Prečo vajíčka po nákupe smrdia?
Ahojte baby, prosím kde robím chybu. Kupujem vajíčka v supermarkete, z voľného chovu. Dávam ich do chladničky. Žiaľ vždy keď spravím napr. omeletu tak smrdia. Dokonca z bielkov sa mi nedá ani vyšľahať sneh. Tak naozaj netuším kde je chyba. Stáva sa mi to stále. Nemáme v byte spajz takže ich nemám kde inde dat ako do chladničky. Ale to by bol problém? Neviem už som zúfalá.
@deti95060810 V tom si nemyslím, že by bol problém. Niekto vajíčka vôbec nedáva do chladničky a sú v pohode.
@stela567 A nie je to len tvoj pocit, že ti smrdia? Zhodnotil to tak aj niekto ďalší?
@deti95060810 tam sa to nedá nejako nastaviť asi
Aj inde si kupovala?
Lebo napr mne nosila vajicka jedna pani co chovala sliepky. A neviem cim ich krmila ale tie vajca sa nedali…. To neskutocne smrdeli. To som nezazila pritom aj moji rodicia chovaju. Aj kde kade kupujeme. Ale na ten smrad nezabudnem 😂
A smrdia tiež ak ich donesieš z obchodu a rovno urobíš? Aj keď ich necháš mimo chladničky? Vajcia môžu byť skladované až do teploty 18 stupňov. Ak je to chladničkou, tak tam môžeš mať nejakú pleseň, alebo baktérie. Chladničku treba odstaviť, kompletne vypratať a opakovane vymyť dezinfekčným prostriedkom. Sústreď sa najmä na odtoky kondenzu, tam sa zvykne tvoriť pleseň. Ak ani toto nepomôže, tak už neviem 😀 Dúfam, že ich neumývaš, alebo niečo podobné predtým ako ich vložíš do chladničky. A smrdia aj surové, keď ich len rozbiješ, napríklad do pohára?
Ak sú bielky po rozbití vajíčka "vodové" tak už vajíčko končí svoju pozemskú púť. Vajce má svoju slabučkú arómu, ale nie nepríjemnú a už vôbec nie smradľavú. Skontroluj dátum prí kúpe. Skontroluj si čistotu v chladničke "ostatné veci sú ako na tom, pravidelne ju čistíš?". Ja mávam vajíčka v chladničke až do posledného dňa spotreby - z obchodu, a domáce som naposledy mala 6týždňov, lebo švagriná mi dala veľa a nestihli sme spotrebovať do mesiaca, a aj tie posledné boli super.
to nebude skladovanim, to bude vajcami alebo tebou. Smrdia aj inym? ci len tebe? niekto napriklad nemoze jest ryby, lebo to nedava vobec a ostatni ryby normalne jedia. nemala si teraz niekedy covid? zeby sa ti zmenil cuch?
len hadam, skusam ...
Taketo nieco som mala aj ja isty cas, ale vtedy mne vadilo vsetko 😀 A to bolo presne si pamatam kedy - tesne po covide. Pocas neho som necitila nic, a to bolo mozno aj dobre, absolutne mi to vyhovovalo. 😀
Mne zase tak smrdí bravčové mäso...dokonca aj domáce...pri varení, navarene...tak som ho prestala varit..

chladnička isto nie je problém...tiež dávam do chladničky - domáce. a mám ich aj mesiac... nemáš chladničku na málo st ?