Recept na sladkú fazuľovú polievku z konzervy
Ahojte máte nejaký recept na jazykovú polievku na sladko ale fazuľa z konzervy? V živote som z konzervy nedávala ale sa mi to doma nakopilo 😁 dávate aj nálev na internete v jednej polievke písali že áno. Niečo bez pretlaku a mletej papriky ďakujem
uplne bezne, Bonduele je najlepsia, ale ja vzdy preplachujem vodou, az tak to dam do hrnca, len pred koncom
Ak myslíš takú červenú s údeným, tak my robíme z konzervy... recept ako pri klasickej, len na začiatku dám variť iba údené a klobásu s korením, bobkovým listom a fazuľu (prepláchnutú) pridávam až s koreňovou zeleninou neskôr, mäso a klobásu medzitým vyberiem, nakrájam a vrátim...
Varis uplne rovnako,ako aj zo suchej..
Akurat ,ze vsetko varis bez tej fazule/sosovice.../
A ked je vsetko mäkke,hotove,pridas fazulu/sosovicu ../ AJ S NALEVOM-ved ten nalev robi tu fazulovu chut,inak by to bola zeleninova s fazulou....
Nechas prevarit a hotovo.
Ja napr.nedavam zasmazku ani zatrepku,ale zmixujem este dozu fazule/alebo ked varim zo suchej,dam naschval viac,a cast zmixnem/...zahusti sa to a spoja sa tie chute.
Nie je tazka na zaludok..

Neviem aka je fazulovica na sledko, ale ja ju bezne robim z konzervovanej. Tak ako so susenej, len fazulu vykydnem z konzervy az na zaver a uz len prevarim. Robim aj taku so smotanou, aj tu s udenym masom, klobasou a korenovou zeleninou, do ktorej idu fliacky