Rastlinná náhrada za mäso
Dobrý deň. Čím sa dá pomocou rastlín nahradiť mäso a živočíšne potraviny?
@radopp nie, ja si myslim, ze sme sucastou prirody a v súlade s nou by sme mali zit . a v prirode su aj tvory, ktore jedia maso a priroda to tak chcela... 🙂
Rado, kup si pre zaujimavost knihu Syndrom travenia a psychológie. napríklad tam pochopis, preco su niektori ludia chori.. ak ta to zaujima, precitaj si...
Paleontológovia by ti vedeli rozpravat, ake bolo zdravie ludi, ked je jedli maso a ked jedli uz viacej obilniny a ine veci..( na zaklade kosti sa to da zistit, to asi vies..)
oprava: okolnosti robia mäsožravca ... môj pes bol vegetarián, a žil dosť dlho
@0silvia0 bretharianstvo dokaze len par vyvolených, ktorí funguju na uuuuuplne iných frekvenciách ako my, bežní ludia.. to by som do toho nepllietla..
Tiez nepresviedcam, pisem svoj nazor a preco si to myslim 🙂
o tych vyvaroch sa docitas v knihe, ktoru som spominala vyssie..
je nemyslim chripku ( aj ked aj pri nej to ide) , ale ine ochorenia, napr. s travenim, ktore vplyvom prave sacharidovej stravy prestane fungovať ako ma, crevo je oslabene a vznika gastroentritica, kolitida a pod... Dost ludi to ma, ani nevie,... ved ich len nafukuje, ved ich len obcas prezenie, nieco im nesadlo atd..ale realita je ina...
A ano, aj chudobní ludia kedysi davno, ked bol niekto chory, tak sa mu snazili zohnat silny napr. slepaci vyvar a postavit ho na nohy.. nic ine nejest, len toto.... je to zazrak a naozaj pomaha.. avies preco?lebo jednak sa clovek vypoti z horúcej polievky inak ako z caju a aj preto, lebo to lieci hlavne creva a v crevach je vsetko nase zdravie.. aj to, co by vas ani nenapadlo...
A v neposlednom rade pri liecení je dolezite neznizovat hned horucku... vacsina vyrusov sama prirodzene hynie pri teplote nad 38st !! Cize ak hned znizujeme, zastavujeme obranny mechanizmus tela, ktore si vie s vacsinou chorob poradit aj same.... Znizovať by sa malo az ked je to fakt 39,5 a pod...
@radopp osobne nikoho takého nepoznám, ale minule s jedným týpkom bol rozhovor na TA3. To, že niečo nemám vyskúšané, neznamená, že to nepripustím... určite to nie je cesta pre každého, hlavne pre takého, čo stále potrebuje riešiť stravu, ale radikálne to určite nezmietam zo stola.
Ale poznám 2 osoby osobne, ktoré si 21-dňovou hladovkou vyliečili dosť závažné ochorenia, ktoré boli diagnostikované na operačné zásahy...
Ale čudujem sa, kedže nemáš rád výroky typu čo jeden mudrc povedal, že takto vehementne odsudzuješ niečo, čo si sa možno ani nesnažil pochopiť... opakujem, nie je to pre každého, ale na pochopenie tohoto už musí byť človek v inom leveli. Ja mám do tohoto levelu tiež veľmi ďaleko, ale neodcudzujem.
@0silvia0 ja mam kamaratku, ktora ma kamaratku bretharianku... ale uz teraz trochu je, len minimum, nejake ovocie a zeleninu sem tam, lebo ludia jej hovorili, ze je totalne vychudnuta... ale inak zila v pohode a vraj prve dni des, ale potom sa asi po mesiaci telo preplo na to a ona sa zobudila silna a fungovala normalne.. dlho takto bola..
ale to su ludia, co vela medituju, cvicia yogu, vibracie riesia a pod..
Nie bezní ludia.
@radopp inak citam tvoj príspevok na prvej strane.. ked niekto napise, ze ryza a obilniny su kvalitnejsi zdroj bielkovin ako maso, tak tu koncim...
to je taky nonsens, ze principialne nema vyznam pre mna ani dalej diskutovať.... ked si niekto pletie uhlohydraty s bielkovinami, nie je o com 😀 😀 😀 😀
@katrin21 áno, tiež tvrdím, že breathariánstvo je len pre istý level ľudí, určite nie pre každého... a je samozrejmé, že takto fungujúce človek bude vyzerať chudo, vyziabnuto... ale na druhej strane sa možno dožije 150 rokov, ktovie? 🙂
Ohľadne tých vývarov, na tráviace potiaže to neviem posúdiť, nakoľko ja mám odmalička averziu na mäsové vývary a mlieko. Proste mne osobne to smrdí, bridí sa mi to a nemôžem to jesť, ale na druhej strane tráviace potiaže som nemala, takže toto z vlastných skúseností neviem posúdiť. Myslím, že ak sa naučíme počúvať vlastné telo, samo nám napovie, čo mu robí/nerobí dobre. Ale toto tiež nedokáže každý (počúvať svoje telo) ako je vidieť na stravovaní ľudstva.
O ne/znižovaní horúčky už aj pediatri matky poúčajú, takže našťastie toto už je celkom myslím známa vec.
@elizita Rastliny sú kvalitný zdroj bielkovín, lenže človek potrebuje kopa iných látok. V mäse väčšina z nich je, inak by to zviera zomrelo samé. Ak človek nechce jesť živočíšne potraviny, nestačí ich vynechať, treba ich niečím nahradiť. Predpokadám že správnou kombináciou rastlín. A na to sa pýtam.
nasla som nazov tej knihy... je asi len v AJ, ale kto chce , nech si precita..najde na nete a pod... ako si vegetariánstvom a veganstvom ani nehovorim zncit zdravie , napisen panou,co bola 20rokov veganka, nahradzala vsetko co mala a dospela len k problémom.
Lierre Keith napisala knihu The vegetarian myth
@radopp no ja som po rokoch dospela k tomu, ze casom sa clovek sam nauci spoznavat svoje telo a bude vediet, co potrebuje... samozrejme tomu predchadzalo studium a hladanie informacii z viacerych stran... a tym, ze ziadne info nie su zarucene a 100% tne, tak sa drzim toho, ze vsetkeho moc skodi... zastanci vitarianstva prezentuju ovela nizsiu spotrebu bielkovin ako sa "hovori", niekto povie, ze psenica je zlo, niekto, ze bez masa neprezijes... uprimne, neviem o nicom co maso ma a v rastlinnej oblasti to nie je... maso nie je ziadna extra plnohodnotna potrava, ktora by nam ako jedina stacila k zivotu, tak isto aj zemiaky, rajciny ci cokolvek ine...

@0silvia0 Myslím si že je to sebevražda vyhladovaním. Človek zomrie asi za mesiac na nedostatok tuku. Poznáš jediného človek aktorý by žil bez jedla len z akejsi prány? Nie? Tak prečo tomu veríš?