icon

Recept na kysnuté cesto

30. jún 2022

Baby nejaký overený recept na kysnuté cesto, myslím také, ktoré sa vymiesi náplní a kysne až na plechu.Dakujem

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
30. jún 2022

@mb2021 taký ako keď využíváš všetko čo je kysnuté závin, tvarohové rožky atď....

kiki68
30. jún 2022

Ja pouzivam viac receptov, ale napr ten zakladny je: 500g muky univerzal / polohruba, 2,5 dcl mlieka, 1 bal susenych kvasnic, lyzicku soli, polievk lyz cukru, 0,5 dl oleja, 1 vajce. Vymiesam na cesto a necham kysnut zakryte. Potom ked napr naplnim, tak necham podkysnut a fan do truby na 200stupnov, potom znizim ked uz je take pevnejsie na 150. Na buchty mam este iny recept, kde ide viac cukru a maslo .

evita_g
30. jún 2022

pol litra mlieka, kocka kvasníc, trošku cukru, soľ, 2 dcl oleja a 1 kg hladkej múky

výborné, vláčne cesto, ktoré netreba dlho miesiť, vďaka oleju sa nelepí, pekne vykysne, dobre sa s ním pracuje. robím na sladko (záviny, rožteky, buchtičky) aj na slano (pizza slimáky)

panipanka
1. júl 2022

juuj raz som zarabala cesto isli sme robit pagace vela oleja som dala D: D: to bolo :D

flientica
1. júl 2022

vies co zakazdym mam asi ine podla toho ake najdem na nete a podla toho na co konkretne to potrebujem 🙂