Raňajky pre chlapa
Dievčatá, prosím vás, čo raňajkujú vaše polovičky? Ja som z toho môjho už úplne hotová. On sám je dosť prieberčivý v jedle (ďakujem svokrička 😀 ) a teraz si zobral do hlavy, že by sme sa mali stravovať zdravšie, lebo hrozne nezdravo jeme a že na raňajky máme stále to isté - v jeho prípade pečivo so šunkou, praženica, párky alebo vianočka. Ešte zvládne rybaciu nátierku. Keď sa ho opýtam, že čo teda jedával doma alebo ako si tie raňajky predstavuje, tak mi len povie, že ty si žena, to mám ja ešte aj recepty na raňajky hľadať? Samozrejme, aby to nebolo také jednoduché, neje nič čo len trošku išlo okolo paradajok, kečupu, cukety, baklažánu atď. Nejaké cereálie taktiež neprichádzajú do úvahy, z toho sa nenaje. A žiť z lásky mu asi tiež nestačí. 😀
tak to mám šťastie, že mužíček nie je vyberavý, akurát mu nemôžem priveľa zeleniny priložiť 🙂
striedame šunku, syr, paštétu, rôzne nátierky, niekedy urobím šalátik, základom je obvykle reďkovka, cibuľka, strúhaný syr, biely jogurt a troška majonézy. suroviny obmieňam podľa chuti a toho čo chladnička dala :D
ale keby si mužíček začal rozkazovať čo je, neje a podobne, servis končí. má ruky, nech si chystá sám.
teraz mu chystám raňajky, pretože trávi v práci výrazne viac času ako ja a hlavne, ja som na jedlo vyberavejšia, radšej si doprajem na čo mám chuť. 🙂
pane bože baby ste sa chytili akurat tych majonezových šalatov... 😕 vsetky ste tu veganky a bojovníčky za bio a zdravu stravu... tak si pite vodu a jedzte kličky..ak ste tak pohoršene , 😀 😀
@huahua v obchodoch predavaju hotove pomazanky od alpha bio.. cicerova, francuzska, treska, mexicka... k tomu celozrnne pecivo, zeleninu a ma zdrave ranajky, kazdy den ine... plus by som mu dala do sojoveho alebo ryzoveho mlieka ovsenne vlocky, nasypala do nich orechy, susene ovocie... a nech sa paci... len raz by cosi povedal a boli by to jeho posledne ranajky do mna. 😉
Moj ranajkuje v praci smoothies, to mu nosi cerstve kolega a pripradne si zoberie jablko alebo jogurt... cez vikend, co chladnicka dala....☺
Kym som chodila do prace aj ja, chystal nam ranajky do prace on, kym som sa ja namalovala 😆
@eeffka sorry ja som nevedela ze sa daco moze jest len na ranajky a nieco nie... to s tymi hranolkami a syrom je moc aj na mna, ale ked mam chut rano na kus tresky, alebo surimi šalatu, to neni tragedia.. netvrdim ze zožeriem 40 dkg zase...
makovnik, alebo skoricový croisant na ranajky je kóšer???
My jedávame na ranajky obaja to isté bud ich pripravím ja alebo muž ako sa nám chce a pripravíme to čo máme v chladničke , bud nejaké chleby alebo rožky so šunkou salámou , zelenina , sem tam vianočka , ja každe rano kakao , alebo nejaké vajíčka na xy sposobov , poprípade šalat , alebo ak sme mali den predtým pizzu tak ohrejeme v mikrovlnke a zjeme pizzu ale žiadne naťahovačky a skúšačky toto nechcem a toto tiež nie a ty si žena ty mi sprav :D to by nefungovalo :D
@huahua no keby mi takto nepekne odpovedal, tak by žiadne raňajky nedostal, hádam prepána vie na čo má chuť
môj muž miluje zeleninové šaláty s vajíčkom benedikt , dnes si urobil uvarené vajíčko , knekebrot s troškou masla na to tie vajíčka a na to paradajku , tvoj môže použiť uhorku.
Myslím si , že aj tie cereálie s jogurtom a ovocím by možno dal , veď to nevypadá, ale riadne to zasýti ,
u nás sú populárne aj nátierky , napríklad tvarohová, domáca smotanová , do toho dávam cibuľku, alebo pór, pažítku nasekané redkvičky
napríklad aj bielkovinové omelety, banánové lievance ,,, sú zdravá varianta, a kopec rôznej zeleniny k tomu a cereálne pečivo ........
A čo aj keď sa nezdá tak riadne zasýti sú miešané šťavy, alebo smoothies
No len pokiaľ má takýto prístup manžel , tak nič z toho
moj chlap si pripravuje ranajky sam, ak teda ranajkuje. Vezme si to, na co ma chut. Vacsinou mozzarela s paradajkou, tiez obcas majonezovy salat (vlassky, parizsky). Alebo si natrie chlebik s maslom a k tomu sunka, syr, paradajka. Najlepsie sam vie, co ma rad a sam si to aj pripravi.
Moj muž aj 16ročný syn si robia raňajky sami, chvalabohu za to, tiež aj desiatu, aj ked syn minule pofrflal, že jeho spolužiakom robí desiatu mamina a on si musí sám, tak som mu povedala, že vidíš aký si šikovný a samostatný? Ja vstávam v noci k malému, nevyspím sa a ešte budem ráno okolo nich obskakovať, to určite. Nech trochu pohnú tými labkami, stačí, že ja varím obedy. Nie som ich otrok.
