Prečo sa mi nedarí vyšľahať tuhý sneh?
Ahojte, v poslednom čase sa mi vôbec nedarí vyšľahať tuhý sneh, v minulosti som ho mala vždy,že sa dal aj krájať , vôbec neviem kde je problém, vajíčka sú izbovej teploty, náradie odmastene, ciste , dávam pozor aby mi tam nespadlo zo žĺtka, použila som štipku soli....neslaham na vysokých otáčkach, ale mám nový ručný mixér, mohol by byť problém v tom,? Mám Bosch
Tiež mam bosch mixer, ale nemám problém vyslahat sneh
@ada_alica mám ten istý mixér, a vždy v pohode, šľahám na najvyšších otáčkach, a teda nedbán ani na teplotu vajíčok
@denisa_deniska snažím sa prísť na to kde je problém, do teraz som s tým nikdy tiež problém nemala 😭
neviem, v com je u teba problem..ale ja davam vajcia rovno z chladnicky...
Ja som už šľahala veľakrát aj ručne, nie len mixerom a vždy sa podarí. Vajíčka rovno z chladničky a štipka soli
Ja mám taký mixér ako ty a je perfektný, vyšľahá to raz-dva a sneh by sa dal krájať, a to kľudne aj ak mi tam spadne trošku žĺtka, nemá to vplyv :D no šľahám na maximálnych otáčkach.
Ja mam uplne najlepsi sneh zo starodavneho rucneho slahaca. A vajcia davam rovno z chladnicky. Starka ma ucila, ze treba dat mini stipku soli, tak este to skus.
Ja som sa naučila,že keď šľahám ,tak neslahat akoby do kruhu v nádobe.Ale zhora dole a akoby som chcela bielko zdvihnúť,podobrat a zase zložiť.
Jemné len rohy prejdem,spodok aby mi neostalo bielko a zase veľmi jemné podoberiem...
@ada_alica ja zase dbam aby vajicka boli rovno z chladnicky. A vzdy je to ok. Do cesta davam izbovej teploty.
vajcia z chladnicky a najyssie otacky. aj trosku soli niekedy
Najvyssie otacky, stipka soli. A malo by to ist
Ja som mala do teraz historický kúsok, ktorý mama dostala ako svadobný dar, vydržal 44 rokov......to bola kvalita 😀
troska soli pridaj
Ja dam okamzite najvyssie otacky a vzdy mam super sneh
Ďakujem dievčatá ♥️, skúsim okamžite najvyššie otáčky🤷 snáď sa môj problém vyrieši
@ada_alica niekedy fakt vajcia neusia byt tiez uplne ok.
ak sa sneh pouziva na vrch, an cesto, pripadne speci cesta,t ma je nevyhnutny dobry sneh, ale ak ide do bezneho cesta, nemusi byt taky uplne dokonaly podla mna. teda moze, ak sa da, no ak sa neda, tak nemusi. ved su cest,a kdesa vobec sneh neslaha.
mam recept na kolac, kde je cesto vyborne sice tam sneh ide, aj sa mi vzdy podaril,a le myslism si svoju ulohu zohrava aj to, ze sa robi bez cukru, no naopak sa rozslahaju zltka s curkom.a j tie sa dokazu ciastocne napenit, naslahat a urobia tiez slusnu pracu, aj ked zlta maju clekom inu konzistenciu.
este taka perlicka. raz som slahala sneh a pustila som misu, pricom sa metlicky opierali o dno. sasnizilo mi to kuchynu, sneh bol fakt vsade 😀

@ada_alica