icon

Recept na sladkú fazuľovú polievku z konzervy

2. feb 2025

Ahojte máte nejaký recept na jazykovú polievku na sladko ale fazuľa z konzervy? V živote som z konzervy nedávala ale sa mi to doma nakopilo 😁 dávate aj nálev na internete v jednej polievke písali že áno. Niečo bez pretlaku a mletej papriky ďakujem

viestta
2. feb 2025

Neviem aka je fazulovica na sledko, ale ja ju bezne robim z konzervovanej. Tak ako so susenej, len fazulu vykydnem z konzervy az na zaver a uz len prevarim. Robim aj taku so smotanou, aj tu s udenym masom, klobasou a korenovou zeleninou, do ktorej idu fliacky

kofa77
2. feb 2025

uplne bezne, Bonduele je najlepsia, ale ja vzdy preplachujem vodou, az tak to dam do hrnca, len pred koncom

lindous
2. feb 2025

Ak myslíš takú červenú s údeným, tak my robíme z konzervy... recept ako pri klasickej, len na začiatku dám variť iba údené a klobásu s korením, bobkovým listom a fazuľu (prepláchnutú) pridávam až s koreňovou zeleninou neskôr, mäso a klobásu medzitým vyberiem, nakrájam a vrátim...

osky
2. feb 2025

Varis uplne rovnako,ako aj zo suchej..

Akurat ,ze vsetko varis bez tej fazule/sosovice.../
A ked je vsetko mäkke,hotove,pridas fazulu/sosovicu ../ AJ S NALEVOM-ved ten nalev robi tu fazulovu chut,inak by to bola zeleninova s fazulou....
Nechas prevarit a hotovo.

Ja napr.nedavam zasmazku ani zatrepku,ale zmixujem este dozu fazule/alebo ked varim zo suchej,dam naschval viac,a cast zmixnem/...zahusti sa to a spoja sa tie chute.
Nie je tazka na zaludok..