06022011 vdaka, to viem, ze su v poriadku, ale pytala som sa na nieco ine 😊
Svetlejsia strana moze byt mladsi kus. Asi.
Preto je sanca, ze bude jemnejsi a menej vyrazna chut bravcoviny, viac nasaje prichute a koreniny.
Ked kupujem cely kus, tak mi je jedno, ze chcu dat prvy skraja. Normalne slusne trvam na tom, ktory chcem ja (ktory som si vyhliadla).
A zvycajne cast necham nakrajat uz tam (vedia to rovnomernejsie). A cast pomliet. Doma uz len podelim na porcie a nasackujem do mrazaku.
@moonlight1210 Ano, aj ja ich tam vytrapim, ale toto boli realne 2 najschopnejsie kusy a na prvy pohlad pre mna vcelku rovnake a predsa ine po rozkrajani...u nas musim chirurgicky odstranit akykolvek naznak "tlsteho", takze to musim urobit doma 🙈
To na pravo vyzera,ze je stehno.Prasiatko by muselo mat 400kg,aby malo, take velke kare.
Suhlasim,ze to svetle, moze byt z mladsieho jedinca.
To na pravo vyzera,ze je stehno.Prasiatko by muselo mat 400kg,aby malo, take velke kare.
Suhlasim,ze to svetle, moze byt z mladsieho jedinca.
no len neviem ci vies ze aj na rovnakom zvierati, mozes mas dvojfarebne kare... :D proste ja sa len divim, co vobec riesite. Neviem ci ste niekedy videli cele prasa naporcovane, asi nie...
@tundra je to kare, aj vacsie su :D
Kare,ked sa vykosti,ma po kraji tukovu vrstvu,ktora tam zostava.Podla toho,co pise autorka,tak mam podozrenie,ze predavaju stehno, za cenu kare.
Ako si prisla na to,ze je to kare?
Kare,ked sa vykosti,ma po kraji tukovu vrstvu,ktora tam zostava.Podla toho,co pise autorka,tak mam podozrenie,ze predavaju stehno, za cenu kare.
@tundra je to kare, autorka to obrezava a dava dole tuk.. aj z toho druheho ho dala...
@tundra Nie, nie, je to kare 😊 kupovala som aj bravcove stehno na segedin a ano, to ma podobnu farbu ako ta kopka napravo na tanieri. Ja len vykrajujem kazdy milimeter "tlsteho", tak to potom tak vyzera...a k tej velkosti - aj kuracie prsia su rozne velkosti - teraz som kupila take mini, ze som sa sama cudovala a to teda kupujem v Gasparik masiarstve a zvycajne tam maju take stredne velke...ale zase pre mna lepsie ako tie nafuknute obrovske, co som videla uz kade-tade. Len mi islo o to, ze ci je to teda vekom toho zvierata alebo niecim inym.
@anonym_autor asi to bude vekom prasiatka. Minule manžel kúpil krkovičku. No veľmi bola široká, taká hrubá. Naklepali sme ju, dali do pacu a na gril, ale nebola dobrá, nejako sa ani prepiect nechcela. Tak už som mu vravela, že čím tenší plat, tým je mäsko lepšie.
@anonym_autor asi to bude vekom prasiatka. Minule manžel kúpil krkovičku. No veľmi bola široká, taká hrubá. Naklepali sme ju, dali do pacu a na gril, ale nebola dobrá, nejako sa ani prepiect nechcela. Tak už som mu vravela, že čím tenší plat, tým je mäsko lepšie.
@margotka17 ano 👍🏻
Prečo je jedno svetlejšie? Lebo každé zviera je originál. Aj tvoje mäso a mäso tvojej susedy by bolo málinko odlišné.

obe su v poriadku