@janickacrazy amen. Suhlasim uplne. Raz som vstala muzovi robit ranajky a on mi hovori, ze ci preto ze on vstava idem aj ja. Ze dost ze vstavam k detom v noci...
ja som si muza naucila na ranajky, lebo ja ranajkovat musim a nepochopim ako niekto moze ist hladny do prace, resp. ze na lacny zaludok vypije kavu 😀 ale... ranajky robim uz vecer, vtedy aj dcere desiatu do skoly, tak to uz mam za jedno ci natriem o chleba viac... vacsinou jemu chleba, jej rohlik, a obmienam, sunku, salamu, syr, gazdovsku/skvarkovu/francuzsku natierku alfa bio, obcas vajce na tvrdo, obcas domaca natierka.... zeleninu si uz k tomu dokraja on rano kym ja deti nahanam. a niekedy nechce nic, len si zoberie do prace ovocie. nastastie nie je vyberavy....a na teple ranajky cez tyzden nie je cas...
Moj jedava knakerbrood S arasidovym maslom.ano kazdy den Len S vinimkou cez vikend ked privstanem a kupim cerstve pecivo ,maslo rajciny,alebo si urobime hrianku S cesnakom.Tvoj muz MA stale to iste lebo nakupujete to iste.viem ze finance nie je kazdy rovnako a nemoze si dovolit kupit 20 druhov cerealii dvadsat druhov syrov aby mal stale zmenu.ale PRI tom nakupe treba nieco kupit nove.tolko variacii je Len sa treba poobzerat v obchode nakupit a hotovo.
ved nech si sam vymysli a pripravi co chce a hotovo
presne vsak on najlepsie vie naco ma chut, nech si pripravi, no mna by porazilo keby mam este aj chlapovi ranajky chystat
cez pracovny tyzden muz ranajkuje v praci - najcastejsie si kupi celozrnne pecivo a acidko. cez vikendy ranajkujeme spolu a ranajky si aj spolocne pripravime. spravime si chlebik s maslom, vela zeleniny, syr, obcas sunku alebo nejaku natierku. niekedy si spravime navrat do detskych cias a urobime si krupicu.
ovsene vlocky by mi urcite nezjedol 😀
moj cvici, cize na ranajky je napr. cottage s ryzovymi chlebikmi k tomu sunku alebo vajicko na tvrdo. Ranajkuje v praci, cize vsetko si nosi z domu nachystane. Ak sme doma tak prazenica, palacinky, ovsene kase na rozne sposoby, krupica, ovseno-krupicova kasa s kakaom. natierky vsetkeho druhu, ale domace - vajickova, krabia, rybacia...ale ja ked sa ho spytam co chce tak mi aj povie co chce a nevymysla a pravdaze zje vsetko !!! CHVALABOHU, ze nieje vyberavy to by si varil sam 😀 a nemyslim si, ze ked chce jest zdravsie tak stacia zdrave ranajky ak si na obed da vyprazany rezen so salatom, alebo segedin, cize aj nato treba prihliadat 🙂 tak papkaniu zdar
a zabudla som veeeela vela zeleniny
Chlieb s mastou a cibulou/cesnakom, ked si potom umyje zuby a da zuvacku, dych bude o chvilu OK, je to zdrave a syte aj pre poriadneho chlapa. 😉
Milujem mojho manzela 🙂 roky ranajkuje cez tyzden ovsenu kasu, (sama by som to nedala, ale on to ma ako rutinu) sam si ju nachysta a mna caka kazde rano na stoliku pri posteli caj.. Kym ja este sladko spim 😉 cez vikend chysta ranajky kto skor vstane 🙂 ja by som na Tvojom mieste vyskusala 50:50.. Raz chystam ranajky Ja, raz on.. A by som sa pozrela, ze co pestre by nachystal..
@nikadomi no to by som asi hladom zomrela. Pokiaľ by som ho ja nedonútila, tak ani neraňajkuje. V robote tiež nič a potom ide až na obed. A teraz si zmyslel, že keď už raňajkuje, tak niečo iné a zdravšie, lebo toto mu už lezie hore krkom. Mne keby niekto povedal, že nebudem raňajkovať, tak ani z postele nevstanem.
@huahua noo hej je tam to riziko :( ja tiez bez ranajok nevydrzim.. Ja teda neviem.. Ale ved nech ide kludne hlasni, na to sa nezomiera. Kopec ludi neranajkuje. Je dospely, zodpovedni sam za seba a svoje zdravie. Ale ja viem, nam starostlivym zenam to neda.. 😒 skus pripadne nejaky ovocny salat zaradit, do neho oriesky. Len ci sa z toho naje taky chlap. Ale ked zdravsie, tak zdravsie 🙂 alebo rano mu zaliat ovsenu kasu- da sa kupit hotovka napr. Emco znacka. Da sa vytuningovat tiez ovocim, orechami.. Ved ked zdravsie, tak zdravsie 🙂 este mi presne napadaju palacinky, lievance.. To ja zvyknem cez vikend, len neviem kolko mas rano casu a tiez neviem ci je to ta jeho predstava zdravosti. No tazko radit kym on sam nepovie co konkretne to je..

Môj ma každé ráno, ako on tomu hovorí, "nápoj superhrdinov" - uvarené 3 lyžice ovsených vločiek, oriešky resp. maslo (kešu, mandľové, arašidové), lyžička kakaa, banán, mlieko a všetko rozmixovať. Už som sa ho pýtala, že či mu to nelezie na nervy, že to má každý deň, že či mu nemám robiť niečo iné.. a on mi na to povedal, že bez toho si ani ráno nevie predstaviť 😀 Ale zas cez víkend si dá zväčša nezdravé raňajky...