Premývate pred pripravením balené miešané šaláty?
ahojte, premyvate tie salaty v tych sackoch naporcovane?
mix listov ?
nie, su umyvane pri vyrobe
@viestta ok, dakujem
lebo ked umyjem potom je vsakovaky.
Ja vždy umyjem
Kup si odstredivku na salat
Nie
nie
v restauracii to hned nakladali na tanier som si vsimla. bez umytia
Na niektorych sa uvadza, ze su umyte, na inych (skor jednodruhovych), ze treba umyt. Tie mixy umytim akoby zmlandraveju a uz to nie je ono. Na druhej strane radsej nevediet, cim robia to predumyvanie vo velkovyrobe...
Na niektorych sa uvadza, ze su umyte, na inych (skor jednodruhovych), ze treba umyt. Tie mixy umytim akoby zmlandraveju a uz to nie je ono. Na druhej strane radsej nevediet, cim robia to predumyvanie vo velkovyrobe...
@madeincssr pitnou vodou s pridavkom peroxidu vodika
@madeincssr to je už najmenší problém. Tie šaláty sú plné chemikálií
@sisska96 AHA TAKZE PRESTANEM kupovat.
No ja by som to nekúpila ani náhodou. Kupujem šalát celý, rôzne druhy, a doma si pripravím aj umyjem.
@sisska96 to nebolo podstatou otazky
Kazdy konzumuje co chce, ci akoze umyty salat pony mikroplastov alebo si kupi salat cely pokraja ho na spinavej ( na pohlad moze byt umyta) plastovej doske kde si krajanim do salatu prida mikroorganizmy z predchadzajucich jedal a mikroplasty
Kazdy konzumuje co chce, ci akoze umyty salat pony mikroplastov alebo si kupi salat cely pokraja ho na spinavej ( na pohlad moze byt umyta) plastovej doske kde si krajanim do salatu prida mikroorganizmy z predchadzajucich jedal a mikroplasty
@taktotedanie ježiši.........🙄
@taktotedanie akoze tiez to tak beriem.
@taktotedanie ježiši.........🙄
@sisska96 len neprevracaj ocami, typicka mudra slovac
@taktotedanie tak ludia vela veci nevedia ....alebo to nechcu vediet....
Na balení je napísané, či sú umyté, alebo nie. V Ikei majú/mali odstredivku na šalát. Kupujem podľa nálady buď balený mix, alebo jednodruhovy, alebo v celku. Keď je zo záhradky, tak preferujem ten. Ale mám rada tie mixy. Nemusím kúpiť 4-5 druhov šalátu, ktorého zvyšok mi zhnije
Kolegyňa našla v obchode balenie šalátu, v ktorom bol živý slimák. Tak kúpila práve to balenie, aby mohla slimáčika vypustiť.😁🐌
K otázke, áno, umývam aj vopred umytý šalát.
u nas v restike kde som robila, salaty neumyvali, lebo ze potom rychlo vadnu.
Neumývam balené šaláty
@taktotedanie Ty co mas v kazdej teme s tou Slovac? Ti vadime? Ved sa odstahuj ku lepsim.
Kolegyňa našla v obchode balenie šalátu, v ktorom bol živý slimák. Tak kúpila práve to balenie, aby mohla slimáčika vypustiť.😁🐌
K otázke, áno, umývam aj vopred umytý šalát.
@suge Milé, ale odkiaľ bol ten šalát dovezený?
Akurát minulý rok som riešila že prečo je tu zrazu toľko slizniakov - tých bez ulity a dočítala som sa že je to invazívny druh, dovezený spolu s potravinami. Zimy sú mierne, takže nevymrzli a zdecimovali našich pôvodných slimákov, lebo sú agresívnejšie a žerú naším vajíčka a lokálnu vegetáciu. Tiež roznášajú aj plúcne červy, čo môžu chytiť ostatné zvieratá. A jak naschvál, sú horký, takže ich nežerú ani vtáky ani ježkovia. A keďže slizniak vytláča naše druhy slimákov, tak tieto zvieratá prichádzajú o zdroj potravy.
Minulý rok sme mali na záhrade asi tisíce slizniakov španielskych a nemal by tam byť ani jeden.
Ten jeden extra už nijako neuškodí, ale dovezené slimáky treba zlikvidovať. Strašné svine sú to :/ Som zvedavá čo bude tento rok...
@taktotedanie Ty co mas v kazdej teme s tou Slovac? Ti vadime? Ved sa odstahuj ku lepsim.
@beata_k a co teba to trapi? Zijem kde sa mi len zachce 🙂
@taktotedanie trápne, trápne....😂
ja vždy premyjem.Veď ten sáčok ja neviem sparí sa to tam kdejako.No ale ja som taký Monk na hygienu takže tak🙂 inak mňa dosť prekvapilo kolko ludí to neumýva.A čo ak to ozaj nebolo riadne umyté len tak ledabolo a vy to dávate také do žalúdka😀
@taktotedanie Tak mi nenadavaj na mna, rodinu.. narod. Ty mozno slovenka nie si, ale my ostatni ano. Takze zij si kde chces, ale nenadavaj na nas.
určite umyť, tieto balené listy a šaláty bývajú často zdrojom salmonelózy
určite umyť, tieto balené listy a šaláty bývajú často zdrojom salmonelózy
@zuzanaam aha ok tak to sme pekne v restike riskovali...
@suge Milé, ale odkiaľ bol ten šalát dovezený?
Akurát minulý rok som riešila že prečo je tu zrazu toľko slizniakov - tých bez ulity a dočítala som sa že je to invazívny druh, dovezený spolu s potravinami. Zimy sú mierne, takže nevymrzli a zdecimovali našich pôvodných slimákov, lebo sú agresívnejšie a žerú naším vajíčka a lokálnu vegetáciu. Tiež roznášajú aj plúcne červy, čo môžu chytiť ostatné zvieratá. A jak naschvál, sú horký, takže ich nežerú ani vtáky ani ježkovia. A keďže slizniak vytláča naše druhy slimákov, tak tieto zvieratá prichádzajú o zdroj potravy.
Minulý rok sme mali na záhrade asi tisíce slizniakov španielskych a nemal by tam byť ani jeden.
Ten jeden extra už nijako neuškodí, ale dovezené slimáky treba zlikvidovať. Strašné svine sú to :/ Som zvedavá čo bude tento rok...
@refly Toto bol taký s búdkou pokiaľ viem, teda náš.🐌🙂 Ale súhlasím s tým, že slizniaky sú strašná pliaga.

nie, su umyvane pri vyrobe