icon

Recept na jemné kapustníky

26. nov 2025

Máte prosím naozaj fajný a overený recept na kapustniky? Mam doma veľa kyslej kapusty, ale nemám čerstvé droždie len susene. Da sa to aj v takejto variante upiecť prosim? Dakujem

anonym_6810f8
26. nov 2025

@anonym_autor ja poznam kapustniky z cerstvej kapusty, nie kyslej. Teda z kyslej kapusty som nikdy nejedla

viestta
26. nov 2025

Na kapustniky robim uplne najobycajnejsie univerzalne kysnute cesto, drozdie pouzijem ake doma mam.

autor
26. nov 2025
@viestta

Na kapustniky robim uplne najobycajnejsie univerzalne kysnute cesto, drozdie pouzijem ake doma mam.

@viestta vies mi Dat prosím recept na to univerzálne cesto?

viestta
26. nov 2025
@anonym_autor

@viestta vies mi Dat prosím recept na to univerzálne cesto?

@anonym_autor musis si pozriet na nete, ja robim od oka

autor
26. nov 2025
@anonym_6810f8

@anonym_autor ja poznam kapustniky z cerstvej kapusty, nie kyslej. Teda z kyslej kapusty som nikdy nejedla

@anonym_6810f8 ano su varianty z čerstvej, ale aj kyslej kapusty. Mam práve doma kyslú kapustu čiže ju chcem zužitkovať, bolo by dosť neefektívne ist teraz do obchodu a kúpiť hlavkovu kapustu 🤔

autor
26. nov 2025
@viestta

@anonym_autor musis si pozriet na nete, ja robim od oka

@viestta super, dakujem

ljmmm
26. nov 2025

raz za cas robim. milujem to. Ale neviemto dobre. Tu kapustu treba poriadne vyzmykat, potom sa to mne, neviem ako ostatnym, zle upecie a ked to dlho peciem je to take niedobre, splasnute, nenadychane, ako podrazka. Som zveda na tipy
robim nieco taketo ale bez zemiakov
https://varecha.pravda.sk/recepty/kapustnik-na-...

viestta
26. nov 2025
@ljmmm

raz za cas robim. milujem to. Ale neviemto dobre. Tu kapustu treba poriadne vyzmykat, potom sa to mne, neviem ako ostatnym, zle upecie a ked to dlho peciem je to take niedobre, splasnute, nenadychane, ako podrazka. Som zveda na tipy
robim nieco taketo ale bez zemiakov
https://varecha.pravda.sk/recepty/kapustnik-na-...

@ljmmm musis kapustu pred plnenim udusit, aby sa zbavila vody. Aj sladku ak kyslu. Potom sa cesto nerozmoci. U nas sa este naplnene kapustniky rozvalkaju na placku a pecu sa na horucom plechu v rure, naozaj len par minut. (prababka ich piekla na platni na sporaku) Mozu sa aj obratit aby boli chrumkave z oboch stran, ale ked mas ruru na 200 a kapustniky na tenko vyvalkane tak ani netreba

ljmmm
26. nov 2025
@viestta

@ljmmm musis kapustu pred plnenim udusit, aby sa zbavila vody. Aj sladku ak kyslu. Potom sa cesto nerozmoci. U nas sa este naplnene kapustniky rozvalkaju na placku a pecu sa na horucom plechu v rure, naozaj len par minut. (prababka ich piekla na platni na sporaku) Mozu sa aj obratit aby boli chrumkave z oboch stran, ale ked mas ruru na 200 a kapustniky na tenko vyvalkane tak ani netreba

@viestta dakujem. Uz je to veda okolo toho 🙂

viestta
26. nov 2025
@ljmmm

@viestta dakujem. Uz je to veda okolo toho 🙂

@ljmmm veda nie, ale straaasne sa s tym treba babrat. Preto ich robim tak 2x v roku a musia ma veeelmi prosit a naslubovat hory doly aby som sa do toho pustila, lebo zabijem s nimi pol dna a zozeru sa skor ako sa stihnem spamatat