icon

"Priskočné" do práce

5. jan 2023

Ahojte nastupujem do novej práce (zdravotnictvo) prosím poraďte čo doniesť do práce ako "priskočné"?
Poznámka NEPEČIEM takže koláče a pod nie a ani alkohol🙈

diewcatqoo
5. jan 2023

Nikdy som ani nepocula termin "priskocne"

limoncino
5. jan 2023

@hradnapani no veď práve, nakoniec tam ostane dva týždne, zisti, že kolegyne sú čisté pizdy, hlavne že až diskusiu bolo treba založiť 😂

limoncino
5. jan 2023

@diewcatqoo asi tak 😂

evaachesa
5. jan 2023

Mne to príde trošku ako vtieranie sa keďže ich nepoznáš. Keď tak to urob po skušobnej dobe. 😄

luscious
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
5. jan 2023

Tak vetsinou sa nosí po prvej vyplate

nyusika
6. jan 2023

@limoncino je to milé, nič za tým nehľadaj.
U nás sa to tiež nerobí, ale nevidím na tom nič zlé.

onedaynick
6. jan 2023

@slavomira236 vacsinou

natalienka12
6. jan 2023

Ja si tiez myslim, ze nie je vhodne nosit doma upecene kolace a podobne bludy do prace. Ja osobne take veci nejem, ked niekto prinesie. Nie preto, ze by som bola nejaka princezna, ale je to “zvlastne” ponukat cudzim nieco doma urobene ktovie za akych hygienickych standardov. Ked uz, priniest kolace z cukrarne, to nikoho neurazi a vybavene.

mamadievcatiek
6. jan 2023

Hneď v prvý deň chceš priniesť " prískočné " do práce? Ja by som to nerobila a keď už chceš niečo priniesť tak určite nie niečo čo sa môže pokaziť a čo vyžaduje chladničku.

astika
6. jan 2023

Nič v zlom a proti hygienickým štandardom, ale kedysi sme pili vodu z jedného kohútika v triede a odhrýzali z jedného krajca chleba vonku, kto mal lepši natreté....klobúk dole, toto by mi nenapadlo riešiť 😂

biaa
6. jan 2023

@ariesi 250ml smotany na slahanie 33%, 300g hladkej muky(preosiať), 1ML ocot ale nemusí byt(je to len koli tomu aby sa cesto lepšie naťahovalo a netrhalo), štipka soli. Z toho je cesto len celé zmiesas 🙂) ja rozdeľujeme potom cesto na dve polovice a vyvalkam na tenučké tak 3mm hrúbku riadne naplnim môžeš vim chceš a peciem na 180 stupnov 25-30 minút 🙂)

drahomirrra
6. jan 2023

Ja som o takomto zvyku nikdy nepocula, a ked citam, ake ste viacere presrane a to by ste nezjedli a tamto by ste inak urobili a doma pecene kolace su nehygienicke a hento a toto, tak autorke radim: nenos nic. Naco. Usetris nervy a aj peniaze.

carodejkadorot
6. jan 2023

ja ďakujem za to, že pracujem, kde pracujem - kolektív je u nás základ, priskocne aj odskocne je prirodzené, rovnako sa pravidelne oslavujú meniny a narodeniny spoločnymi raňajkami, milujem ochutnávať od druhých, čo doma vytvoria a to neraz naši chlapi fakt milo prekvapia, chodíme na akcie, chaty cez 20 ľudí minimálne a veľmi ma teší, že to nie je snobsky klub s hygienickými návykmi 😁

aurorastone2
6. jan 2023

@diewcatqoo tiež nie akurát pozerám ze co to je 😅... Prečo by som mala čosi nosiť... Viem ze mamina niesla chlebicky keď mala 60tku a to je tak všetko 🤷‍♀️

lyci
6. jan 2023

dobry oblozeny chlebicek nikdy nie je zly 🙂

jaroe
6. jan 2023

@bilberryday my máme v práci len demokratické slniečka a čuduj sa svete, priskocne veselo funguje, resp. je očakávané....

nika185
6. jan 2023

kavu, niečo slané a dezert

jaroe
6. jan 2023

@limoncino nie je to na nič dobré, ja mám z týchto veci typu priskocne, odskocné, narodeninové ....v práci stres.

gondyo
6. jan 2023

Kávu,kvalitnejší čajík, fajnovú čokoládku,slanosti...

janka_lolo
6. jan 2023

syn niesol malú pozornosť po skúšobnej dobe a tak nenápadne mu to riaditeľ a vedúci naznačili, že v stredu oslavujú, syn nepochopil a doma sa ma pýtal na to tak som mu to vysvetlila kolegyniam na jeho oddelení priniesol vína a dcéra mu kúpila tortu v cukrárni a mu ju doniesla a polovicu torty zjedli a druhú polovicu doniesol domov a dojedla
a najstarší keď prišiel do novej práce tak po skúšobnej som mu piekla koláč a chlapom doniesol 3 fľaše domáceho a boli spokojný

miamaria
6. jan 2023

Ja mam zvyk nosit po prvej vyplate a davam slane jednohubky, korbaciky alebo syrovu misu a velky dzus, sladkeho sme vsetky prejedene

chantal1
6. jan 2023

@limoncino súhlasím...nestretla som sa s tým, ak sme si rozumeli s kolegami , zašli sme neskôr na drink...všetkým priskočne mi príde naozaj divné

lavinis
6. jan 2023

a toto sa stále robí? Zaujímavé 😀

zemiakovysalat
6. jan 2023

U nas si mohla priniest hocico zjedlo sa, hlavne muffiny, babovka, jablkova strudla, linecke a pagace (inak minit predava mrazene v Tescu a su vyborne, rano za 12 minut napecies a mas bez prace)

ikuska27
6. jan 2023

Nás sestričky vždy poteší Marlenka, chlebíčky, obložená misa...to vždy nosia ku nám 👍😉

zemiakovysalat
6. jan 2023

@ikuska27 oh marleeeenka 🥰🥰🥰

zemiakovysalat
6. jan 2023

@gondyo napriklad u nas kavu, caj, keksiky aj cukriky a zabezpecuje zamestnavatel ako benefit.

zuzun
6. jan 2023

U nás sa toto nepraktizuje, žiadne prískocne, odškodné, narodeninové, meninove ....keď tak ideme na kávu do kaviarne

ankare
6. jan 2023

Neviem, aký máš rozpočet a koľko Vás tam je, ale mňa by potešil cheesecake. Alebo chlebíček. 🙂