icon

Recept na jemné kapustníky

26. nov 2025

Máte prosím naozaj fajný a overený recept na kapustniky? Mam doma veľa kyslej kapusty, ale nemám čerstvé droždie len susene. Da sa to aj v takejto variante upiecť prosim? Dakujem

anonym_6810f8
26. nov 2025

@anonym_autor ja poznam kapustniky z cerstvej kapusty, nie kyslej. Teda z kyslej kapusty som nikdy nejedla

avatar
viestta
26. nov 2025

Na kapustniky robim uplne najobycajnejsie univerzalne kysnute cesto, drozdie pouzijem ake doma mam.

autor
26. nov 2025
@viestta

Na kapustniky robim uplne najobycajnejsie univerzalne kysnute cesto, drozdie pouzijem ake doma mam.

@viestta vies mi Dat prosím recept na to univerzálne cesto?

avatar
viestta
26. nov 2025
@anonym_autor

@viestta vies mi Dat prosím recept na to univerzálne cesto?

@anonym_autor musis si pozriet na nete, ja robim od oka

autor
26. nov 2025
@anonym_6810f8

@anonym_autor ja poznam kapustniky z cerstvej kapusty, nie kyslej. Teda z kyslej kapusty som nikdy nejedla

@anonym_6810f8 ano su varianty z čerstvej, ale aj kyslej kapusty. Mam práve doma kyslú kapustu čiže ju chcem zužitkovať, bolo by dosť neefektívne ist teraz do obchodu a kúpiť hlavkovu kapustu 🤔

autor
26. nov 2025
@viestta

@anonym_autor musis si pozriet na nete, ja robim od oka

@viestta super, dakujem

avatar
ljmmm
26. nov 2025

raz za cas robim. milujem to. Ale neviemto dobre. Tu kapustu treba poriadne vyzmykat, potom sa to mne, neviem ako ostatnym, zle upecie a ked to dlho peciem je to take niedobre, splasnute, nenadychane, ako podrazka. Som zveda na tipy
robim nieco taketo ale bez zemiakov
https://varecha.pravda.sk/recepty/kapustnik-na-...

avatar
viestta
26. nov 2025
@ljmmm

raz za cas robim. milujem to. Ale neviemto dobre. Tu kapustu treba poriadne vyzmykat, potom sa to mne, neviem ako ostatnym, zle upecie a ked to dlho peciem je to take niedobre, splasnute, nenadychane, ako podrazka. Som zveda na tipy
robim nieco taketo ale bez zemiakov
https://varecha.pravda.sk/recepty/kapustnik-na-...

@ljmmm musis kapustu pred plnenim udusit, aby sa zbavila vody. Aj sladku ak kyslu. Potom sa cesto nerozmoci. U nas sa este naplnene kapustniky rozvalkaju na placku a pecu sa na horucom plechu v rure, naozaj len par minut. (prababka ich piekla na platni na sporaku) Mozu sa aj obratit aby boli chrumkave z oboch stran, ale ked mas ruru na 200 a kapustniky na tenko vyvalkane tak ani netreba

avatar
ljmmm
26. nov 2025
@viestta

@ljmmm musis kapustu pred plnenim udusit, aby sa zbavila vody. Aj sladku ak kyslu. Potom sa cesto nerozmoci. U nas sa este naplnene kapustniky rozvalkaju na placku a pecu sa na horucom plechu v rure, naozaj len par minut. (prababka ich piekla na platni na sporaku) Mozu sa aj obratit aby boli chrumkave z oboch stran, ale ked mas ruru na 200 a kapustniky na tenko vyvalkane tak ani netreba

@viestta dakujem. Uz je to veda okolo toho 🙂

avatar
viestta
26. nov 2025
@ljmmm

@viestta dakujem. Uz je to veda okolo toho 🙂

@ljmmm veda nie, ale straaasne sa s tym treba babrat. Preto ich robim tak 2x v roku a musia ma veeelmi prosit a naslubovat hory doly aby som sa do toho pustila, lebo zabijem s nimi pol dna a zozeru sa skor ako sa stihnem spamatat