icon

Prečo sa mi nedarí vyšľahať tuhý sneh?

ada_alica
13. feb 2025

Ahojte, v poslednom čase sa mi vôbec nedarí vyšľahať tuhý sneh, v minulosti som ho mala vždy,že sa dal aj krájať , vôbec neviem kde je problém, vajíčka sú izbovej teploty, náradie odmastene, ciste , dávam pozor aby mi tam nespadlo zo žĺtka, použila som štipku soli....neslaham na vysokých otáčkach, ale mám nový ručný mixér, mohol by byť problém v tom,? Mám Bosch

ada_alica
autor
13. feb 2025
pribinak
13. feb 2025

Tiež mam bosch mixer, ale nemám problém vyslahat sneh

denisa_deniska
13. feb 2025

@ada_alica mám ten istý mixér, a vždy v pohode, šľahám na najvyšších otáčkach, a teda nedbán ani na teplotu vajíčok

ada_alica
autor
13. feb 2025

@denisa_deniska snažím sa prísť na to kde je problém, do teraz som s tým nikdy tiež problém nemala 😭

simulienka2207
13. feb 2025

neviem, v com je u teba problem..ale ja davam vajcia rovno z chladnicky...

ivetz
13. feb 2025

@ada_alica ...prečo nešľaháš na vysokých otáčkach? Ja začínam na nízkych a keď sa začnú bielky podobať na sneh, prepínam na vyššie, postupne na najvyššie - zatiaľ sa podaril vždy...

sisska96
13. feb 2025

Ja som už šľahala veľakrát aj ručne, nie len mixerom a vždy sa podarí. Vajíčka rovno z chladničky a štipka soli

ada_alica
autor
13. feb 2025

@ivetz zo začiatku tak 3 a potom pridám, mám ešte otáčky zvýšiť?

ada_alica
autor
13. feb 2025

@sisska96 aj ja aj milión krát ale teraz je niečo zle a neviem čo, sneh je vyšľahaný ale nie tak ako si predstavujem 🙈, proste býva aj lepší.....

sisska96
13. feb 2025

@ada_alica No aj tie vajce z obchodu sú už také oničom

dixitka
13. feb 2025

Ja mám taký mixér ako ty a je perfektný, vyšľahá to raz-dva a sneh by sa dal krájať, a to kľudne aj ak mi tam spadne trošku žĺtka, nemá to vplyv :D no šľahám na maximálnych otáčkach.

janka_266
13. feb 2025

@ada_alica a cukor dávate? nie aj od toho závisí, že čím viac cukru, tým sú lepšie vyšľahané? či to len nad parou platí?:D

nevenka
13. feb 2025

@ada_alica aj ja mam tento presne a ano, slaham na najvyssich otackach a trva to dlhsie ako so starym mixerom, ktory som si rozbila 😬. Za tym mi je luto.
Takze moja rada, daj najvyssie otacky a trpezlivo slahaj. Urobi sa Ti. Len je to horsie ako s tymi starymi.

mandzula
13. feb 2025

Ja mam uplne najlepsi sneh zo starodavneho rucneho slahaca. A vajcia davam rovno z chladnicky. Starka ma ucila, ze treba dat mini stipku soli, tak este to skus.

martul
13. feb 2025

@ada_alica vajíčka rovno z chladničky, mixér zapnem hneď na maximum.

fantaghiro21
13. feb 2025

Ja som sa naučila,že keď šľahám ,tak neslahat akoby do kruhu v nádobe.Ale zhora dole a akoby som chcela bielko zdvihnúť,podobrat a zase zložiť.
Jemné len rohy prejdem,spodok aby mi neostalo bielko a zase veľmi jemné podoberiem...

ivana11155
13. feb 2025

@ada_alica ja zase dbam aby vajicka boli rovno z chladnicky. A vzdy je to ok. Do cesta davam izbovej teploty.

majamat
13. feb 2025

vajcia z chladnicky a najyssie otacky. aj trosku soli niekedy

nevenka
13. feb 2025

@ada_alica mala som predtym Eta Promise, ale uplne stary typ, tie novsie vraj boli uz horsie sprevodovane a to slahalo ako drak.

kiki68
13. feb 2025

Najvyssie otacky, stipka soli. A malo by to ist

ada_alica
autor
13. feb 2025

Ja som mala do teraz historický kúsok, ktorý mama dostala ako svadobný dar, vydržal 44 rokov......to bola kvalita 😀

kofa77
13. feb 2025

troska soli pridaj

biglovemom
13. feb 2025

Ja dam okamzite najvyssie otacky a vzdy mam super sneh

ivetz
13. feb 2025

@ada_alica ja končím šľahanie na najvyšších otáčkach

ada_alica
autor
13. feb 2025

Ďakujem dievčatá ♥️, skúsim okamžite najvyššie otáčky🤷 snáď sa môj problém vyrieši

majamat
13. feb 2025

@ada_alica niekedy fakt vajcia neusia byt tiez uplne ok.
ak sa sneh pouziva na vrch, an cesto, pripadne speci cesta,t ma je nevyhnutny dobry sneh, ale ak ide do bezneho cesta, nemusi byt taky uplne dokonaly podla mna. teda moze, ak sa da, no ak sa neda, tak nemusi. ved su cest,a kdesa vobec sneh neslaha.

mam recept na kolac, kde je cesto vyborne sice tam sneh ide, aj sa mi vzdy podaril,a le myslism si svoju ulohu zohrava aj to, ze sa robi bez cukru, no naopak sa rozslahaju zltka s curkom.a j tie sa dokazu ciastocne napenit, naslahat a urobia tiez slusnu pracu, aj ked zlta maju clekom inu konzistenciu.

este taka perlicka. raz som slahala sneh a pustila som misu, pricom sa metlicky opierali o dno. sasnizilo mi to kuchynu, sneh bol fakt vsade 😀