Recept na bryndzové halušky
aky máte najlepši recept ?? 😝
doležité je zohnat pravu slovensku bryndzu / dva balicky po 125 gr./ a pridavam aj 1 kyslu smotanu
navrch škvarky
občas,ked sa mi nechce čistiť zemiaky,spravím aj takéto
@janca2212 nastruhat zemiaky,pripadne odliat madbytocnu vodu,pridat na zahustenie polohrubu muku,vajce sol...
Bryndzu zjemnit smotanou a vmiesat do nich oravsku slaninu,pripadne opcenu klobasu.
do halusiek netreba vajce. Iba zemiaky + polohruba muka + sol. A ziadna smotana, iba bryndza a slaninka.
my nemáme radi klasické zemiakové halušky, takže robíme len z múky. pol hladkej, pol hrubej múky, jedno vajce, soľ a voda podľa potreby. hneď ako halušky vyberám z vody tak vmiešavam bryndzu. samozrejme na koniec slanina, miešam obyčajnú údenú a oravskú🙂 nedávam smotanu ani nič iné🙂
@janca2212 dat varit osolenu vodu,ocistene zemiaky nakrajat na mensie kocky a rozmixovat ponornym mixerom na kasu, osolit, od oka pridat hladku muku(aby sa to odlepovalo od misy), ked voda zovrie pretlacit halusky cez sito a povarit tak 2 minuty, scedit, hodit spat do hrnca, pridat bryndzu a pripadne mlieko na rozriedenie....cca 15 minut celkova priprava
ženy, ani jedna si nedávate na halušky pažítku? viete ake to je famózne? bryndza, slaninka, pažítka. MNAM MNAM MNAM 😵
Ja robievam podla mamy 🙂 - nastruhane 2 zemiaky, hladka muka, vajce, voda - cesto vylejem cez "haluskar" (sito) do osolenej vriacej vody, povarim, scedim, vysypem na bryndzu a oskvarky aj s mastou vylejem do halusiek a zamiesam. Taketo robievam aj so syrokremom. Moja mama dava vzdy do halusiek aj trochu vody - v ktorej sa varili. 🙂
@ammellia a potom v hrnci sa halusky aj bez vajca normalne spoja? Aku konzistenciu treba urobit? Zemiaky vyzmykas od vody pred pridanim muky?
@beruska141 ja robievam s pazitkou, veeeela pozitky, to je bozska chut.
@mamainprogress ja to vajce tiez velmi neriesim,a obcas tie zemiaky "vyzmykam"od vody,aby tam nemuselo ist vela muky.
Ja mam zafixovane,ze najlepsie su stare zemiaky na halusky.
@mamainprogress nezmykam nikdy. konzitencia taka hustejsia,
my nemame radi zemiakove halusky, robim prilohove a bud s bryndzou, alebo uuplne najviac milujeme halusky s udenym tvarohom a slaninkou, vyskusaj, urcite ti budu chutit 🙂
Citam a citam, ale take ake ja robim som nenasla, podla mna na halusky je zakladne cesto zemiaky a pol. muka, ziadne vajce, este predtym si uvarim 2 stredne velke zemiaky v supke. Zemiaky na cesto nadtruham pridam muku a podla konzistencie niekedy primiesam aj vodu, aby neboli tvrde halusky, ked su starsie zemiaky. Uvarim halusky vo vode. Varene zemiaky v celku roztlacim pridam bryndzu podla potreby osolim a pridam slaninku. A su hotove syte bryndzove haluskt.
@lilila65 tie varene v supke pridavas do cesta,alebo k uvarenym haluskam?
nastruhane zemiaky, nezmykam, prave naopak, ak su velmi suche, prilejem trocha mlieka, vylepsi to farbu a halusticky su pekne biele, polohruba muka, sol...s tym vajickom je to tak, ze netreba, halusky su jemnejsie, ale skor sa rozvaria, preto ked robim vacsie mnozstvo, tak jedno dam... bryndza sa dava samotna, nechava sa roztopit na horucich haluskach, slaninku davam cistu udenu, pazitka - neskusala som, ale super napad...
@anatalia77 tie uvarene zemiaky spojim s bryndzou a potom primiesam na halusky, je to super a nie je take tazke ako so smotanou aspon pre mna
@anatalia77 najblizsie skusim bez vajicka, som zvedava🙂
surove zemiaky,muka,sol žiadne vajičko nedavam ani do obyčajnych a su super.a na bryndzu ešte počkam teraz ešte neni chutna.nerozrabam ju .a usmažim slaninku

Ja mám ten najjednoduchší. Idem do coop jednoty, kúpim tie zmrazené, hodím ich do mikrovlnky a za 7 minút papáme. 🙂 Dlho som robievala halušky normálne, ale tieto chutia fakt ako domáce, takže sa mi neoplatí pre dvoch špiniť hrnce