Recept na domácu pizzu
Ahojte, robíte niektorá doma pizzu?Poprípade nemáte nejaký link alebo recept ako urobiť doma dobré cesto na pizzu?Hľadám už dosť dlho na internete no tie recepty nič moc pre začiatočníkov.Ďakujem.
@caroline_ mne sa tento osvedčil 500g múky, 50g masla , 1 droždie, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli a 300 ml mlieka
@juditienka zmiesat dokopy,ci?
potrebovala by som skor tak detailnejsi postup
@caroline_ výborný recept cesta na pizzu môžeš pozrieť na tomto linku -
https://www.youtube.com/watch?v=mcU5k30WEuk@caroline_ ja robim super rychlu na panvici, zatial chutila vsetkym....na cesto staci 4 lyzice majonezy, 4 lyzice kyslej smotany, 2 vajicka, 9 lyzic hladkej muky a trocha soli....dame na vymastenu panvicu, navrch prilohy podla chuti a pecieme prikryte na slabom ohni asi 20 minut... recept som nasla na fb.....
@caroline_ klasicke drozdie kocka.. vsetko spolu zmiesat okrem kvasku, nech ti vykysne v pohari niekde, potom prilejes aj kvasok a miesas cesto.. vyborne ja stale robim len taketo, poslednykrat som skusila aj tento recept od svagrinky a je takisto super, je to rovno na dvojitu davku - 1kg muky, 2,5dcl mlieka, 1pl cukor, 1 drozdie, 3-4dcl vlazna voda, sol, 1dcl olej.. vsetko zmiesat s tym kvaskom
@caroline_ ja to robim tak ze do misky si dam muku, do pohara tu vlaznu vodu s kvaskom a lyzickou cukru a polozim ho do tej misky s mukou atd nech mi to kysne rovno tam.. po vykysnuti pridam zvysne suroviny ako mlieko, olej, zvysok cukru a sol a miesa mi to stroj a uz si ho delim na mensie casti a robim pizzu 👍🍕 bude super, skus
Za mna jednoznacne tento recept! Ja si zarabam cesto v pekarnicke (vsetko tam nahadzem). Cesto je ako z pizzerie. Mnam 😋 https://bonvivani.sk/recepty/pizza-a-la-tana
Ahoj, ja so minule vyskusala tento recept a cesto bolo naozaj fantasticke
https://travelissimo.sk/upecte-si-doma-pravu-ta...
@caroline_ https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkuck...
Robím už len tuto a deti ju zbožňujú...... A používam aj sušené droždie... 🙂
Ďakujem veľmi pekne a ešte sa opýtam, možno hlúposť ale ako resp. kam mám dať kvasiť cesto keď píšu na teplé miesto?
v pizzerii pecu pizzu na ovela vyssej teplote ako dokaze dodat domaca rura na pecenie. bude to trvat asi dvakrat tak dlho a aj vysledok nebude tak dokonaly ako v pizzerii, v kazdom pripade na priblizenie sa k profi vysledku odporucam nechat ruru vyhriat na absolutne maximum a spolu s nou vyhriat bud plech alebo kamen na pecenie pizze.. pizzu potom bud s lopatou alebo s papierom na pecenie preniest na tuto podlozku - pozor papie zvykne pri takejto teplote horiet..
dolezite je cesto nechat poriadne vykysnut a nasledne nechat odlezat v chladnicke..

@caroline_ 1/2 kg hl.muky, 1Čl cukru, 1ČL soli, 2PL oleja, 1 drozdie