"Priskočné" do práce
Ahojte nastupujem do novej práce (zdravotnictvo) prosím poraďte čo doniesť do práce ako "priskočné"?
Poznámka NEPEČIEM takže koláče a pod nie a ani alkohol🙈
@hradnapani no veď práve, nakoniec tam ostane dva týždne, zisti, že kolegyne sú čisté pizdy, hlavne že až diskusiu bolo treba založiť 😂
@diewcatqoo asi tak 😂
Mne to príde trošku ako vtieranie sa keďže ich nepoznáš. Keď tak to urob po skušobnej dobe. 😄
Tak vetsinou sa nosí po prvej vyplate
@slavomira236 vacsinou
Ja si tiez myslim, ze nie je vhodne nosit doma upecene kolace a podobne bludy do prace. Ja osobne take veci nejem, ked niekto prinesie. Nie preto, ze by som bola nejaka princezna, ale je to “zvlastne” ponukat cudzim nieco doma urobene ktovie za akych hygienickych standardov. Ked uz, priniest kolace z cukrarne, to nikoho neurazi a vybavene.
Hneď v prvý deň chceš priniesť " prískočné " do práce? Ja by som to nerobila a keď už chceš niečo priniesť tak určite nie niečo čo sa môže pokaziť a čo vyžaduje chladničku.
Nič v zlom a proti hygienickým štandardom, ale kedysi sme pili vodu z jedného kohútika v triede a odhrýzali z jedného krajca chleba vonku, kto mal lepši natreté....klobúk dole, toto by mi nenapadlo riešiť 😂
@ariesi 250ml smotany na slahanie 33%, 300g hladkej muky(preosiať), 1ML ocot ale nemusí byt(je to len koli tomu aby sa cesto lepšie naťahovalo a netrhalo), štipka soli. Z toho je cesto len celé zmiesas 🙂) ja rozdeľujeme potom cesto na dve polovice a vyvalkam na tenučké tak 3mm hrúbku riadne naplnim môžeš vim chceš a peciem na 180 stupnov 25-30 minút 🙂)
Ja som o takomto zvyku nikdy nepocula, a ked citam, ake ste viacere presrane a to by ste nezjedli a tamto by ste inak urobili a doma pecene kolace su nehygienicke a hento a toto, tak autorke radim: nenos nic. Naco. Usetris nervy a aj peniaze.
ja ďakujem za to, že pracujem, kde pracujem - kolektív je u nás základ, priskocne aj odskocne je prirodzené, rovnako sa pravidelne oslavujú meniny a narodeniny spoločnymi raňajkami, milujem ochutnávať od druhých, čo doma vytvoria a to neraz naši chlapi fakt milo prekvapia, chodíme na akcie, chaty cez 20 ľudí minimálne a veľmi ma teší, že to nie je snobsky klub s hygienickými návykmi 😁
@diewcatqoo tiež nie akurát pozerám ze co to je 😅... Prečo by som mala čosi nosiť... Viem ze mamina niesla chlebicky keď mala 60tku a to je tak všetko 🤷♀️
dobry oblozeny chlebicek nikdy nie je zly 🙂
@bilberryday my máme v práci len demokratické slniečka a čuduj sa svete, priskocne veselo funguje, resp. je očakávané....
kavu, niečo slané a dezert
Kávu,kvalitnejší čajík, fajnovú čokoládku,slanosti...
syn niesol malú pozornosť po skúšobnej dobe a tak nenápadne mu to riaditeľ a vedúci naznačili, že v stredu oslavujú, syn nepochopil a doma sa ma pýtal na to tak som mu to vysvetlila kolegyniam na jeho oddelení priniesol vína a dcéra mu kúpila tortu v cukrárni a mu ju doniesla a polovicu torty zjedli a druhú polovicu doniesol domov a dojedla
a najstarší keď prišiel do novej práce tak po skúšobnej som mu piekla koláč a chlapom doniesol 3 fľaše domáceho a boli spokojný
Ja mam zvyk nosit po prvej vyplate a davam slane jednohubky, korbaciky alebo syrovu misu a velky dzus, sladkeho sme vsetky prejedene
a toto sa stále robí? Zaujímavé 😀
U nas si mohla priniest hocico zjedlo sa, hlavne muffiny, babovka, jablkova strudla, linecke a pagace (inak minit predava mrazene v Tescu a su vyborne, rano za 12 minut napecies a mas bez prace)
Nás sestričky vždy poteší Marlenka, chlebíčky, obložená misa...to vždy nosia ku nám 👍😉
@ikuska27 oh marleeeenka 🥰🥰🥰
@gondyo napriklad u nas kavu, caj, keksiky aj cukriky a zabezpecuje zamestnavatel ako benefit.
U nás sa toto nepraktizuje, žiadne prískocne, odškodné, narodeninové, meninove ....keď tak ideme na kávu do kaviarne
Neviem, aký máš rozpočet a koľko Vás tam je, ale mňa by potešil cheesecake. Alebo chlebíček. 🙂

Nikdy som ani nepocula termin "priskocne"