icon

Prečo medovníky stvrdli a ako ich zmäkčiť?

avatar
maminuska33
18. dec 2023

Dobrý deň.Vceta som piekla medovníky z kúpeného cesta v obchode Mislela som,že budú mäkké,ale žiaľ stvtdli.Dala som ich do krabice,čo robiť aby boli mäkké? Ďakujem

avatar
patka06
18. dec 2023

Stvrdli preto, že si ich dlho piekla
Daj do dobre uzavretej dozy s rozkrojeným jablkom, mali by zmäknúť

avatar
maminuska33
autor
18. dec 2023

@patka06 jablko položiť na medovníky,alebo dať má medovníky servitku a potom jablko?

avatar
patka06
18. dec 2023

@maminuska33 bez servítky, len jablko - môže byť viac kusov a medovníky, dózu poriadne zavrieť

avatar
veronikalubko
18. dec 2023

400 ghladká múka,170 g práškový cukor,50 g maslo
2 ks vajcia, 3 PLmed1, KL sóda bikarbóna,1 KL korenie do medovníkov a po upečení hneď vrele potrieť vajíčkom ešte .
Cca 180-190stupnov a 6-7 min ...mám ich tretí deň mäkkučké a v krabici bez čohokoľvek 😊

avatar
malebiele
18. dec 2023

@maminuska33 ja peciem na 160stupnov 6 minut a su makke, nestvrdnu.. ide o to piect kratko a zasa aj cesto musi mat aspon 3mm, netreba valkat na prilis tenko

avatar
ivkav5
18. dec 2023

@maminuska33 daj do dózy (najlepšie plechovky) a prihoď jabĺčko nakrájané…zaručene hneď zmäkknú 🙂